Udka duszone z pieczarkami i żubrówką

Udka duszone z pieczarkami i żubrówką

Udka duszone z pieczarkami i żubrówką

Udka uduszone w pieczarkach, podlane aromatyczną żubrówką to bardzo smaczna propozycja na obiad. Mięso jest mięciutkie a alkohol wyparował podczas flambirowania więc dzieci też mogą takie danie zjeść. Potrawa nadaje się na rodzinny obiad, można ją przygotować wcześniej a potem tylko podgrzać i nie tracić czasu na stanie przy kuchni. Wolisz danie bez grzybów ? Zobacz przepis na pysznego kurczaka pieczonego z suszonymi pomidorami i czosnkiem oraz sosem ze świeżych pomidorów - polecam ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

duszone, pomidor, udka , pieczarki, mięso na obiad, sosy, zupa grzybowa, kurczak pieczony, pieczenie, grzyby, obiad, susz, mięso, czosnek, suszone pomidory, kurczak, udka z kurczaka, kurczak z pieczarkami, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, bez pieczenia, sos do kurczaka, pieczarki do obiadu, pyszne sosy, sos z grzybów , mięso duszone, potrawy z kurczaka, dania bez mięsa

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 11 lutego 2014 12:05:19

rewelacyjnie wyglądają, mniam:)

Kasia - Ulubione Przepisy, 11 lutego 2014 12:13:49

Wyglądają bardzo apetycznie :) Szczególnie ta żubróweczka brzmi kusząco ;)

bk110, 11 lutego 2014 14:16:02

wygląda smacznieszkoda, że moi nie mogą kurczaka :(

Iza Kulińska, 11 lutego 2014 20:16:26

dodaje fajnego aromatu, polecam wypróbować :)

Iza Kulińska, 11 lutego 2014 20:17:39

można podobnie przygotować inne mięso, choćby plastry schabu albo karkówki

mamamarzynia, 13 lutego 2014 09:56:53

O matko, grzyby i żubrówka, rewelacja! Ja mam jeszcze trochę domowego schabu, tzn. z domowego wieprzka, mogłabym tą potrawą zaszpanować :-)