Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymską robię wtedy ,gdy nie mam ochoty na smażenie kotletów mielonych. Wymieszać , wstawić do piekarnika i gotowe ! Wygodne danie obiadowe.składniki600 g mielonego mięsa wołowo - wieprzowego60 g wędzonego boczku6 łyżek bułki tartej + 2 do podsypania2 cebule3 ząbki czosnkujajko surowe1/2 pęczka natki pietruszkiłyżka suchego majerankuewentualnie szczepiorekłyżeczka papryki w proszku1/2 łyżeczki startej gałki muszkatałowejpieprz, sól4 jaja ugotowane na twardomasło lub oliwa do smażeniaprzygotowanie:Boc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, mielone, boczek, bułki, mięsa pieczone, mięso mielone, papryka, pieczeń z mięsa mielonego, kotlety mielone, ziemniak, dania obiadowe, kotlety, ziemniaki, obiad, sosy, kotlet, pieczeń z mielonego, wieprzowina, wołowina, sos pieczarkowy, pieczone ziemniaki, masło czosnek, pieczony boczek, sos do jajek, lekkie dania, boczek w sosie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, drugie danie, sos do mielonego

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.