mięso duszone - 8529 przepisów (strona:213/569)

Pierś perliczki w pomarańczach 98

Pomarańcze umyć, osuszyć. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Nadmiar imbiru zdjąć z mięsa. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na złoty kolor. Mięso przełożyć do garnka, tłuszcz wylać. Dodać skórkę pomarańczową, wlać bulion i dusić 5 minut. Wlać sos z pomarańczy i dusić około 10 - 15 minut. Wyjąć piersi i trzymać w cieple. Sos przecedzić, dodać miód i zagęść

królestwo garów
Nogi kaczki z suszonymi śliwkami 71

Kaczka duszona w czerwonym winie to kolejna niebanalna propozycja na danie z drobiu. Mięso doskonale komponuje się z suszonymi śliwkami, które podbijają smak aromatycznych kaczych nóżek. Przepis z małymi modyfikacjami podpatrzony u Pascala Brodnickiego

Milion Smaków
Nogi kaczki w pomarańczach 79

skórek - (odciąć górę i dół, odkroić całą skórkę razem z białymi błonami, następnie wyciąć z pomiędzy błon cząstki). Włożyć do garnka z kaczką. Dusić pod przykryciem do miękkości, w razie potrzeby dolać trochę wody. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjąć i trzymać w cieple. Sos zmiksować, doprawić do smaku miodem i solą.   zastawa

królestwo garów
Leczo z kalafiorem 150

umyć, podzielić na różyczki, włożyć do garnka i ugotować na parze. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę a następnie mięso mielone. Dodać czosnek i pokrojoną papryczkę chilli. Po 10-15 minutach duszenia wsypać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, dusić pod przykryciem kolejne 10 minut. Dodać puszkę krojonych pomidorów, przyprawić do smaku solą i innymi przyprawami

MarciochaKucharzy
Schab w sosie grzybowym 178

dużym rondlu zeszklić cebulkę a następnie wrzucić ugotowane wcześniej grzyby. Dodać kawałki schabu. Całość podlać 500ml wody z ugotowanych grzybów i dusić dalej przez kolejne 20 minut, doprawić do smaku.  Po tym czasie mięso powinno być miękkie i kruche. Sos zabielić 2-3 łyżkami śmietany a jeśli jest za rzadki można go zagęścić łyżką mąki . Na samym końcu posypujemy

MarciochaKucharzy
mielone kotlety z indyka z przyprawą Arabiata na pikantnie... 160

indyka w pojemniku blendera zmiksować razem z jajkiem, cebulą, przełożyć do miski dodać wodę, tartą bułkę, paprykę ostrą, kucharka, czosnek i dobrze mięso wyrobić na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, następnie nakryć pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut kotlety są soczyste, ostre i można je podać na ciepło i na zimno...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Cukiniowa zapiekanka 202

czosnek obrać, drobno pokroić (czosnek można przecisnąć przez praskę). Cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła, dodać czosnek, chwilę przesmażyć. Dodać paprykę i mięso mielone, chwilę podsmażyć. Następnie dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić razem na małym ogniu przez ok. 5 minut. Na koniec wlać na patelnię śmietankę, zagotować i dusić na średnim ogniu przez 2-3 minuty

Pełny talerz
Karkówka duszona w cebuli 172

oleju i dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach wlewamy bulion (woda z kostkami wołowymi), doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 7 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę cebuli. Następnie obsmażone mięso i resztę cebuli. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 60 minut

VioletoweKucharzenie
CHILLI CON CARNE z Kamis 217

minut. Dokładamy pozostałe składniki, mieszamy i zamykamy pokrywę.  Bez multicookera użyłabym głębokiej patelni, na której również najpierw podsmażyłabym cebulę, czosnek i mięso Następnie dodałabym pozostałe składniki, wymieszała i zakryła pokrywką. Ustawiła średni ogień. Dusiłabym około 1,5 godziny pilnując aby się nie przypaliło lub nie wykipiało

ClauditteMissCooking
Burrito 160

Smażymy przez chwilę (mieszając), aby czosnek się przyrumienił, ale nie spalił. Dodajemy  mięso mielone, które przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Gdy mięso jest podsmażone, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory z puszki. Dusimy wszystko na małym ogniu, aby sos zgęstniał. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, posiekaną kolendrą, kuminem i cynamonem. Na koniec dorzucamy odsączoną fasolkę

Zawsze głodna!
Zupa gulaszowa 129

pokrojonych pomidorów; Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, podsmażamy na oleju aż będzie złociste. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy mięso i cebula będą podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory. Dusimy wszystko 15 minut. Dodajemy obraną, startą pietruszkę. Dusimy do miękkości. Można podlać wodą jeżeli będzie zbyt gęste. Doprawiamy do smaku. Smacznego function load

dom-agi.pl
Naleśniki z drobiem i warzywami 274

podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i szczyptą gałki muszkatołowej. Usmażyć na oleju. 3. Jak mięso będzie miękkie, dodać warzywa pokrojone w kostkę, ewentualnie doprawić i chwilkę dusić. Zdjąć z ognia, dodać ser żółty i wymieszać. 4. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać jak krokiety i opanierować w jajku z mlekiem, a potem

Kuchnia domowa Ani
Szynka w sosie własnym 134

patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy mięso i mocno rumienimy W międzyczasie siekamy cebulę i drobno posiekany czosnek.Zeszkloną cebulkę i czosnek łączymy z mięsem.Zalewamy wodą Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarenkach. Dusimy do miękkości . Jeśli pod koniec sos jest za rzadki, to dodajemy mąkę wymieszana z wodą , a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą

w mojej kuchni
Potrawka pomidorowa 194

drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać pomidory i przyprawy. Dusić do miękkości. Podawać ze świeżą bazylią lub oregano. Porcja dla 4 osób

Humanistka w kuchni
Piersi z kurczaka w ziołach prowansalskich z pomidorami 178

minimum godzinę.  Mięso przełożyć na patelnię, pietruszkę umyć, posiekać i posypać nią mięso. Smażyć mieszając od czasu do czasu. Jak już mięso nie będzie surowe, dodać pomidory z puszki, wymieszać, przykryć pokrywką i dusić krótko na małym ogniu. Gotową potrawę można spożywać z kaszą, ryżem lub ziemniakami, wedle uznania (mi osobiście smakowało z kaszą

Passions hobbies life