mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1076/1557)

KURCZAK W SOSIE Z PIECZONYCH POMIDORÓW 174

komponuje się z delikatnym mięsem drobiowym. Świetnie smakuje z makaronem tagliatelle, ale również pasują do niego inne dodatki, jak ryż czy ziemniaki... Składniki: 2 filety z kurczaka (około 550-600 g) 8-10 pomidorów 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak pieczony na ryżu 161

kurczaka to własnie to mięso najlepiej mi smakuje podane w ten sposób. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4-6 nóżek z kurczaka (całe lub podzielone) ew pierś z kurczaka 2 szklanki ryżu 6 szklanek wody 2 cebule 1/4 kostki masła 10 łyżek ketchupu pikantnego 2 łyżki Vegety 2 łyżki słodkiej papryki 1/2 łyżki pieprzu mielonego 2 łyżeczki cukru przyprawa

Blog kulinarny S9.PL
Schab w sosie cebulowym 193

łyżeczka mielonego ziela angielskiego -5 liści laurowych -2 łyżki jarzynki bez soli -2 łyżki musztardy delikatesowej -1 szklanka gorącej wody -olej do smażenia  Obraną cebulę kroimy dowolnie, mogą to być piórka lub kostka. W szerokim rondlu rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy cebulkę. Dodajemy kminek, ziele angielskie i liście laurowe. Mięso kroimy na plastry

Kulinarne przemyslenia
Pęczotto z kurczakiem, warzywami i szczypiorem 231

tych przypraw) sól świeżo mielony czarny pieprz Kurczaka myjemy, osuszamy i usuwamy błonki. Kroimy w kostkę i doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka. Pora kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej cebulę i pora, aż się zeszklą. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso całkowicie zmieni kolor. Dodajmy paprykę

My Chcemy Jeść
Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą na cieście francuskim 155

ciepło do pieczonego mięsa. Przygotowuje się ją szybko i prosto, to zaczynamy. Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą 1 ciasto francuskie 10 dkg fety 5 cebul czerwonych 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 10 dkg masła 3 łyżki octu balsamicznego 1/ 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki cukru pieprz świeżo mielony   Obieramy czerwoną cebulę i kroimy

Kuchnia na wzgórzu
ZAPIEKANKA Z KASZĄ PĘCZAK I KURCZAKIEM 191

łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia kurczaka PRZYGOTOWANIE:  Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji.Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę,doprawiam, smażę na rumiano. Paprykę kroję w kostkę. Ogorki konserwowe również kroję w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekam. Do miski przekładam kaszę,mięso, paprykę. Następnie dodajemy majonez , musztardę

Gotowanie Patki
Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą na cieście francuskim 166

ciepło do pieczonego mięsa. Przygotowuje się ją szybko i prosto, to zaczynamy. Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą 1 ciasto francuskie 10 dkg fety 5 cebul czerwonych 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 10 dkg masła 3 łyżki octu balsamicznego 1/ 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki cukru pieprz świeżo mielony   Obieramy czerwoną cebulę i kroimy

Kuchnia na wzgórzu
Kurczak zagrodowy na luzie 203

kurczaka uzupełniamy ścinkami mięsa, które ewentualnie zostały na korpusie lub oddzieliły się w trakcie luzowania. Wyluzowany płaszcz kurczaka rozkładamy na desce, doprawiamy solą i pieprzem. Na skórze układamy liście pokrzywy albo szpinaku. Zmielone piersi indyka doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy żółtka, bułkę, tymianek, pokrojoną drobno papryczkę i czosnek. Wyrabiamy dokładnie jak farsz do mielonych kotletów. Pianę z białek ubijamy

Leśny Zakątek
Amerykańska kanapka Patty Melt 197

chudej mielonej wołowiny -1 duża cebula -4 plastry sera cheddar lub szwajcarskiego -2 łyżki masła -2 łyżki majonezu (można użyć masła) -sól, pieprz Przygotowanie Rozgrzać łyżkę masła na patelni. Cebulę i pokroić w piórka. Zeszklić na maśle na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do miseczki. W międzyczasie przełożyć mięso do miski. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać

Zielona Kuchnia
PIECZONA KACZKA 176

przyprawy (majeranek, pieprz czarny mielony, papryka słodka, przyprawa do grilla oraz kostkę grzybową). Dokładnie wymieszać, tak aby powstała pasta. W przypadku gdyby pasta była zbyt gęsta dodać odrobinę oleju. Obrane ząbki czosnku przekroić na pół i bardzo starannie natrzeć nimi kaczkę z wierzchu i od środka. Czosnek odłożyć na bok. Następnie natarte czosnkiem mięso natrzeć dokładnie przygotowaną pastą przyprawową

Ciastka - domowe słodkości
Curry z kalafiora 187

będzie dobrym dodatkiem do mięsa. Na obiad i kolację – wyśmienite! 2-3 porcje 1 mały lub średni kalafior 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka ciecierzycy w zalewie 4 łyżki oleju kokosowego (stała część) 1 łyżka czerwonej pasty curry (można pominąć) 1 łyżeczka curry opcjonalnie 1 cm korzenia kurkumy, starty na tarce kolendra mielona i garam masala

Kucharzyca
Przepis na pieczeń z łopatki 197

łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczkę rozmarynu 1 łyżkę czosnku granulowanego sól 6 łyżek oliwy lub oleju Przygotowanie: Cebulę kroimy w cienkie plastry, pieczarki obieramy i dzielimy na cztery części. Paprykę, majeranek, kminek, rozmaryn, czosnek, oliwę i sól (każdy doda według własnego uznania, im mniej tym zdrowiej), wszystko razem mieszamy i nacieramy mięso. Możemy marynatę przygotować w naczyniu, w którym

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zapiekanka chlebowa z kurczakiem, szpinakiem i groszkiem 232

kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać

Passions hobbies life
Sałatka z tortellini i kurczakiem 557

oleju sól  świeżo mielony pieprz sos: 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.  Filet pokroić w średnią kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Ogórka obrać,z papryki usunąć nasionka i pokroić w niedużą kostkę. Majonez połączyć z przetartym czosnkiem. Do miski włożyć makaron,usmażone mięso,pokrojoną paprykę i ogórka

Kolorowa kuchnia Elki
Kotlety z kapusty 204

muszą być z mięsa,takie z kapusty smakują rewelacyjnie Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza z małymi moimi przeróbkami.  500 g białej kapusty 1 cebula 1 marchewka 50 g płatków kukurydzianych 50 g ziaren słonecznika 1 jajko 2-3 łyżki śmietanki 30% 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania