Przepis na : obiad
Jak to dobrze, że zrobiłem to danie wcześniej. Jakoś udało mi się poznać hasło tygodnia z wyprzedzeniem;) Dzisiaj rodzina nie chciałaby jeść tego co przyrządzę, a nawet wątpię, czy złożony grypą byłbym w stanie cokolwiek ugotować. Teraz zadanie gotowania spada na Marzenkę, a ja postaram się dołączyć tak prędko jak się da! Glazurowane filety z udek (u nas w domu zwane czerwonym kurczakiem) to nie jest danie, które przychodzi pierwsze na myśl w związku z tanim gotowaniem. Ma ono jednak tę ważną cechę, że jes... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...