Sałatka z kurczakiem w curry z miodem (bez soli) 148łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka zioła prowansalskie szczypta świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy Sos: 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 2 łyżki oliwy szczypta pieprzu Przygotowanie: Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z misce wszystkie składniki na marynatę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z marynatą. Mięso przełożyć do papierowych woreczków lub zawinąć w papier
KuchniaWeDwoje.pl
Tuszonka wieprzowa 145laurowy 3-5 kulek ziela angielskiego pieprz czarny mielony do smaku (dałam 3 g) kopiasta łyżka cebuli suszonej (15 g) 200 g smalcu Przygotowanie: Łopatkę (bez klasyfikacji) pokroić w kostkę, posypać solą i przemieszać. W szerokim rondlu rozgrzać smalec i na dużej mocy palnika obsmażyć pokrojoną łopatkę do zamknięcia porów mięsa. Skręcić moc palnika, nakryć rondel pokrywką i dusić
Kocham..lubię..gotuję..
Udziec wołowy wolno pieczony w aromatycznych ziołach 130Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/3 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie : Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą dodając oliwę i wyrabiając mieszankę na jednolitą masę. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy, następnie nacieramy dokładnie mieszanką
Niezły Młynek
Wegetariańskie sznycle – kotlety jajeczne 134patent na obiad, popularny wśród osób unikających spożywania mięsa w piątki. Drukuj Wegetariańskie kotlety jajeczne z zieleniną 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Wegetariańska Trudność: Łatwe Porcje 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Smażenie 20 min. Kalorie 290 kcal Kotlety jajeczne z zieleniną przypominają bezmięsne sznycle / kotlety mielone. Smażone kotleciki z jajek ze złocistą, chrupiącą
ProstePesto.pl
Kotleciki mielone z cukinią 98przepis na soczyste kotleciki mielone z dodatkiem startej cukinii. Takie kotleciki są bardzo soczyste i delikatne. Można je podać z dowolnymi dodatkami w postaci ziemniaków, frytek czy pieczywa. Można je również jeść na zimno zamiast wędliny do kanapek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 500g mięsa wieprzowego np. z szynki 1 jajko 200g cukinii 1 mała cebula
Waniliowe Improwizacje
Kiełbasa z pomidorem 167POMOCNICZE -peklosól 18-19 g /kg -pieprz syczuański mielony 2 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 3 g/kg -pomidor suszony płatek 7 g /kg -pomidor z czosnkiem i bazylią 3 g/kg -gorczyca biała ziarno 4 g/kg -woda 10% -jelita wieprzowe 28/30 WYKONANIE Mięso tniemy w kostkę 4 cm i peklujemy każdy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szybka zupa z soczewicy 154ewentualnie 2 filety z piersi kurczaka lub mięso, które zostało z rosołu 2 marchewki 1 puszka krojonych pomidorów (400g) lub passaty pomidorowej (około 750 ml) 3 łyżki oleju do smażenia 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 cm kawałek świeżego imbiru, ale można go zastąpić dodając pół łyżeczki suszonego mielonego imbiru szczypta gałki muszkatołowej pół łyżeczki mielonej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jarska potrawka z dynią 175mięsa. 2 porcje lub 4, jako dodatek do mięsa: 300 g dyni piżmowej 1 większa pietruszka 1 mała cebula 120 g konserwowej ciecierzycy (pół puszki) 100 g ziarna kamut lub kaszy lub ryżu 100 g mleka kokosowego ok. 4-6 brukselek opcjonalnie: kilka różyczek brokuła przyprawy: sól, pieprz ziołowy, kolendra mielona Dynię obieramy, kroimy w równą, drobną kostkę. Pietruszkę
Kucharzyca
Golonka pieczona 163uzyskać odpowiednią miękkość mięsa, a później zostaje już marynowanie i zapiekanie w piekarniku lub opcjonalnie grillowanie. Polecam Wam także: – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z batatami – sałatka cezar z kurczakiem – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – kotlety mielone z kurczaka – kotlet
nietylkopasta.pl
PORTOBELLO FASZEROWANE CIELĘCINĄ 198obok cielęciny, Składniki: 6 dużych pieczarek portobello 400g mielonej cielęciny por czerwona cebula 3 łyżki oliwy 3 łyżki masła sól, pieprz, łyżeczka tymianku, łyżeczka estragonu 1 jajko lub 3 jajka przepiórcze opcjonalnie: odrobina tartej bułki do posypania lub parmezan (bezglutenowcy i IO - bez bułki) opcjonalnie: można zmniejszyć o połowę ilość mięsa i dodać 200g brązowego ryżu lub dowolnej kaszy
Cytryna&Co.
Kurczaczki Buffalo 250papryki 1 łyżka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 ząbki czosnku (starte lub przeciśnięte) olej do smażenia Ciasto: 2 jajka 0,5 szklanki mąki pszennej Sos: 50g masła 2 ząbki czosnku (starte lub przeciśnięte) 2 łyżki ketchupu 1 czubata łyżka miodu 1 łyżka sosu terayaki 1 łyżka sezamu *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy
Blog z Apetytem
Roladki schabowe w sosie z kaszą , obiad ze słoika 299mamy pewność że jest tam 100 % mięsa w mięsie Składniki na 5-6 słoików 0,5 l : 1 kg schabu 1 mała cukinia 4 duże papryki , grubościenne 4 cebule 4 pomidory , mięsiste i duże 1,5 szklanki kaszy wiejskiej 2 kostki bulionowe cielęce 4 ząbki czosnku 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej 2 łyżeczki papryki ostrej , mielonej sól
Ogrodnik w podróży
curry z wołowiny (Bangladesz) 266łyżka mielonej kolendry 1 łyżka mielonego kuminu 1 łyżka cukru garam masala: 2 kawałki cynamonu 6 goździków 6 owoców zielonego kardamonu 6 ziaren czarnego pieprzu 2 liście laurowe. W głebokim garnku (woku?) rozgrzać olej. Dodać składniki garam masala i przesmażyć. Dodać cebulę i smażyć na złoto. Wrzucic mięso, pastę z imbiru, pastę z czosnku iresztę przypraw. Wymieszać
stajnia gołębie od kuchni
Sos miodowo musztardowy 396oliwek ½ łyżeczki tartego chrzanu Szczypta soli Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Miód, musztardę, ocet oraz jogurt mieszamy ze sobą do uzyskania kremowej konsystencji. Powoli dodajemy oliwę cały czas mieszając. Na końcu łączymy z chrzanem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy do zielonych sałatek lub pieczonych mięs
Kuchnia w czekoladzie
Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką 230pomidory, 3 duże ziemniaki, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1 łyżka koncentratu pomidorowego,, 1 litr wody, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Łopatkę kroję w kostkę. Cebulę oraz boczek kroję w małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam boczek razem z cebulą. Dodaję łopatkę. Razem smażę około 10 minut. Mięso zalewam wodą. Dodaję paprykę ostrą oraz paprykę wędzoną
Tradycyjna kuchnia Kasi