Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru
Składniki:ok. 1 kg szynki wieprzowejsólUmyć i osuszyć mięso. Natrzeć solą.Zalewa:3 łyżki oliwy z oliwek3 ziela angielskie1 liść laurowyłyżeczka chilliłyżeczka papryki słodkiejłyżka czombru2 ząbki czosnkuRozcieramy w moździerzu przyprawy, czosnek, następnie mieszamy z oliwą i nacieramy mieszanką mięso. Odkładamy do lodówki na jakieś 12 h.Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę.Filed under: Dania mięsne, Domowe - czyli zd... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kuchcikownia
Autor
Kuchcikownia Blog
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, mięso, dania mięsne, wieprzowina, szynka, papryka, chilli, słodkie, mięsa pieczone, pieczeń z szynki, pieczona szynka
Inne przepisy z kuchcikownia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję