mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1074/1557)

Odchudzone leczo plus recenzja dzikiego ryżu 263

markecie NETTO:)) około 700g mielonej piersi kurczaka/indyka gigantyczna cukinia 3 cebule sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka, ostra papryka wg. smaku odrobina oleju rzepakowego do smażenia Sposób przygotowania:  Na ogromnej teflonowej patelni rozgrzewamy około łyżeczki oleju cebulę kroimy w drobną kostkę, a następnie wrzucamy ją na patelnię i smażymy, aż się zezłoci dodajemy mięso, smażymy mieszając i rozdrabniając

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pieczone warzywa 259

rewelacyjnym dodatkiem do dań z mięsem lub rybą. Moje warzywa wyszły lekko twarde więc jeśli ktoś takich nie lubi to warto warzywa pokroić na cienkie kawałki. Składniki: 2 ziemniaki 2 marchewki 2 pietruszki 2 buraki marynata: 150 ml oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 - 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżki miodu ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka rozmarynu

Mama Gotuje
Pierogi z drobiowym farszem doprawione czubrycą 321

mieszanka z solą i papryką mieloną ( czerwona czubryca ) lub z czosnkiem, cebulą, natką pietruszki ( zielona czubryca ). Obie mieszanki pyszne. Czas :1 godzina Składniki 1,5 szklanki mąki + mąka do posypania tacki na której ułoży się pierogi 1 szklanka wrzącej wody szczypta soli + sól do osolenia wody do gotowania pierogów 1,5 szklanki ugotowanego mięsa  drobiowego z zupy

Buniabaje w kuchni
Schab pieczony z warzywami 212

pieczeni wieprzowej * pieprz grubo mielony, mieszanka kolorowych, pieprzy, suszona natka pietruszki marynata * 4 łyżki oleju * 5 łyżki sosu sojowego * 3 łyżki miodu * 1,5 łyżki majeranku lub oregano * 1 łyżka octu winnego * 3 ząbki czosnku Sposób wykonania W miseczce wymieszać wszystkie składniki i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Powstałą marynatą obtoczyć przygotowane mięso, umieszczone w odpowiednim naczyniu, przykryć folią

Mix smaku
Paluszki drobiowe zrolowane w boczku 267

chilli w płatkach - świeżo mielony pieprz - papryka wędzona Dodatkowo: - mini kukurydza - groszek cukrowy - paprika czerwona - szalotki bananowe - masło - olej sezamowy - cytryna (skórka i sok) - sól wędzona   Umyte i osuszone filety kroimy wzdłuż na 10 porcji (po 5 paluszków z jednej piersi). Dodajemy wszystkie składniki marynaty (dużo chilli, powinno być ostro), mieszamy z mięsem i odstawiamy

mojewypiekiinietylko
Rybne curry/ryba 227

kuchni indyjskiej. Curry to warzywa, ryby, mięso i inne składniki dania głównego w sosie. Nazwa pochodzi od tamilskiego kari co dosłownie znaczy "sos". Potrawa jest znana pod tą nazwą w wielu krajach południowo-wschodniej Azji. Na Zachodzie "curry" kojarzy się bardziej z gotową mieszanką sproszkowanych przypraw niekiedy zmieszanych z olejem (pasta curry). Zwyczaj mielenia przypraw "na zapas" został wprowadzony przez

Smakowity Blog Kulinarny
Dojrzewająca polędwica wieprzowa. 265

optymalny) - 2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego Kamis - 2 łyżki majeranku Kamis - ostra papryka według gustu Kamis ;) - gaza - sznurek bawełniany Polędwicę (schab) płuczemy pod wodą. Dokładnie osuszamy. Nacieramy ja solą. Dokładnie zasypujemy. Najlepiej zrobić to w misce lub garnku. Przykrywamy i odstawiamy na ok. 24 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie wyjmujemy nasze mięso i zeskrobujemy nadmiar soli. Czosnek

Malinowe Pocałunki
Schab z szynkowaru 260

łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki  Skworcu 1/4 łyżeczki chili 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki majeranku  Skworcu Opcjonalnie do podania: Chrzan z żurawiną ETERNO Wykonanie: Wszystkie przyprawy wymieszałam w miseczce. Schab umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Natarłam mieszanką przypraw. Na koniec wtarłam czosnek przeciśnięty przez praskę. Tak przygotowane mięso włożyłam do worka, który

Blondynka Gotuje
Schab z morelami 238

Zapraszam was dziś na solidną porcję mięsa :)   Schab faszerowany suszonymi morelami z puree z buraka - 1kg schabu wieprzowego - garść suszonych moreli - zioła (tymianek, oregano, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory) - świeżo mielony pieprz, sól - łyżka sosu sojowego - łyżka sosu worcester - łyżka oleju - łyżka masła Na puree: - 5 buraków - 1 mandarynka dodatkowo: chrzan biały tarty + czarnuszka Schab przecinamy

Sajkofanka smaku
Łopatkowe spaghetti wg Buni 201

oregano do smaku suszona bazylia do smaku suszony czosnek do smaku pieprz mielony do smaku papryka mielona słodka do smaku przyprawa do zup i sosów do smaku 5 dag ostrego sera żółtego ( używam Parmezan lub Dziugas) 3 szklanki wody Umyte mięso pokroić i zmielić ( ja rozdrabniam w malakserze). Zmielone wyrobić z łyżką oleju. W garnku o grubym dnie

Buniabaje w kuchni
19 SANTE znaczy zdrowie - Otrębowe ala tortille dobrze nadziane 204

Tortille uwielbiam i gdy nie robię sama to często kupuję. Nadziewamy wtedy i mięsem drobiowym i wieprzowym. W dzisiejszym przepisie wykorzystam otrębowy placek coś ala tortilla. Składniki : * jajko  * łyżka serka homogenizowanego naturalnego * łyżeczka jogurtu naturalnego * 4 łyżki mielonych otrębów owsianych Sante  * szczypta różowej soli himalajskiej Sante   Nadzienie : * łyżka jogurtu naturalnego * 3 plasterki drobiowej kiełbasy żywieckiej

Magiczne Życie Marty
Porządki życiowe. DUSZONA KARKÓWKA W PAPRYCE. 215

papryk 5 dużych cebul 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu (może być z kostki) pieprz,majeranek, tymianek, mielona słodka papryka Cebulę pokroiłam w pół-talarki, czosnek przecisnęłam przez praskę. Całość zeszkliłam na łyżce tłuszczu w rondlu (z pokrywą szybkowarową).  Dołożyłam mięso, obsmażyłam je na złoto z dwóch stron.  Paprykę oczyściłam z pestek, pokroiłam w nieregularną kostkę

W kuchni Karmel-itki
KURCZAK CZOSNKOWY Z ZIEMNIACZKAMI. 286

pomocą noża na desce do krojenia. Dodaję sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, świeżo mielony pieprz i mieszam. Taką mieszanką  nacieram każde udko i zostawiam na kwadrans. Następnie obsmażam na złoto z obu stron. Zdejmuję z patelni usmażone mięso, odkładam do ciepłego. Cebulę kroję w cienkie półtalarki. Koperek drobno siekam. Pokrojoną cebulę szklę na patelni z odrobiną tłuszczu

W kuchni Karmel-itki
Zupa Gulaszowa 237

ząbki czosnku 4 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe majeranek 2 szczypty mielonej papryki kostka warzywna sól pieprz              Wykonanie: Wieprzowinę oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju i wraz z mięsem przełożyć do dużego garnka. Zalać wodą (3 litry) i wstawić do gotowania. Paprykę, ziemniaki, marchewkę

Blondynka Gotuje
Stir-fry z kurczakiem, brokułami i papryką 248

patelni – dodanie wszystkich składników na raz mogłoby obniżyć temperaturę, a potrawa zamiast smażyć – zaczęłaby się gotować. Składniki na 2-3 porcje: 250-300g piersi kurczaka (starajmy się wybierać mięsa ekologiczne) 2 średnie czerwone papryki (najlepiej podłużnej odmiany – mają cieńszy miąższ i zwykle są słodsze) około 200g broccolini lub zwykłego brokułu (broccolini posiada mniejsze różyczki a większe łodyżki – świetnie nadaje(...)kawałek korzenia imbiru 2 łyżki oleju ryżowego, kokosowego lub masła klarowanego 3 łyżki sosu sojowego tamari 2 łyżeczki octu ryżowego przyprawy: 1 łyżeczka mielonej kolendry, po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kurkumy, ziaren kopru włoskiego, po szczypcie pieprzu i ostrej papryki (dużej, jeśli preferujemy bardziej pikantne dania) sezam do posypania gotowego dania W miseczce połączyć 2 łyżki sosu sojowego

Even Better Food

Proponowane wyszukiwania