Wołowe burito z meksykańską nutą

Wołowe burito z meksykańską nutą

Wołowe burito z meksykańską nutą

Przepis na : obiad

Tortilla wypełniona wołowym farszem z czerwoną fasolą, dużą ilością pomidorów i akcentem ostrości papryczki chilli. Do tego chrupiąca kukurydza, aromatyczna kolendra oraz orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu i sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Składniki: 8 płatów tortilli Farsz: 560g mielonej wołowiny z łopatki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 pęczek kolendry 1 łyżeczka musztardy Dijon 2 limonki olej piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tortilla, czerwona fasola, mielone, wołowina, mięso, obiad, przekąski, przystawki, przekąska, szybki obiad, obiad na szybko, szybkie przekąski, mięso mielone

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.