mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1070/1557)

Rollsy z kurczakiem 206

pojedyncze piersi kurczaka papryka mielona słodka szczypta papryki ostrej sól, pieprz ziarna sezamu Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś kurczaka kroimy na cienkie płaty. W razie potrzeby lekko je rozbijamy, by nadać im jednakową grubość. Doprawiamy słodką i ostrą papryką, solą oraz pieprzem. Płat ciasta francuskiego rozwijamy. Rozkładamy na nim kawałki mięsa. Zwijamy w roladę. Kroimy na około

Smaki Na Talerzu
Placuszki drobiowe z jarmużem 215

Mięso z kurczaka,pieczarki,świeża papryka i dużo jarmużu to moja propozycja na smaczny wiosenny obiad.  200 g filetu z piersi kurczaka 3 średnie pieczarki 1 papryka żółta mini 1 papryka czerwona mini spora garść liści jarmużu 1 cebula 3 jajka 3 łyżki mączki ziemniaczanej sól świeżo mielony pieprz  olej do smażenia Filet pokroić w drobną kostkę

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa grochowa z bekonem 206

odsłonę grochówki bez dodatku mięsa, w kremowej odsłonie:  zupa-krem-z-grochu . A tym czasem zapraszam na grochówkę z boczkiem :-)  Składniki: groch łuskany 400 g, marchew 2 szt, ziemniaki 2 szt, pietruszka 1 szt, cebula pół szt, boczek 15 dag, koper siekany 3 łyżki, liść laurowy 3 szt, ziele angielskie mielone szczypta, kminek mielony

kulinarne odsłony pati
szybkowar-baranie żeberka z cząbrem w cebuli... 211

kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 5 sztuk, marchew 2 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, woda 5 szklanek, sos - w opisie baranina po wymoczeniu w maślance z octem jabłkowym jest krucha, traci zapach barani, żeberka wystarczy moczyć całą noc, większe mięsa jak kulka czy inne można

W Mojej Kuchni Lubię
Szybki obiad, czyli francuskie nadziane 612

sól, czarny pieprz świeżo mielony do smaku opcjonalnie posiekane ziarna świeżego pieprzu zielonego – ok. 10 szt. (tu już wpływ Francji i wrzucania pieprzu, gdzie popadnie ) Wykonanie: Filet z indyka posiekać bardzo drobno. Doprawić solą i czarnym pieprzem (pieprz zbędny jeśli użyjemy zielonego pieprzu). Jabłko umyć, obrać, drobno pokroić i dodać do mięsa. Dodać do całości posiekaną pietruszkę

gutfut
Bezglutenowe wrapy z ciecierzycy. 321

łyżki mielonego siemienia lnianego 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka gazowanej wody szczypta soli opcjonalnie suszone zioła, czarnuszka, kminek, papryka łyżeczka oleju do smażenia Dodatki: Dowolne warzywa, ja użyłam następujących (wszystkie surowe): awokado do posmarowania (doprawione papryką, solą, pieprzem),  sałata,  czerwona kapusta,  papryka czerwona  możesz też dodać np. gotowane mięso z piersi kurczaka lub kawałek ulubionego

Powiedz dietom nie
Rybne pulpeciki 211

Dziś piątek więc pora na coś niemięsnego. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe mielone pulpeciki, jednak w środku kryją się aż dwie rybki ;). Obiad dobry, szczególnie dla dzieci, które ryby jedzą tylko w postaci smażonych paluszków rybnych z grubą panierką. Łatwo też można przemycić tam warzywa w zblendowanym sosie, polecam wszystkim bo jest pycha! Ponadto ryby(...)topionego śmietankowego sól, pieprz Ryby najlepiej mielimy, dodajemy resztę składników i formujemy kulkeczki, mi wyszło ich ok 40. Cebulę kroimy w kosteczkę, i podsmażamy w garnku na maśle, dodajemy pokrojoną w półtalarki cukinię i podsmażamy jeszcze ok 3 minutki. Dolewamy niecały litr wody, wrzucamy pulpeciki i gotujemy ok 15 min. Po tym czasie mięso wyciągamy, dodajemy serek topiony, blendujemy, doprawiamy

Idę coś wszamać
Kasza gryczana, boczek i kiełbasa w koszulce z kapusty 221

zdjęcia wszystkich liści. Boczek i kiełbasę mielimy w maszynce używając końcówki z dużymi oczkami. Cebulę obieramy, myjemy, osuszamy, drobno siekamy i szklimy na łyżce oleju.Gdy się zeszkli dodajemy zmielony boczek z kiełbasą i chwilę razem podsmażamy. Gdy kasza i boczek lekko przestygną mieszamy je razem dodając jajko i doprawiając solą i pieprzem. Porcje mięsa z kaszą  zawijamy w liść

peggiwkuchni
Roladki z camembertem i żurawiną 241

kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko do panierowania Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie mięso rozbić tłuczkiem najlepiej

Monia miesza i gotuje
Szwajcarski tatar 149

żółtka - sól - pieprz Przygotowanie: Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, natkę pietruszki, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy.  Do miski wlewamy musztardę, majonez i ketchup, mieszamy, dodajemy żółtko, tabasco i sos worcester, ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy pozostałe składniki, koniak, sok z cytryny i olej rzepakowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mięso przekładamy małymi porcjami do sosu jednocześnie

Kulinarne życie
Kotlety mielone z kurczaka w sezamie 207

trzeba być czujnym :) Kotlety mielone z piersi kurczaka - składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki sól i pieprz do smaku szklanka sezamu olej do smażenia   Pierś z kurczaka umyj i oczyść. Kajzerkę namocz w mleku. Kiedy zmięknie, odciśnij. Mięso, kajzerkę i cebulę zmiel. Dodaj

Kubki smaku
SOS SZPINAKOWO - SEROWY 216

niż do mięsa ale dla mnie i tak bomba. Szpinak zawsze i wszędzie w każdej postaci.Aha, sos jest zdecydowanie smaczniejszy na drugi dzień.  Składniki:  torebka szpinaku mrożonego  150 sera gorgonzola ( 1 opakowanie)  pół szklanki rosołu lub wody ( ja użyłam wody z pulpetów)  duży ząbek czosnku  sól, czarny pieprz świeżo mielony  łyżka gęstej

pieprzny smaczek
Muszle Haloo 260

szpinaku 500 g mielonego 1 puszka pomidorów 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 200 g sera żółtego tartego pieprz sól imbir kurkuma Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie jak wystygną robimy farsz. Myjemy i kroimy w kostkę pieczarki, wrzucamy na patelnie. Dodajemy mięso, jak już będzie podsmażone dodajemy szpinak. Później dodajemy

Panda i jej świat
Faszerowana cebula 178

Składniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul  kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz, imbir, tymianek łyżka sosu sojowego ząbek czosnku Przygotowanie: Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce

Gaździnka warzy
Polędwica wołowa - stek idealny 194

zielonego pieprzu (można użyć czarnego mielonego) 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego majeranku 1 łyżka oliwy z oliwek odrobina whiskey 1 łyżka masła szczypta soli smakowej (tutaj: grzybowa) 1. Polędwicę myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Dokładnie nacieramy majerankiem i zielonym pieprzem. Ręcznie, przy pomocy specjalnej foremki lub dociskając boki nożem, formujemy idealny okrąg, "wyciągając" mięso do góry na pożądaną wysokość

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania