mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1077/1557)

Zupa krem z brokułów 230

łyżka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru wywar mięsny lub rosół powstały po upieczeniu np.  soczystego udźca z indyka pieprz i sól do smaku śmietana do zup (opcjonalnie według indywidualnych upodobań) Przygotowanie: Brokuła umyć i podzielić na mniejsze różyczki. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Do gotującej się wody dodać wywar z mięsa (około

Kuchcik gotuje
Jesienny pieczony udziec z indyka 170

składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy. Pieczony udziec z indyka – bardzo kruchy i delikatny.   Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek mielony → ilość wg upodobania

Pociąg Do Kuchni
Zapiekanka z ryżem i kurczakiem. 2048

kurczaka papryka ostra mielona, oregano, bazylia, sól, pieprz, czosnek granulowany opcjonalnie pęczek szczypiorku 200 g ryżu długoziarnistego Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę, pierś z kurczaka w małe kawałki. Następnie pokrojone składniki wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju/oliwy - doprawiamy solą, pieprzem i smażymy od czasu do czasu mieszając, do momentu zrumienienia mięsa. Potem dodajemy pomidory wraz z zalewą

Moje-pitraszenie
Papryka Faszerowana z Pomidorami – Danie Wegetariańskie 228

pyszną paprykę faszerowaną bez mięsa, jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Idealnie nadaje się do podania na obiad jako drugie danie lub na kolację. Będziemy potrzebować: 3 lub 4 papryki (w zależności od wielkości) na farsz: 500 g pomidorów 100 g chleba bez skórki 250 g sera mozzarella 50 g orzechów włoskich mielonych około 30 oliwek 1 mały

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak tikka masala 255

czujemy w ogóle smaku mięsa. Z udkami tak nie jest. Doskonale przechodzą smakiem przypraw zachowując jednocześnie swój mięsny smak. Naprawdę wspaniałe - polecam! Kurczak tikka masala 4 filetowane udka z kurczaka 150 g gęstego jogurtu (użyłam greckiego) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiu 3 gałązki mięty 1/2 pęczka kolendry 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu 1 płaska łyżeczka przyprawy

sierotka maRysia w kuchni
Danie jednogarnkowe - udka z kurczaka z ziemniakami i pieczarkami z rozmarynem. 328

pieprz, papryka czerwona, słodka mielona -olej rzepakowy -por cześć zielona Udka myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy, i nacieramy papryką, wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony na wysokim ogniu po 3 minuty. Ziemniaki pieprzymy i solimy, skrapiamy oliwą, dodajemy ziół ulubionych (u mnie oregano i mięta cytrynowa), wrzucamy je do rondla z mięsem. Dodajemy pieczarki. Zalewamy winem

BaRepas
Pilaw z karkówką 243

lubczyku, Słodka papryka, Kumin mielony, Curry, Chilli pieprz cayenne Ok. 1 litr bulionu Karkówkę kroimy w drobna kosteczkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę a marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku lub na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i szklimy około 7 minut. Dodajemy karkówkę i mieszamy. Gdy mięso jest podsmażone dodajemy marchewkę, marchewkę

VioletoweKucharzenie
Kotlety ryżowe z sosem szparagowo-czosnkowym 214

obiad, to koniecznie mięso lub ryba? Niekoniecznie. Nawet dla nie wegetarian, taki posiłek, to odskocznia od codzienności...kotleta i ziemniaków. Polecam zwłaszcza osobom lubiącym urozmaicenie codziennych posiłków.   Składniki: 500 g  ryżu  3 jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 szklanki pokrojonego szczypiorku 1/4 szklanki pokrojonego świeżego lubczyku 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki

Gosia gotuje
Domowa wędlina wieprzowo drobiowa czyli parzony baton 277

łyżeczką białego pieprzu świeżo mielonego,1 łyżeczkę pokruszonych płatków chili,3 duże ząbki czosnku utarte w moździerzu, może być czosnek granulowany20g żelatyny + 2 łyżeczki,+ 250ml lodowatej wody.osłonki białkowe lub barierowe (o średnicy 5,5 cm, lub większej) nadające się do parzenia. przygotowanieDzień pierwszy: Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Mięso wieprzowe po oczyszczeniu z niepotrzebnych

Stare Gary
Roladki z piekarnika 277

plastry boczku wedzonego mielona papryka slodka ewentualnie sol wykonanie: W mozdzierzu ugniatamy pistacje i tymianek. Mozna dorzucic kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotowe pistacje mieszamy z serkiem. Jesli do pistacji nie dokladalismy wczesniej pieprzu to robimy to teraz. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i rozbijamy. W przypadku duzych kawaklow dzielimy je na 2 mniejsze. Mieso doprawiamy delikatnie slodka papryka w proszku

Przysmaki Karolki
Sałatka z kaszy kuskus i bobu 166

najpyszniejszych na świecie orzeszków pistacjowych i lekko pikantnej, aromatycznej bazylii. Całość prezentuje się niebywale wiosennie, energetycznie i bez wątpienia apetycznie. Rewelacyjnie sprawdzi się jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa bądź ryby, jest też świetnym pomysłem na lunch box do pracy. A dlaczego warto jeść bób? – zawiera duże ilości białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego(...)kuskus 1,5 szklanki (200 g) bobu 0,25 szklanki obranych, niezbyt drobno posiekanych, prażonych pistacji 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki oleju, świetnie sprawdzi się arganowy sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu (zalać wodą z odrobiną soli w stosunku 1:1, przykryć i odczekać kilka minut), a następnie odstawić do przestudzenia

Fitsweet.me
Sałatka z kaszy kuskus i bobu 194

najpyszniejszych na świecie orzeszków pistacjowych i lekko pikantnej, aromatycznej bazylii. Całość prezentuje się niebywale wiosennie, energetycznie i bez wątpienia apetycznie. Rewelacyjnie sprawdzi się jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa bądź ryby, jest też świetnym pomysłem na lunch box do pracy. A dlaczego warto jeść bób? – zawiera duże ilości białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego(...)kuskus 1,5 sklanki (200 g) bobu 0,25 szklanki obranych, niezbyt drobno posiekanych, prażonych pistacji 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki oleju, świetnie sprawdzi się arganowy sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu (zalać wodą z odrobiną soli w stosunku 1:1, przykryć i odczekać kilka minut), a następnie odstawić do przestudzenia

Fitsweet.me
Domowe chrupiące nuggetsy (w majonezowej marynacie) 3116

gyrosa Na panierkę 1: 14 czubatych łyżek mąki pszennej 14 czubatych łyżek mąki kukurydzianej 3 jajka klasy M 5 pełnych łyżeczek słodkiej czerwonej papryki 1,5 płaskiej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu duża szczypta soli mleko (dolewamy aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji) Do obtoczenia: mieszanka mąki pszennej z mąką kukurydzianą (w równych proporcjach, u mnie po około 10-12 łyżek(...)kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do większej miski i obsypujemy przyprawą do gyrosa. Dodajemy majonez czosnkowy i całość mieszamy (ja robię to ręką), tak aby nasza marynata pokryła mięso. Miskę z mięsem wkładamy do lodówki na godzinę. Do jednej miski wsypujemy: po 14 czubatych łyżek mąki pszennej i kukurydzianej, wbijamy 3 jajka, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, słodką czerwoną paprykę

Słodkie okruszki
Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą 248

Pieczenie ryby w soli jest skutecznym sposobem na uzyskanie delikatnego, bardzo soczystego mięsa, które samo będzie odchodzić od ości. Ryba absolutnie nie jest słona. Łuski na skórze idealnie chronią mięso ryby przed zasoleniem :) Podczas pieczenia sól twardnieje, tworząc grubą skorupę (którą wbrew pozorom bardzo łatwo rozłupać). Solna skorupa zatrzymuje wszystkie aromaty, którymi nadzialiśmy rybę. Metodę pieczenia ryby pod solną skorupą(...)dorady w całości (każda po 400-500g), wypatroszone i oczyszczone, z łuskami 1 cytryna 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego 1.5-2kg soli sól morska i świeżo mielony pieprz   Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180°C. Wnętrze ryby posól i popieprz. Obsyp nasionami kopru włoskiego. Cytrynę pokrój w plastry. Włóż do wnętrza każdej ryby. Delikatnie ściśnij rybę

Moja Delicja
Pieczeń Rzymska z ziemniakami i wsiniami 142

chleba i jest częścią wielu kuchni świata. Pierwsze wzmianki o pieczenie Rzymskiej pochodzą z V wieku, choć z pewnością jej pochodzenie zapewne jest wcześniejsze.  Rzymianie na przykład siekali mięso, mieszali je z winem, chlebem, orzeszkami Pini i zapiekanki w piecu. Niemcy w środek wkładali ugotowane jajka, a  w średniowiecznej Europie podawano z owocami, orzechami i przyprawami(...)zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  Pieczeń Rzymska i jej historia. 👥 – 4 ⏰ – 60-70 minut 🇧🇪 – Belgia Pieczeń Rzymska i potrzebne składniki Pieczeń 600 g mielonej wołowiny 500 g bekonu w plastrach 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę 1 papryka chili drobno pokrojona 5 szalotek drobno pokrojonych Świeża pietruszka drobno posiekana Świeża szałwia drobno posiekana

RafalCook

Proponowane wyszukiwania