mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:73/400)

Tarta cebulowa z ziołami i mięsem. 161

Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażać na patelni z ziołami prowansalskimi (dałam łyżeczkę) i odrobiną soli, do miękkości. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do niego jajka i jogurt. Całość zmiksować na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostra czerwoną papryką oraz ziołami. Tarta musi być dość pikantna po upieczeniu, inaczej będzie mdła. Rozgrzać piekarnik(...)stopni, wyjąć blaszkę z lodówki, ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach, by nie wybrzuszyło się podczas pieczenia. Wstawić na 15 minut i piec by odeszło od brzegów formy. Wyjąć ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie cebulę i mięso, zalać sosem serowym. Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze 25 - 30 minut na złoty kolor. Podawać lekko przestygniętą - po 20 minutach

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką - prosty i szybki przepis 221

farsz na patelni będzie gotowy wyłączamy gaz (lub płytę) i do farszu wyciskamy 2 ząbki czosnku. Odstawiamy do przestygnięcia. W tym momencie możemy włączyć piekarnik aby nagrzał się do 220 – 250 o C. Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką Wracamy do ciasta. Dzielimy go na 4 równe części i każdą z nich rozwałkujemy na grubość 5 mm. Najlepiej(...)Najlepiej robić to od razu na papierze do pieczenia żeby później łatwo przełożyć sakiewki do piekarnika. Przekładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Gotowe sakiewki skrapiamy sokiem z cytryny, oliwa i posypujemy natką pietruszki. Serwujemy. Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką

Pyza i Surówka
C - Drobiowe udka w sojowej zalewie 201

Dziś serwowałam pyszne, aromatyczne i soczyste udka w zalewie sojowej z nutką imbiru i czosnku. Oczywiście w towarzystwie ziemniaczków pieczonych w mundurkach, które po wczorajszym debiucie dziś robiłam po raz kolejny:) Drobiowe udka w sojowej zalewie       Składniki: 10 udek z kurczaka 1/2 szklanki sosu sojowego świeży imbir (kawałek około 3 cm) 2 ząbki czosnku dwie gałązki(...)gałązki świeżyć ziół (np. tymianek, koperek, natka pietruszki czy kolendra), wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Natępnego dnia mięso przełożyć wraz z zalewą do naczynia żaroodpornego, wstawić  do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec około 50-60 minut.   Mięsko jest aromatyczne i soczyste. Mniam

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Soczysta pierś z kurczaka 761

Przepis na soczystą pierś z kurczaka, która dzięki temu, że moczona i pieczona była w mleku, zachowała swoją miękkość i soczystość w środku, a z zewnątrz jest chrupiąca i pięknie zarumieniona. Składniki na piersi: 2 piersi ze skórą ( moje miały razem prawie 1kg ) po pół łyżeczki soli,czerwonej słodkiej papryki mielonej, ziół prowansalskich, pieprzu 3 ząbki czosnku mleko Przygotowanie(...)połową mleka, w którym się moczyły, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Włączamy piekarnik na 180st. i od momentu rozgrzania, pieczemy 40 minut, przewracając je w połowie czasu pieczenia ( czas pieczenia może się różnić +/- 10 minut, w zależności od wielkości mięsa ). Artykuł Soczysta pierś z kurczaka pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Schab pieczony z morelami 175

schab obwiązać ściśle sznurkiem. Ułożyć ponownie w naczyniu żaroodpornym w którym pozostały resztki marynaty. Przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 2 godzin, polewając co jakiś czas powstałym sosem. Mięsa nie odkrywamy ponieważ ze względu na dodatek miodu w marynacie może się za bardzo przypiec. Tak przygotowany schabi można podawać na ciepło

Monia miesza i gotuje
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 145

wkładam do piekarnika. Teraz, po raz pierwszy postanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie do jej nadziewania używać mięsa, albo do mięsa zamiast ciecierzycy użyć kaszy lub ryżu. Kuchnia to zabawa i postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami(...)łyżki sera żółtego, startego. Doprawiamy do smaku. Cukinie nadziewamy farszem, posypujemy 2 łyżkami natki i 2 łyżkami sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20-30 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni   Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Francja: Boeuf Bourguignon 171

charakteryzuje upodobania francuskiego podniebienia. Boeuf Bourguignon 1 kg mięsa wołowego na pieczeń 10 dag chudego boczku 2 marchewki 2 cebule 1 łyżka mąki szczypta soli pieprz 1,5 szkl. czerwonego wytrawnego wina 1 szkl. bulionu wołowego 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy z oliwek Piekarnik nagrzać do 230 C. Boczek pokrojony w słupki(...)piekarnika na kolejne 4 min. Temperaturę zmniejszyć do 160 C, wyjąć naczynie, dodać wino i bulion tak, by mięso było ledwo przykryte. Dorzucić czosnek, marchew, cebulę, liść laurowy i przecier. Wstawić do piekarnika na 0,5 h, następnie przykryć i piec jeszcze 2-2,5 h. Pod koniec pieczenia można jeszcze dodać małe cebulki. Podawać z przyrządzonymi osobno małymi pieczarkami

Przepysznik - BLW i nie tylko
Złocisty kurczak na słodkiej sałacie. 192

Upieczenie kurczaka w całości to dla mnie sposób na pyszny obiad dla gości, kiedy sama nie mam czasu na gotowanie. Mięso siedzi w piekarniku a ja pozwalam sobie na naszykowanie stołu, ogarnięcie dzieciaków i wiele innych przyziemnych spraw :-). Kurczaka uwielbiam najbardziej w towarzystwie jakiejś surówki, więc postanowiłam go podać z porcją sałaty. Danie to nadaje się na obiad uzupełnione(...)chociaż na 3 godziny. Naczynie do pieczenia posmarować tłuszczem, włożyć do niego kurczaka, polać smalcem i włożyć na środkową półkę do piekarnika do temperatury 160 stopni na 90 minut. Podczas pieczenia co 20 minut polewać mięso wytwarzającym się wywarem.  Pod koniec pieczenia przygotować sałatę. Drobno porwać lub pokroić ją. Jogurt posłodzić i połączyć go ze sałatą. Następnie tak przygotowaną

Poezja Smaków - blog kulinarny
Karczek pieczony do obiadu. 155

natrzyj solą , pieprzem, obłóż listkami laurowymi. Zawiń w filię aluminiową i włóż do lodówki na noc. Następnie przełóż do brytfanny lub na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ( bez tłuszczu ) przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Po upieczeniu usuń folię , mięso pokrój na grube plastry. Podawaj z ziemniakami i surówką

Przepisy i porady kulinarne
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 208

Schab  czy pieczony , czy faszerowany, ten po warszawsku kojarzy się nam ze Świętami. Idealna wędlina do podania w ten szczególny dzień.  Ja często robię schab również jako zamiennik tradycyjnej "kupnej" wędliny.  SKŁADNIKI:  700 g schabu surowego bez kości 100 g śliwek suszonych Przyprawy: Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej(...)PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie za pomocą noża robię po środku na całej długości dziurę, otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi. Mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem. Mięso  bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
Schab faszerowany jajecznicą 168

solą, pieprzem i papryką. Na każdym mięsie układamy listki szpinaku, jajecznicę i zwijamy w roladkę. Każdą roladkę zawijamy w doprawiony przyprawami papier do pieczenia i spinamy wykałaczką. Mięso układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Wyjmujemy, rozwijamy z papieru i pozwalamy chwilkę mięsu „odpocząć” następnie kroimy w grube

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka mięsno-grzybowa z purée z ziemniaków (Sformato di carne, funghi e purè di patate) 220

masę. Doprawiamy sola i pieprzem. Mięso wykładamy na dno formy do pieczenia. Purée układamy na mięso za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego sac à poche. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 40-50 minut.   **** PREPARAZIONE Fate rosolare gli scalogni tritati con 2 spicchi d'aglio

La grande e la piccola cuoca
POMIDORKI KOKTAJLOWE PO PROWANSALSKU 147

pomidorki mogą stanowić świetny dodatek do grillowanych ryb lub mięsa. Zachęcam Was gorąco do ich spróbowania! Przygotowanie 10 min Pieczenie 20 min   Dla 4 osób : 500 g pomidorków koktajlowych 3 ząbki czosnku 6 gałązek świeżego tymianku 3 łyżki płynnego miodu Oliwa z oliwek Sól, pieprz   Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Pomidorki umyj   i zetnij(...)drobno posiekaj. Posyp nim z wierzchu pomidorki. Posól i popieprz. Polej miodem i oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut, od czasu do czasu podlewając sosem z pieczenia. Podawaj z grillowaną rybą lub mięsem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zapiekane ziemniaki z farszem wołowym zawinięte w Proscuitto 168

bułka namoczona w mleku i wyciśnięta sól do smaku Sposób: Ziemniaki myjemy NIE OBIERAMY ZE SKÓRKI Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w 200 C 45 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ziemniaki na 20 minut. Przygotowujemy farsz: mięso 2 jajka , bułka ,cebula, czosnek, koperek, pietruszka  wszystko mieszamy i łączymy, sól do smaku. Następnie ściągamy folię z ziemniaków(...)górę ziemniak i nożem delikatnie wydrążamy dziury Faszerujemy mięsem , i owijamy szynką długo dojrzewającą Proscuitto. Przykrywamy ziemniaki folią aluminiową. Zapiekamy 35 minut w 200C. Następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy kolejne 7 minut. Smacznego słoneczka i życzę udanego i słonecznego weekend

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania