mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:50/400)

kurczak pieczony w marchewce 162

łyżeczki słodkiej papryki ostra papryka (według uznania) sól pieprz 3 ząbki czosnku Składniki marynaty wymieszać i natrzeć kurczaka. Odstawić do lodówki na na godzinę. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika. Piec w 200*C około godziny, podlewając wytapiającym się tłuszczem.. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
łopatka z rękawa 125

rozgnieciony czosnek wymieszać z olejem i mieszanką natrzeć mięso. Umieścić je w rękawie do pieczenia i odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia rękaw z mięsem umieścić w blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec około 90 minut. Kwadrans przed zakończeniem pieczenia rozciąć worek, żeby mięsko się zarumieniło

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kaczka w pomarańczach 160

pierś, którą właśnie zrobiłam. Udka i skrzydełka osobno, a cały korpus został przeznaczony na rosół. Na moim blogu są już dwa przepisy na pierś z kaczki np kaczka na pieczonych  buraczkach (przepis)  . A teraz nowy sposób na pyszną kaczuszkę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kaczki ze skórą 2 łyżki masła klarowanego 2 pomarańcze 3 łyżki cukru(...)klarowanego  i ułożyć piersi kacze skórą do dołu. Smażyć na średnim ogniu 4 minuty, a następnie obrócić pierś i smażyć 2 minuty. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego  posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15 minut. W tym czasie na patelnię wsypać cukier, wlać wodę i czekać aż powstanie karmel. Dodać łyżkę masła

O kuchni z uczuciem
Pieczone piersi z kaczki z jabłkami 173

posypujemy majerankiem. Na dno naczynia do pieczenia kładziemy połowę jabłek na to piersi z kaczki i kolejną warstwę jabłek. Dobrze jest aby tak przygotowane mięso marynowało się ok 1 godziny. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. ok 190 o C przez 30-40 minut. ( warto sprawdzić widelcem, czy jest dla nas odpowiednia ) Pod koniec pieczenia ( ok 10 min ) przykrywamy naczynie

Smaki Ewy
Zapiekane pulpeciki wieprzowe z ananasem i rabarbarem 151

kawałki rabarbaru. Natomiast na pulpetach układamy podsmażoną cebulę. W szklance mieszamy śmietanę, curry i sól, polewamy nią pulpety. naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Nie dolewamy wody, ponieważ owoce puszczą sok. Mięso pieczemy przez 40 minut. Podajemy z kaszą lub ryżem, wedle gustu, posypane koperkiem

Kulinarne przygody Gatity
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 268

mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
490 kcal - frytki z batatów, indyk i ciecierzyca z pomidorami 178

skórki) i pokrój w grube słupki, jak na frytki. 3. W misce wymieszaj olej z przyprawami, wrzuć do tego frytki i ponownie wymieszaj. 4. Piecz około 30 minut w piekarniku. GRILLOWANY INDYK 1. Mięso dokładnie umyj, pokrój w plastry ok. 1,5 cm grubości. 2. Każdy kawałek posyp solą i pieprzem. Trzymaj   minimum 30 minut poza lodówką, powinno mieć

Powiedz dietom nie
Schab duszony z limonką 124

salaterki, dolewam ocet, wkładam mięso, zakrywam folią spożywczą i wstawiam do lodówki co najmniej na godzinę. Najlepiej zostawić na całą noc. Po tym czasie mięso przekładam do rękawa do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 1 1/2- 2 godzin. Wyjmuję i zabezpieczam przed wystygnięciem.  Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cebulę z duszenia, podsmażam, zagęszczam mąką

Bea(u)ty kitchen
Pulled pork czyli całkiem poszarpana wieprzowina 161

Pulled pork to metoda gotowania wieprzowiny długo i namiętnie. Zwłaszcza jak pachnie w całym domu to jest bardzo namiętnie aby nie otworzyć piekarnika i zjeść chociaż kawałek. Mięso po tak długim pieczeniu jest delikatne, oddziela się na poszczególne włókna szarpane widelcem. Myślę że mięso lepiej piec nocą a ja teraz piekąc pierwszy raz chciałam mieć niejako kontrolę nad pieczeniem. Niepotrzebnie

Moje Małe Czarowanie
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 215

mięsa po upieczeniu. Następnie wszystkie boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować. Obwiązać nitką lub sznurkiem. Schować do lodówki. Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika  (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez  ok 45-60 minut. Podawać gorące. Roladki świetnie smakują też na zimno - można je wykorzystać na różnorakie przyjęcia

Szybko Tanio Smacznie
Pieczeń z szynki wieprzowej. 120

chłodnym miejscu. Przełożyć mięso wraz z marynatą  do naczynia żaroodpornego, dodać liść laurowy, ziele angielskie i piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Czas pieczenia to około 1,5 godziny, co jakiś czas polewać mięso zalewą

O kuchni z uczuciem
Jagnięce kotleciki bez kości 192

rozgrzać pozostałą oliwę. Położyć  jagnięcinę. Smażyć, aż zbrązowieje, około 3 minut z każdej strony. Wstawić  patelnię z mięsem  do piekarnika (lub blaszkę z przełożonym na nią  mięsem ) i piec jeszcze ok  około 10 minut  - mięso średnio wysmażone.  Przełożyć kotleciki na  talerz, przykryć  i niech odpoczną

Stare Gary
Ciasteczka cytrynowo-pomarańczowe 147

włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować na około 0,5 cm i wycinać ciasteczka. Każde ciasteczko przycisnąć oprószonym mąką tłuczkiem do mięsa, aby powstała ładna kratka lub paski. Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180’C przez około 10 minut. Smacznego

Oryginalny smak
Domowa wędlina 201

łyżeczki) rozmaryn (łyżeczka) majeranek (łyżeczka) Przygotowanie: Mięso dokładnie umyłam i osuszyłam. Przyprawy i czosnek wymieszałam z olejem i powstałą pastą natarłam dokładnie z każdej strony mięso. Piekłam w rękawie przez ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wędlinę kroiłam na cienkie plasterki dopiero po wystudzeniu

Kulinarny Pamiętnik
Kurczę pieczone według Hestona Bluementhala 147

lodówce po czym wyciągamy go i dokładnie osuszamy.  II etap - pierwsze pieczenie Do wnętrza  kurczaka wkładamy porządny pęczek tymianku, parę ząbków czosnku oraz całą cytrynę, którą pierwej nakłuwamy wielokrotnie wykałaczką. Nacieramy całego kurczaka masłem. Mięso o pokojowej temperaturze kładziemy najlepiej na kratce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 90 stopni Celsjusza na min. 2 h. Pod kurczakiem(...)aluminiową na ewentualne wycieki. Po tym czasie wyciągamy mięso i sprawdzamy termometrem wewnętrzną temperaturę, wkłuwając szpikulec w najgrubszą część kurczaka. Jeśli odczytujemy 60 stopni, odstawiamy nieprzykryte mięso na 45 minut aby odpoczęło. III etap - drugie pieczenie Kurczak na tym etapie będzie raczej blady, dlatego na ostatnim etapie podkręcamy temperaturę w piekarniku na tyle ile fabryka dała. Gdy maksimum temperatury już

Right Behind The Kitchen