mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1056/1557)

Kapuśniak ze słodkiej kapusty 183

jeśli ma się wcześniej przygotowany wywar z mięsa. Składniki: (na ok. 3 litry zupy) 1 - 2 litry rosołu ok. 400 g kapusty włoskiej nie kiszonej 3-4 ziemniaki średniej wielkości 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego mała cebulka 2-3 łyżki smalcu 2 łyżki mąki - u mnie mąka bezglutenowa sól, pieprz, mielony kminek Do rosołu wrzucić poszatkowaną kapustę i ziemniaki

Ze smakiem bez glutenu
Roladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym 343

oregano (można zamienić na suszone) 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki chili sól, pieprz 2 łyżki oleju lub oliwy 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Filety z kurczaka rozbić na dość cienkie kotlety (najlepiej przez folię, żeby jak najmniej zniszczyć mięso). Delikatnie posypać solą (ale nie za dużo

Pociąg Do Kuchni
Szaszłyki z łopatki, boczku i cebuli w marynacie ziołowej 278

cebul Składniki marynaty: 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego 3/4 płaskiej łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka rozmarynu 1 płaska łyżeczka tymianku 1 płaska łyżeczka oregano 6 dużych ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę kilka łyżek oleju rzepakowego Wykonanie: Mięso i cebulę przygotowujemy dzień wcześniej. Do miseczki wkładamy

Smak mojego domu
Kotlety pożarskie - Smaki Warszawy z Królewskim niefiltrowanym 188

pożarskie Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka, 120 ml mleka, 2 jajka, sól, 1 łyżka masła, 1,5 łyżki siekanego kopru, 1 łyżka roztopionego masła, tłuszcz do smażenia, Panierka: 1 jajo 1/2 szklanki bułki tartej Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso i bułkę zmielić. Wymieszać dokładnie mięso, bułkę, posiekany

królestwo garów
Kurczęta z pomidorami 165

bulion. Dusić do miękkości pod przykryciem. Wyjąć mięso z garnka i trzymać je w cieple. Sos przecedzić i... według przepisu zagęścić mąką, ja zagęściłam przez gotowanie, mąki nie dodałam. Sos doprawić do smaku sosem Cabul – ponieważ nie mam takiego sosu doprawiłam do smaku: gałką muszkatołową, cynamonem, imbirem w proszku, papryką mieloną ostrą, cukrem i octem. Przyprawy dodawałam po szczypcie

królestwo garów
smaczne pierogi z rosołowym mięskiem... 189

łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki CIASTO: mąka tortowa 60 dag, woda ciepła 1,5-2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, masło miękkie 1 łyżeczka OKRASA: cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka mięso z dzień wcześniej ugotowanego rosołu obrać z kości, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Glazurowane filety z udek kurczaka. 280

czasie przygotować glazurę.  Koncentrat, keczup, mieloną paprykę i cukier muscovado wymieszać w miseczce na gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony były

zadanie-gotowanie
Pieczony kurczak marynowany w plasterkach cytryny 167

kurczaka koniecznie spróbujcie zrobić go tym sposobem. Mięso jest wyjątkowo delikatne i pyszne. Polecam na codzienny obiad oraz na wielkie przyjęcie. ok. 1 kg udek lub podudzi kurczaka 3 – 4 małe cebule mała główka czosnku szczypta nitek szafranu ( można pominąć ) 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki estragonu 0,5 łyżeczki mielonego

Polska Zupa
Smażona gruszka w wegańskim cieście owsianym 208

czasu przeciętny człowiek powinien odstawić nabiał i mięso nie tylko w celach etycznych, ale również i zdrowotnych. Tym razem przygotowałam gruszkę w wegańskim cieście, które na surowo jest bardzo gęste, a po usmażeniu bardzo chrupkie. Składniki: 1 gruszka świeża lub w syropie 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody  szczypta proszku

Truskawkowa Fiesta
Mielone drobiowe z pieczarkami 184

Pyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem. Składniki: 60 dag filetu drobiowego 1 czerstwa bułka ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 10 dag pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia sól do smaku pieprz do smaku bułka tarta do panierki Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy

Tradycyjna Kuchnia
Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem 303

cząbru 1/2 płaskiej łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 2-3 łyżki oleju rzepakowego Do podania pieczone ziemniaki (najlepiej z dodatkiem rozmarynu) konfitura z żurawin świeży rozmaryn Instrukcje Filety z kurczaka oczyszczamy w ewentualnych pozostałości kości, chrząstek i tłuszczu. Nacieramy je dokładnie solą, cząbrem i tymiankiem. Pozostawiamy na kilkanaście minut, aby mięso lepiej przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzewamy do dość

Kulinarna Pokusa
Kaczka pieczona 193

pieprz 1/2 łyżeczki grubo mielony - kurkuma 1/2 łyżeczki - sól - gałka muszkatołowa szczypta - suszone liście kolendry 1/2 łyżeczki - olej  Sposób przygotowania 1. - Kaczkę podzielić na kawałki posypać przyprawami dodać  troszkę oleju z przyprawami natrzeć kaczkę zostawić najlepiej  na noc 2. - Na rozgrzaną patelnię dać o drobinę oleju położyć mięso  podsmażyć na rumiano zalać gorącą wodą Dusić

W królestwie smaków Beaty
Potrawka z batatów i szpinaku 184

bezmięsny obiad lub jako dodatek do pieczonego mięsa. Wprowadziłam małe zmiany, a mianowicie doprawiłam ją jeszcze ostrą papryką w proszku dla przełamania słodyczy. Składniki na 2 porcje: 400 g batatów 150 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1/2 puszki ciecierzycy 2 ząbki czosnku 300ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka papryki słodkiej ½   łyżeczki mielonego kminu rzymskiego ½   łyżeczki mielonej kolendry

Fabryka pomysłów
Schab z suszonymi pomidorami i mozzarellą. 135

schabu wieprzowego, ostra mieszanka przypraw, mielony pieprz kolorowy, oliwa do smażenia, mąka do oprószenia, 14 połówek pomidorów suszonych z zalewy, 2 ząbki czosnku, 5 małych papryczek z zalewy, 200 ml bulionu warzywnego, 300 ml białego wytrawnego wina, 4 ziarna pieprzu czarnego, 3 owoce ziela angielskiego, 300 g mozzarelli Mięso pokroić w kotlety grubości około 2 - 3 cm. Rozbić. Oprószyć

królestwo garów
Pasztet z czerwonej soczewicy 180

będzie wszystkim smakował. Choć jest bez udziału mięsa zachwyci nie tylko wegeterian. Próba wypadła pomyślnie, także na pewno zagości u mnie na świątecznym stole. Możesz zrobić go sama, a satysfakcja murowana. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy- 230 g 100 ml oliwy 2 cebule 2 marchewki 1/4 korzenia selera 3 łyżki mielonych orzechów laskowych 2 łyżki masła orzechowego sól, pieprz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania