mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1065/1557)

Bułki na parze czyli pampuchy, jako dodatek do mięs i sosów 189

Przepyszne, super smakują z sosem z kaczki oraz różnych mięs. My je uwielbiamy, często je robię. Można je też zamrozić i podgrzać gdy nie będziecie mieli wystarczająco dużo czasu na przygotowanie ich. Podgrzać mleko i do letniego dodać pokruszone drożdże. Następnie wrzucić pozostałe składniki i dokładnie wyrobić jak każde ciasto drożdżowe. Ciasto musi być gładkie i sprężyste. Włożyć ciasto(...)woda będzie się gotowała położyć na gazie pampuchy. Przykryć dużą miską i gotować 5 minut. Można ugotować pampuchy w parowarze, będzie szybciej i łatwiej. Podawać gorące z sosami i mięsem. Są rewelacyjne z tej porcji wychodzi około 11-12 pampuch

Kuchnia Pokoleń
Chili con carne 58

Wydaje mi się, że na przestrzeni lat wyspecjalizowałam się w przygotowaniu tego dania. Chili con carne. Jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Po podstawowej obróbce warzyw i podsmażeniu mięsa praktycznie robi się ono samodzielnie. Wystarczy je od czasu do czasu jedynie przemieszać i podlać wodą, aby się nie przypaliło i tyle. To, co w tym daniu zmieniłam na plus(...)koniec oddać nieco pikantny i mięsny smak. Zdecydowanie ta wersja jest mi bliższa.   A co potrzebujemy do chili con carne?   300 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej szynki (z kulki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 średnia czerwona papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia żółta papryka 1/2 małej papryczki chili 1 mała

Raj dla Podniebienia
Chili con carne 109

Wydaje mi się, że na przestrzeni lat wyspecjalizowałam się w przygotowaniu tego dania. Chili con carne. Jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Po podstawowej obróbce warzyw i podsmażeniu mięsa praktycznie robi się ono samodzielnie. Wystarczy je od czasu do czasu jedynie przemieszać i podlać wodą, aby się nie przypaliło i tyle. To, co w tym daniu zmieniłam na plus(...)oddać nieco pikantny i mięsny smak. Zdecydowanie ta wersja jest mi bliższa.   A co potrzebujemy do chili con carne?   300 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej szynki (z kulki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 średnia czerwona papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia żółta papryka 1/2 małej papryczki chili 1 mała cukinia

Raj dla Podniebienia
Boczek pieczony z cebulą i białym winem/żubrówką 141

czosnku mielonego 1/2 papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki lubczyku/tymianku 1/3-1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Opcjonalnie: musztarda do podania Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać. Natomiast czosnek obrać i pokroić w słupki. Umyty oraz osuszony boczek dokładnie natrzeć mieszanką przypraw i następnie naszpikować czosnkiem. (Zrobić małe nacięcia w mięsie i powpychać w nie kawałki czosnku.) Mięso przykryć folią

Di gotuje
Spaghetti bolognese (Ragù) 108

restauracja mówiła mu, że nie mają czegoś takiego w karcie. Jeżeli będziecie mieli problem ze znalezieniem go pod nazwą Spaghetti bolognese, szukajcie po nazwie "R agù ". Składniki: 400 g mielonej wołowiny 2 mniejsze łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 puszki krojonych pomidorów pół szklanki czerwonego wina 1 łyżka oregano (opcjonalnie) 400 g makaronu(...)seler, rozdrobniony czosnek i startą na największych oczkach obraną marchewkę. Wszystko smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia. Następnie dodajemy do tego wołowinę i znowu wszystko smażymy. Po zrumienieniu mięsa wlewamy wino i pomidory, dodajemy oregano, sól i pieprz, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i powoli redukujemy sos (który finalnie

Kardamonovy
Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami i papryką. Szybkie danie 2w1 z piekarnika. 296

ziemniakami i papryką. Polecam :) Składniki - 3 filety z piersi z kurczaka - 1-1,5 kg ziemniaków - 2 mniejsze kolorowe papryki - sól, domowa wegeta , czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek, - 3-4 łyżki oleju Wykonanie Ziemniaki obieram, dokładnie myję, osuszam papierowym ręczniczkiem i kroję w plasterki, przekładam do większego naczynia. Do ziemniaków dodaję pokrojone w paseczki papryki(...)wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozkładam na całej jej powierzchni. Na dnie naczynia w którym mieszałam ziemniaki z papryką została marynata z oleju i przypraw, przekładam do niej pokrojone mięso i dokładnie każdy kawałek w niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 40-45 minut w 170 stopniach

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczone Wakacyjne Trio, kurczak, kalafior, kartofel 133

łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 płaska, łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżeczki ostrej lub łagodnej papryki stopione masło do polania ziemniaków przed pieczeniem sól do smaku dodatkowo: świeży koperek do posypania Uda z kurczaka umyj w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem. Ponacinaj poprzecznie, żeby skrócić czas pieczenia i ułatwić przyprawom wniknięcie do mięsa. Posyp

Ogrodnik w podróży
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym 109

typu – Mało roboty-wielkie WOW! Karkówka jakiej nigdy nie próbowaliście. Mięciutka, soczysta, delikatna. Nawet mi smakowała (a ja raczej unikam mięs innych, jak białe 🙂 ) Mięso marynujemy, a następnie wkładamy do pieca na 6 godzin 🙂 Długie, powolne pieczenie spowoduje, że mięso nabierze wyjątkowego smaku, aromatu, a przy tym będzie bardzo delikatne. Pieczeń z karkówki możemy zamarynować nawet do 24 godzin wcześniej. Polecam(...)dałam słodką wędzoną paprykę w proszku) 2 łyżki cukru brązowego (demerara sugar) 4 gałązki tymianku 4 ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte 4 duże cebule, obrane sól morska i świeżo mielony pieprz oliwa lub olej Składniki sosu majonezowego: 300 g majonezu dobrej jakości 1-2 łyżki pasty chipotle (nigdzie nie mogłam dostać, dałam więc 2 łyżki słodkiej wędzonej papryki

Moja Delicja
Pieczony bażant 112

urodzinowy obiad sięgnęliśmy po mięso, którego do tej pory nie jedliśmy. To właśnie przy tej okazji pieczony bażant po raz pierwszy pojawił się na naszym stole. Ponieważ mięso ptaka jest chude, aby zapobiec jego nadmiernemu wysuszeniu, przygotowaliśmy je podobnie jak perliczkę , obkładając je cienkimi plastrami boczku. Bażanta pieczonego zjedliśmy z tradycyjnymi kluskami śląskimi oraz buraczkami z maminego słoiczka. Udostępnij Składniki(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Bażanta umyć i usunąć podroby, dokładnie oczyścić z resztek piór. Ponownie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, wewnątrz i na zewnątrz natrzeć solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Związać nogi ptaka, obsmażyć kilka minut z każdej strony na rozgrzanym maśle. Bażanta przełożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć plastrami boczku, tak żeby jeden plaster nachodził na drugi. Wstawić

niecodziennikpary
Kurczak pieczony Tondori Masala 72

przyprawą Tondori Masala, a następnie pieczony w piekarniku do złotej i chrupiącej skórki. Składniki i przyprawy na kurczaka z piekarnika: 1 cały kurczak, oczyszczony i wysuszony papierowym ręcznikiem sól, mielona słodka papryka Marynata do kurczaka: 3/4 szklanki gęstego jogurtu greckiego 1/3 szklanki stopionego i wystudzonego masła 2 -3 łyżeczki przyprawy Tondori Masala 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżeczki oleju(...)łyżeczki brązowego cukru jasny sos sojowy do smaku dodatkowo: plasterki cytryny  główka czosnku przekrojona na pół Kurczak pieczony przepis Krok 1. Osuszonego kurczaka starannie natrzeć solą oraz mieloną słodką papryką (w środku i na zewnątrz) Krok 2. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Przygotowaną mieszanką natrzeć dokładnie całego kurczaka (w środku, na zewnątrz, także pod skórką). Odstawić

Moja Książka Kucharska
Naleśniki Hortobagy z farszem z cielęciny 63

NALEŚNIKI HORTOBAGY SKŁADNIKI domowe ciasto na naleśniki; 500 gramów cielęciny (najlepiej „pieczeniówka”); 1 duży pomidor; 1 duża cebula; gęsta, kwaśna śmietana; słodka papryka mielona; słonina

Kuchnia Tomka
Pikantne skrzydełka barbecue 85

Znowu chodziło za nami coś ostrego. Wiedziałam, że w niedzielę zrobię skrzydełka, nie byłam tylko pewna w jaki sposób. Stanęło na bbq, plus ekstra gratis –

Kardamonovy
Bitki schabowe w sosie 178

Bitki schabowe to mięsko, które lubimy my i nasze dzieciaki.     Składniki: -plastry schabu (ilość w zależności od potrzeb) -sól, pieprz -przyprawa harissa lub słodka

Maminek kulinarny
szybkowar-rolada z boczku do pieczywa... 183

Składniki: boczek surowy 1,5 kg, przyprawa do ziemniaków 1 opakowanie, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, papryka ostra

W Mojej Kuchni Lubię
Mielone kotlety 268

Składniki: 500 g łopatki b/k cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka (ugotowana w rosole) 1 pietruszka (ugotowana w rosole) kawałek selera (ugotowanego w rosole) jajko 2

Gaździnka warzy