mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:55/400)

Pieczony udziec z indyka 659

później wylewam zawartość szklanki i dokładnie masuję, nacieram mięso. Marynuję przez noc, zdarza się, że po paru godzinach przewracam mięso.Przed pieczeniem posmarowałam wierzch grubą warstwą musztardy i podlałam 1,5 szkl. wody. Piekę w naczyniu żaroodpornym. Wkładam do zimnego piekarnika, który nastawiam na ok. 180 stopni*. Pierwsze 50 minut pod przykryciem, później sciągam przykrywkę podlewam mięso i wkładam(...)minut, od czasu do czasu podlewam.  Mięso było soczyste, mięciutkie, wspaniale przyprawione z chrupiącą skórką. Smakowało z ziemniakami, sosem i sałatką, jak również na kanapce z majonezem.  Pychotka! * Niestety nie będę mogła Wam podawać dokładnej temperatury panującej w moim piekarniku, nie chce on ze mną współpracować, piekę w nim wszystko na tzw. wyczucie

NA MOIM TALERZU
Udka z kurczaka pieczone w garnku rzymskim 320

efekt końcowy jest pyszny. Pamiętajcie tylko, że garnek rzymski wkładamy do zimnego piekarnika ! Udka z kurczaka pieczone  w garnku rzymskim Czas przygotowania: 140 minut Składniki: 8 udek 2 cebule 1 marchewka 6 ziemniaków papryka sól cytrynowa pieprz Wykonanie: Mięso dokładnie oprószamy przyprawami i odstawiamy na 60 minut. Garnek wraz z przykrywką namaczamy w  zimnej(...)plastry, cebule w ósemki. Ziemniaki na ćwiartki, lub jeśli są małe na pół. Garnek wyjmujemy z wody, układamy w nim mięso i warzywa, które posypujemy przyprawami. Garnek przykrywamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy temperaturę na 180 stopni i pieczemy przez godzinę, od momentu osiągnięcia tej temperatury

Kulinarne przygody Gatity
Boczek pieczony w winie 252

piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy przez 2 godziny, przy czym w międzyczasie 2-3 razy odwracamy boczek na drugą stronę, polewamy sosem z pieczenia, a w razie potrzeby dolewamy nieco wody. Na ok. 30 minut przed końcem pieczenia możemy umieścić w brytfannie małe lub pokrojone na mniejsze części, posolone ziemniaki, które obtaczamy w sosie z pieczenia. Przez ostatnie(...)minut mięso i ziemniaki możemy dopiec na rumiano zdejmując z brytfanny przykrycie. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-201 {margin: auto;} #gallery-201 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-201 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-201 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Mięso i przyprawy gotowe do pieczenia Boczek pieczony

Kulinarna Pokusa
filet zapiekany z camembertem 155

pieczonych w piekarniku, dlatego najczęściej jadamy je w takiej formie. Te z dodatkiem camemberta polecam na kolację z dodatkiem lekkiej surówki lub na obiad z frytkami i sałatką.  Składniki: duży filet z kurczaka pomidor  kilka liści szpinaku 8 plasterków sera camembert sól pieprz słodka papryka ząbek czosnku 2 łyżki oleju + do wysmarowania blaszki zielona cebulka Mięso podzielić(...)przez praskę, wymieszać z olejem, solą, pieprzem i papryką. Natrzeć mięso i ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej olejem. Na każdy kawałek mięsa nałożyć liście szpinaku a następnie pomidora, oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu położyć po dwa plasterki sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 30 minut. Przed podaniem pospać posiekaną zieloną cebulką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Schab w mleku -domowa wędlina 45477

marynacie i zostawiam  na 2 godzinki . Po tym czasie  schab zalewam mlekiem . Wkładam do gorącego piekarnika, piekłam 1 godzinę  i 40 minut  w 200 st C , grzałki góra dół. W trakcie pieczenia , polewałam parę razy „wystające”  mięso sosem. Mięso studzę w zalewie mlecznej,  następnie zawijam w folię aluminiową , zawijam i wstawiam do lodówki

Takie tam pichcenie
Polędwica wołowa w sosie kawowo-czekoladowym, zapiski z Gwatemali 216

słupków  po 5 cm. Na każdy nawinąć plaster boczku, spiąć wykałaczką, wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na ok. 25 minut (aż boczek będzie chrupiący). Usunąć wykałaczki i marchewki (wyrzucić), boczek wystudzić.Z mięsa zgarnąć marynatę do brytfanki, w której będzie pieczona. Polędwicę osuszyć papierowym ręcznikiem, obsmażyć na patelni na dużym ogniu po ok. 2 minuty(...)cebulę przełożyć z patelni do brytfanki, polać marynatą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-20 minut – czas pieczenia jest uzależniony od tego jak bardzo ma być wysmażone mięso. Po upieczeniu odłożyć na deskę, żeby soki się uspokoił.Do sosu z pieczeni dodać połamaną gorzką czekoladę, mieszać do całkowitego roztopienia, ewentualnie doprawić do smaku.W między

SzczyptaSmaQ
Kurczak w sosie miodowo cytrynowym 157

zalać sosem, wymieszać, aby mięso było całe w sosie i odstawić na ok 1 godz. Po tym czasie blachę natłuścić i wyłożyć na nią mięso. Blachę wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec ok. 1 godz

Państwo Wojtczuk gotują
Polędwica wieprzowa z kaparami 292

zalewamy ją octem winnym i dodajemy dużą ilość kaparów. Dusimy do momentu, aż ocet trochę odparuje, a cebula stanie się miękka. Przekładamy ją na mięso, polewamy octem, który pozostał. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i batatami pokrojonymi w słupki ugotowanymi na parze z dodatkiem mięty i rozmarynu

MarcinChef
Babeczki na słono 179

drobno.  Oliwki kroję w krążki.  Ser kroję w kostkę.   Natkę myję i drobno siekam.  Pomidorki kroję w paski.  Dodaję mięso,całość dokładnie mieszam.  Faszeruję. Piekę ok 30 min w piekarniku góra-dół w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Karkówka w słodko-pikantnej marynacie 175

pozostałe składniki marynaty, wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy plastry karkówki, mieszamy żeby mięso było pokryte marynatą. Wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Kaczka pieczona z jabłkami 161

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, włożyć mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez 2 godziny. Gdy nasza kaczka będzie się już piekła przez 1h10minut, możemy umyć pozostałe jabłka, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne i posypać majerankiem. Tak przygotowane jabłka układamy wokół naszej kaczki i razem pieczemy do końca naszego czasu czyli jeszcze 45 minut(...)upieczeniu pozostawić kaczkę na 15 minut by odpoczęła, a soki równomiernie rozłożyły się po całym mięsie. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
PASZTET DROBIOWY Z ŻURAWINĄ 171

odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa. Dodajemy żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy. Pasztet upiekłam w formie PAPILART . Zajrzyjcie

Z Majeczką w kuchni
Pasta z Pieczonego Indyka w Towarzystwie Susoznych Pomidorków 149

mój mąż uwielbiamy pasty do kanapek. Ja osobiście nie cierpię miksować past na jednolitą masę. Wolę, żeby każdy składnik był osobno wyczuwalny. Dziś zaproponuję szybką pastę z pieczonego Indyka w towarzystwie ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak  4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula Czerwona 5 Pomidorków Suszonych(...)majonezu, sól i pieprz do smaku  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach. Kiedy mięso się upiecze i przestudzi, kroję w drobną kosteczkę. Ogórki, Cebulę i Pomidorki kroję w kosteczkę. Wszystkie

Gotowanie Patki
Pasztet mięsny 168

bardzo istotny element przygotowania pasztetu, dlatego ja zawsze mieszam mięso w malakserze. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i bardzo delikatnie mieszamy z mięsem. Pasztet przekładamy do foremek, wyrównujemy wierzch i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez 80 minut. Pamiętajmy, aby na dole piekarnika ustawić naczynie żaroodporne z wodą, wtedy powietrze w piekarniku nie będzie

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone podudzia w miodzie 149

praskę sól - do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki PRZYGOTOWANIE: W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 200*C na 35-40 minut. Ja podałam z ryżem i sosem słodko-kwaśnym. (tu znajdziesz przepis na sos KLIK

ClauditteMissCooking
Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski 163

pieprzem. Gotujemy około od 1 godziny do 1 ½ . Blaszkę do pieczenia smarujemy łyżką smalcu. Wykładamy goloneczki i warzywa. Podlewamy piwem. Wstawiamy do gorącego piekarnika ( 180 ) i pieczemy tak długo aż skórka ściemnieje a mięso będzie odpowiednio miękkie. Od czasu do czasu skrapiamy piwem. Gdyby się bardzo przypiekały a byłyby twarde można przykryć folią aluminiową. Podajemy z musztardą lub chrzanem

Smaki Ewy
Nuggetsy z kurczaka light - pieczone w maślankowej marynacie 225

osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Płatki pokruszyć i panierować mięso, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką

Tradycyjna Kuchnia
Schab z warzywami 174

wody i smażyć na średnim ogniu. Pod sam koniec dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko ze sobą wymieszać i ewentualnie doprawić. Przygotowany wywar przełożyć na przesmażone mięso. Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 20 minut

Ugotować
Szynka faszerowana morelami i śliwkami 181

godzinach obrócić mięso na drugą stronę i ponownie natrzeć marynatą z dna pojemnika. Pozostawić w lodówce na kolejną dobę Po tym czasie zapeklowane mięso przełożyć do  naczynia żaroodpornego. Piec przez 80 minut w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st.C.              Smacznego

Gosia gotuje
Łopatka pieczona w winie 146

dziesiątkę. Wyszła idealna. Może również zechcecie skosztować i skusicie się na własne wyroby? :)  Łopatka pieczona w winie SKŁADNIKI: łopatka około 700 g sól do peklowania około 4 łyżeczki 3- 5 liści laurowych 3 ząbki czosnku 200 ml białego wina PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy i nacieramy peklosolą, Następnie zawijamy dokładnie nićmi(...)bądź naciągamy siatką do wyrobów. Liść laurowy oraz plastry czosnku wciskamy między siatkę i zostawiamy całość w lodówce na około 48h. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy winem. Pieczemy w piekarniku w 170 stopniach przez około 80-90 minut. Pod koniec pieczenia włączyliśmy termoobieg i odkryliśmy by ładnie się zarumieniła

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pikantne piersi w złocistej panierce na popcornie 305

Kawałki mięsa dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na całą noc.  2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka na mniejsze kawałki. Każdy kawałek mięsa dokładnie  obklejamy płatkami i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku maksymalnie 20 minut.  3. Robimy popcorn, układamy go na talerzu, a na nim kawałki upieczonego kurczaka. Można serwować z różnymi dipami np. pomidorowym

Mój Smak na Życie
Soczysty schab w ziołach 220

Przygotowanymi ziołami natrzeć dobrze schab, włożyć mięso do rękawa do pieczenia i odstawić na całą noc do lodówki.  Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniemPiec 1 godz.w nagrzanym piekarniku do 180 stop.  Po upieczeniu zostawiamy schab w sosie do wystygnięcia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Żeberka na ostro z miodem 217

osuszamy. Mięso porcjujemy.2. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. 3. Mięso nacieramy marynatą, schładzamy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.4. Mięso razem z marynatą przekładamy do woreczka foliowego. Pieczemy w piekarniku ok 1 godziny i 40-50 minut w 180 st. C. Pod koniec pieczenia można rozerwać rękaw foliowy - mięsko się powinno ładnie zrumienić :)Smacznego

Kuchnia domowa Ani