mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:60/400)

Żeberka w sosie barbecue (instruktarz krok po kroku) 281

czas podlewamy mięso sosem, który się wytworzy na dnie brytfanny. Po upływie 1,5 godziny wyciągamy naczynie z piekarnika i smarujemy żeberka dokładnie sosem barbecue. Możemy odlać nadmiar płynu spod żeberek, jeśli zostało go zbyt dużo na dnie naczynia. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 25 minut, już bez pokrywki. Czynność powtarzamy po 25 minutach i pieczemy jeszcze jakieś(...)minut. Uważamy aby glazura się nie przypaliła. Ewentualnie zmniejszamy temperaturę. Wyjmujemy żeberka i smarujemy jeszcze raz cienką warstwą sosu. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką

Mania Gotowania
Garnek Żeliwny Staub, Informacje i Zasady jak Obchodzić i Gotować w Naczyniach Żeliwnych 160

głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był mega soczysty i delikatny a piekłam go pod przykryciem, bo chciałam uzyskać delikatne mięso bez przypieczonej skórki, w efekcie wyszedł  tak jakbym go  gotowała na parze, dodatkowo był niezwykle aromatyczny, bo piekłam go na warzywach. Nie podlewałam wodą, a po wyciągnięciu z piekarnika wreszcie zobaczyłam jak dużo aromatycznego(...)wywaru uzyskałam z samych warzyw i mięsa. W dodatku nic nie przywarło do dna i nie było mowy o przypaleniu się warzyw, które były na samym spodzie. Dzięki temu mogłam garnek z upieczonymi warzywami postawić na gazie, wlać wino, zredukować i przyrządzić mega smaczny sos z pieczonych warzyw. KILKA WAŻNYCH ZASAD NA POCZĄTEK!  To jest istotna część tego

Blondynka Gotuje
Babeczki z farszem. 144

czosnkiem i bazylią WYKONANIE: masło roztopić, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę i pomidory, dodać wszystkie przyprawy, odparować, dodać mięso mielone podsmażyć, jajko ubić dodać śmietanę, wymieszać z wystudzoną mięsną częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia posypujemy babeczki serem FARSZ II SKŁADNIKI(...)paski, cukinię, pomidor, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, masło rozgrzewamy dodajemy mięso i po około 10 min. pokrojone warzywa i przyprawy, smażymy do odparowania wody, jajko ubić dodać śmietanę, wymieszać z wystudzoną  częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia

Kuchnia Beaty
Pieczone podudzia z cieciorką i pomidorami koktajlowymi 409

całą noc. Dodać ugotowaną i odsączoną cieciorkę. Wymieszać i wyłożyć do naczynia do zapiekania. Większość cieciorki powinna znaleźć się pod lub między mięsem. Wyłożyć pomidorki koktajlowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C bez przykrycia. Piec przez ok 1,5godz. Kontrolując czy pomidorki za bardzo nie będą się przypiekać. Gotowe danie posypać posiekanym, świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria

https:KKuchniaMniam
Francuska plecionka z mięsem 132

cebulą. Ciasto rozwijamy na papierze do pieczenia i nacinamy w poprzek po bokach na cienkie paski pozostawiając nienaruszoną część środkową, na którą wykładamy mięso. Ciasto zawijamy w zgrabną plecionkę zaginając na mięso po kolei każdy w bocznych paseczków. Robimy to na zmianę - raz pasek lewy, raz prawy, układając go na mięsie pod kątem tak aby końce pasków zachodziły na siebie(...)Gotową plecionkę posypujemy czarnym pieprzem, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 15 minut (do zrumienienia). Francuska plecionka z mięsem Francuska plecionka z mięsem Francuska plecionka z mięsem SMACZNEGO

peggiwkuchni
Kurczak w sosie pomarańczowo-imbirowym z brązowym ryżem 152

lodówki na min. 3 godziny lub dłużej. Po tym czasie mięso wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika, ustawić  190*C, a gdy osiągnie wybraną temperaturę, ustawić 25 minut. podczas pieczenia kilka razy polać mięso marynatą po wierzchu. Sprawdzić widelcem, czy jest już upieczone. Wyjąć, przełożyć na deskę, a marynatę przelać do garnka. W kubku rozmieszać

Chocolate Muffin Blog
szynka pieczona 132

marynatą . Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 4 godziny ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na noc). B rytfankę smarujemy tłuszczem,( smalcem lub ostatecznie olejem) wkładamy do niej zamarynowaną szynkę i całość na pół godziny, bez przykrywki przekładamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni. Następnie  nakrywamy brytfankę pokrywką i zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, piekąc szynkę dalsze 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik zostawiając  mięso w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu pieczeń będzie bardziej soczysta) . Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno

Miód i pieprz
Śląskie kolorowe szaszłyki 153

robię, czyli kolorowe, mięsno – warzywne i takie, które nie pieką się przez pół dnia na grillu. W każdym razie szaszłyki się zawsze sprawdzają. Ps. Gdyby zdarzyło się tak, że przygotowujecie mięso na szaszłyki kilka godzin wcześniej, a potem pogoda pokrzyżuje Wam szyki, wówczas możecie upiec je w piekarniku. Co prawda nie będą one miały tego smaczku z grilla, ale również(...)wszystkiego po kolei na patyczki i tak, aż zabraknie składników :) A jeśli zostanie Wam warzyw, możecie zrobić kilka sztuk wegetariańskich, a jeśli mięsa i kiełbaski to dla mięsożerców :) Gotowe szaszłyki układamy na grill lub pieczemy w piekarniku. A jeśli do grilla zostało jeszcze trochę czasu, to pamiętajcie by przykryć szaszłyki folią i najlepiej schować je do lodówki. Może to oczywiste

Smakowy Raj
Karkówka pieczona w serku kremowym. 139

serku kremowym o smaku pomidora i bazylii.  Nawet nie oczekiwałem takiego rezultatu po upieczeniu, mięsko było bardzo soczyste, mięciutkie i niesamowicie smaczne. Jako, że piekłem spory kawał mięsa to jedliśmy go z przyjemnością przez trzy dni i nie znudził się nam jego smak.  Mięsko jest idealne na ciepło zarówno jak i na zimno. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania(...)proponuję trochę poczekać.  Zamarynowaną karkówkę pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 2,5 godziny. Po upieczeniu sprawdzamy czy mięso jest upieczone, wkłuwamy nóż i paczymy jakiego koloru jest sok mięsny, jeżeli jest przezroczysty możemy serwować mięso lecz jeżeli jest różowy pieczemy jeszcze przez ok. 15-30 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Karkówka pieczona w serku kremowym. 211

serku kremowym o smaku pomidora i bazylii.  Nawet nie oczekiwałem takiego rezultatu po upieczeniu, mięsko było bardzo soczyste, mięciutkie i niesamowicie smaczne. Jako, że piekłem spory kawał mięsa to jedliśmy go z przyjemnością przez trzy dni i nie znudził się nam jego smak.  Mięsko jest idealne na ciepło zarówno jak i na zimno. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania(...)proponuję trochę poczekać.  Zamarynowaną karkówkę pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 2,5 godziny. Po upieczeniu sprawdzamy czy mięso jest upieczone, wkłuwamy nóż i paczymy jakiego koloru jest sok mięsny, jeżeli jest przezroczysty możemy serwować mięso lecz jeżeli jest różowy pieczemy jeszcze przez ok. 15-30 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Rolada z piersi indyczej z serem, pieczarkami i papryką 178

mięso i zawiązujemy, pozostawiając na końcu dłuższy kawałek sznurka. Gotową roladę "pakujemy" w folię aluminiową i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub kamionkowego.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i umieszczamy w nim naczynie z mięsem. Pieczemy w folii przez 45 minut. Następnie z góry odwijamy folię i dopiekamy dwa kwadranse polewając co jakiś czas roladę powstałym sosem

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasztet domowy 148

wszystkie warzywa. Gotować wszystko ok. 1,5 godziny pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać wątróbkę, bułki i pogotować jeszcze 5 minut. Po wystudzeniu mięsa ( najlepiej następny dzień ) trzykrotnie zmielić mięso oraz wątróbkę a także namoczone bułki. Do zmielonej masy dodać  żółtka, sól, pieprz, majeranek do smaku i dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć(...)które należy posmarować smalcem a następnie wyłożyć do nich masę mięsną.  Można dno wyłożyć plastrami słoniny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni C. Jaki rodzaj mięsa dobry jest na pasztet?   Łopatka, karczek, biodrówka , szynka. ( Schab jest zbyt suchy więc nie polecam

Na słodko lub wytrawnie
Rolada ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami 168

roladę. Obwiązujemy bawełnianą nicią i zawijamy w folię aluminiową. Przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (tuż przed końcem pieczenia rozwijamy folię tak, by mięso się zarumieniło

Smaki Na Talerzu
Smoliste żeberka w mielonej kawie 192

wymieszaj w misce, dodaj żeberka wymieszaj tak żeby marynata dokładnie oblepiła mięso. Przykryj miskę folią i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 160 C.  Umieść żeberka na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, dolej 1/3 szklanki wody, przykryj folią i umieść w piekarniku. Piec około 2 godziny na ciemny, prawie czarny kolor lub do momentu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
szynka 141

marynatą . Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 4 godziny ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na noc). B rytfankę smarujemy tłuszczem,( smalcem lub ostatecznie olejem) wkładamy do niej zamarynowaną szynkę i całość na pół godziny, bez przykrywki przekładamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni. Następnie  nakrywamy brytfankę pokrywką i zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, piekąc szynkę dalsze 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik zostawiając  mięso w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu pieczeń będzie bardziej soczysta) . Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno

Miód i pieprz
Pasztet z gęsi z gruszką 135

mięso razem z wątróbką, i odciśniętą bułką. Mięso mielimy trzykrotnie. Do masy mięsnej dodać tłuszcz, gruszki, wlać sherry i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około

królestwo garów