mięso duszone - 8529 przepisów (strona:216/569)

Zupa meksykańska z pieczoną papryką i szczypiorem 167

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego szklanka czarnych oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka i ostra lubczyk szczypior masło klarowane Wykonanie: Mięso smażymy na klarowanym maśle, gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulę, dusimy do połączenia się wszystkich składników. Na osobnej patelni smażymy plasterki pieczarek z łyżeczką lubczyku. Gdy zmiękną i będą gotowe dodajemy na koniec na około(...)kosteczkę. Do głębokiego garnka z grubszym dnem wlewamy passatę oraz wraz z sokami wszystkie puszki z warzywami jakie mamy w przepisie. Gdy się lekko zagotuje zmniejszamy ogień i dodajemy mięso z cebulą z sosem z patelni i pieczarki z oliwkami oraz paprykę, mocno przyprawiamy, szczególnie ziołami prowansalskimi. Gotujemy do połączenia wszystkich składników. Jeśli chcecie możecie dodać wody. Gotową na talerzu

Zasmakuj Kuchni
Roladki z kakrówki z grzybami 178

patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać grzyby. Lekko posolić i popieprzyć. Smażyć aż grzyby puszczą soki i dusić do miękkości, odparować cały płyn. Karkówkę pokroić w grubsze plastry, u mnie wyszło 7. Następnie każdy plaster mięsa roztłuc tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozbitego mięsa ułożyć ok 2 łyżki grzybów. Zwinąć w roladki

Monia miesza i gotuje
danie chińskie- sajgonki z warzywami i ryżem 223

pierś z kurczaka 3/4 szklanki ryżu 2 łyżki przyprawy do chińszczyzny 8 arkuszy papieru ryżowego sól tłuszcz do smażenia Mięso pokroić na drobną kostkę, wymieszać z połową przyprawy i usmażyć. Warzywa wrzucić na tłuszcz, posypać przyprawą i dusić pod przykryciem do miękkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Każdy arkusz papieru ryżowego zamaczać w letniej wodzie i układać na desce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 224

kilka minut często mieszając. Do warzyw dodajemy niewielkimi porcjami wołowinę dokładnie mieszając składniki i pilnując, aby mięso było dobrze rozdrobnione. W międzyczasie solimy (ok. 1 płaskiej łyżeczki) i dodajemy przecier pomidorowy oraz szczyptę pieprzu do smaku. Patelnię przestawiamy na mały ogień, przykrywamy i dusimy przez 10 minut czasami mieszając. W międzyczasie obgotowujemy cannelloni – nawet jeśli wg producenta nie jest(...)Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa i posiekana wołowina Zaczynamy od posmażenia warzyw... ...do których dodajemy wołowinę i całość dusimy W międzyczasie obgotowujemy cannelloni Nadziany makaron układamy w brytfance... ...po czym dokładnie przykrywamy sosem pomidorowym Zapiekamy przez ok. 45 minut Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym Post Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Schab w sosie z suszonymi pomidorami 164

czosnek na niewielkiej ilości oleju, wlać szklankę gorącej wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodać podsmażone mięso, ewentualnie uzupełnić wodę i gotować, aż schab będzie miękki. 3. Do sosu dodać pokrojone dowolnie suszone pomidory, chwilę razem dusić. W osobnej misce wymieszać łyżkę śmietany, łyżkę mąki i odrobinę zimnej wody. Wlać do sosu, mieszać, aż zgęstnieje i doprawić solą

Kuchnia domowa Ani
Gulasz wieprzowy z kurkami i suszonymi pomidorami 213

gałązki majeranku olej do smażenia 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 1 łyżka mąki sok z cytryny Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć do średniego garnka. Zalać 2 szklankami wrzątku i dusić pod przykryciem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodać do cebuli obrany

Czerwień i błękit
Pikantna zupa gulaszowa 141

mieszając przesmażamy jeszcze kilka minut. Łączymy z pokrojonymi w niedużą kostkę pomidorami, posypujemy łyżką suszonej bazylii, dwiema papryki słodkiej i ostrej i dusimy przez chwilę. Całość warzywno-mięsną przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła mięso i jeszcze drugie tyle; dorzucamy ziele i listki laurowe. Zagotowujemy. Doprawiamy przyprawą warzywną lub kostkami rosołowymi i pieprzem do smaku. Wszystko gotujemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Smażone filety z gładzicy 278

Gładzica należy do rodziny flądrowatych. Występuje, między innymi, w północnym Atlantyku. Jest ceniona za wyjątkowe walory smakowe oraz odżywcze. Jej mięso charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, delikatną konsystencją i wyraźnym zapachem jodu. Można je piec, dusić w winie lub jarzynach, gotować na parze, smażyć na patelni. Przyrządza się na niej aromatyczne zupy oraz wywary. Smażone filety z gładzicy. Składniki: - filety(...)cytryny i oprószamy solą. Panierujemy z obu stron w mące, jej nadmiar otrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z dodatkiem masła. Filety smażymy krótko, z obu stron na złoty kolor (mięso gładzicy jest tak delikatne, że nie wymaga długiego smażenia). Siekamy świeży koperek i posypujemy usmażoną rybę. Smażone filety z gładzicy, do tego frytki belgijskie i surówka z kapusty pekińskiej

mojewypiekiinietylko
Kotlety z duszą. Podwójny schabowy po bieszczadzku 1289

Dzisiaj przepis na przepyszne kotlety schabowe w wersji lux torpeda. Na podobne schaboszczaki z cebulą i ogórkiem jeździliśmy wiele lat temu do Ustrzyk Górnych, do baru

Smaczna Pyza
Burrito z wołowiną i guacamole 144

nasion kolendry, około 1/3 łyżeczki płatków chili lub chili w proszku. Mięso mielimy wraz z cebula i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie przecier pomidorowy. Dusimy kilka minut, dodajemy przyprawy, fasolę i kukurydzę i po około 5 minutach zestawiamy z ognia- ta część farszu gotowa. Polecam doprawić na dość(...)strony. Teraz wszystko trzeba ze sobą złożyć. Składniki wykładamy na 1/3, maksymalnie 1/2 części placka. Najpierw smarujemy guacamole, na jeden placek solidna łyżka salsy. Następnie wykładamy przestudzoną mieszankę z mięsem, garstkę sera, paprykę i sałatę. Zwijamy, oczywiście zaczynając od strony, na której leży farsz, zaginając do środka "boki". Wymaga to może nieco wprawy, ale dzięki temu zawartość zawijaków pozostanie

Pichceniomania
Leczo z kurczakiem 973

umyć, osuszyć i pokroić w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, wrzucić mięso i smażyć do miękkości. Gotowe zdjąć z patelni i odstawić na bok. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać paprykę pokrojoną w kwadraty lub paseczki i dusić kilka(...)minut pod przykryciem. Dodać passate pomidorową i koncentrat pomidorowy. Podlać niewielką ilością wody i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić do momentu, aż papryka zacznie mięknąć i wtedy dodać cukinię pokrojoną w grubszą kostkę. Po kilku minutach dodać usmażone wcześniej mięso. Kiedy papryka i cukinia będą miękkie zdjąć patelnię z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem, oraz papryką słodką

kuchnia doski
Faszerowana Kalarepka 238

gotują się 20 minut, niektóre 40. Po prostu powinny być miękkie, najlepiej sprawdzać widelcem ;) Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy mięso mielone i smażymy na rumiano. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i posiekaną w kostkę paprykę. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Można też dodać odrobinę ketchupu, ale nie jest to konieczne. Ryż gotujemy(...)blasze.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 30 minut. 10 minut przed końcem na wierzchu można ułożyć plasterki  żółtego sera. GOTOWE!:) Rozliczenie: Kalarepki- 8zł ryż- 0,75zł mięso- 5zł papryka- 3zł przyprawy 2zł cebula- 0,30zł przecier 2,50zł ser żółty - 1zl Z podanych składników otrzymacie 4 porcje dania po 5,65zł

Czerwona Porzeczka
Warstwowa zapiekanka makaronowa 159

jogurtu naturalnego ketchup czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy mięso mielone na odrobinie oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę gyros. Na oddzielnej patelni dusimy mrożone warzywa z przyprawą gyros. Bakłażana i batata dokładnie myjemy. Batata obieramy i kroimy w plastry, a bakłażana w średnią kostkę

Truskawkowa Fiesta
Lazania z cukinią na okrągło 130

Naturalne, bez sztucznych nawozów, smakują zupełnie inaczej niż te kupione w supermarketach. Składniki   1 nieduża cukinia 3 pomidory malinowe 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 250 gr mielonego mięsa wieprzowego kilka listków szpinaku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku zioła prowansalskie Sos beszamelowy   1 szklanka ciepłego mleka 1 łyżka masła(...)się zeszkli. Dodajemy pokrojony w piórka, jeden ząbek czosnku. Smażymy całość ok 1 minuty. Dodajemy mielone mięso, rozgniatając je widelcem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem i smażymy ok 5 minut, Na końcu wlewamy pulpę pomidorową, dodajemy przeciśnięty przez praskę, ząbek czosnku i dusimy aż potrawa zgęstnieje. Plastry cukinii smarujemy mięsno-pomidorowym farszem i zawijamy w rulon. Układamy w wysmarowanej masłem

Kasia i jej kobiecy świat