Udka uduszone w pieczarkach, podlane aromatyczną żubrówką to bardzo smaczna propozycja na obiad. Mięso jest mięciutkie a alkohol wyparował podczas flambirowania więc dzieci też mogą takie danie zjeść. Potrawa nadaje się na rodzinny obiad, można ją przygotować wcześniej a potem tylko podgrzać i nie tracić czasu na stanie przy kuchni. Wolisz danie bez grzybów ? Zobacz przepis na pysznego kurczaka pieczonego z suszonymi pomidorami i czosnkiem oraz sosem ze świeżych pomidorów - polecam ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Wyglądają bardzo apetycznie :) Szczególnie ta żubróweczka brzmi kusząco ;)
można podobnie przygotować inne mięso, choćby plastry schabu albo karkówki
O matko, grzyby i żubrówka, rewelacja! Ja mam jeszcze trochę domowego schabu, tzn. z domowego wieprzka, mogłabym tą potrawą zaszpanować :-)