mięso duszone - 8529 przepisów (strona:221/569)

Placek ziemniaczany z mięsem mielonym 131

starannie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć po jednym dużym placku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju dodać rozgnieciony czosnek. Po chwili dodać mięso, podsmażyć a następnie dodać odrobinę wody. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić całość jeszcze około 15 minut. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, ziołami,chili. Na usmażonego placka nałożyć farsz mięsny. można posypać żółtym tartym serem

MarciochaKucharzy
Arancini alla siciliana 203

łyżki tartego parmezanu jajko, tarta bułka olej do smażenia Przygotowanie Na patelni zeszklić cebulę, dodać pzreciśnięty czosnek i mielone mięso. Kiedy mięso się usmaży dodać pokrojone suszone pomidorki, groszek i pokrojony w kostkę  pomidor. Dusić wszystko aż woda z pomidorów odparuje, a farsz stanie się gęsty. Dosolić do smaku. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ja użyłam

Kulinarne Inspiracje
Ragu alla bolognese (sos boloński) 185

masło, wrzucić drobno posiekaną cebulę, seler naciowy, boczek, startą na drobnych oczkach marchewkę i podsmażyć. Następnie dodać mieloną wołowinę i smażyć, aż mięso zmieni kolor. Dolać wino, zmiksowane pomidory, koncetrat pomidorowy i bulion. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez około 1/2 godziny. Potem wlać mleko i dusić kolejne 1 i 1/2 godziny od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą

Oryginalny smak
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i warzywami 554

podane na opakowaniu. Studzimy. Pierś z kurczaka posypujemy curry i przyprawą gyros. Smażymy, ale dość krótko, staramy się nie doprowadzić do nadmiernego zarumienienia mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Dodajemy ryż i zalewamy bulionem. Dusimy aż nadmiar wody odparuje, co jakiś czas mieszając, żeby ryż nie przywarł do patelni. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente

Czerwona Porzeczka
Aromatyczna potrawka z kurczakiem VIDEO 145

dodać marchewkę z selerem, również chwilę podsmażyć i dodać mięso. Doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz papryką. Całość wymieszać i smażyć, aż mięso nabierze białego koloru. Gdy to nastąpi całość podlać 1 szklanką wody i dusić do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać grzyby wraz z wodą w której się moczyły oraz zahartowaną śmietaną ( śmietana wymieszana z kilkoma

Świat Smaku
1465.Gulasz radomski 260

zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pozostałe jarzynki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wszystko dodać do mięsa razem z posiekaną zieleniną i zalać rosołem z kostki, dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu (można podłożyć płytkę ochronną) do miękkości około 1-1,5 godziny. Można także gulasz przykryć folią spożywczą i wstawić

Moje domowe kucharzenie
Makaron z cukinią, papryką oraz mielonym mięsem 410

opakowaniu. W tym czasie na głębokiej patelni (lub w garnku o grubym dnie) rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone. Smażymy ok. 5 min., a następnie dodajemy paprykę i jeszcze chwilę dusimy (ok. 3-4 min.). Po tym czasie dodajemy cukinię oraz pomidory, a także doprawiamy solą, pieprzem i jeśli jest to potrzebne, cukrem. Gdy warzywa

Ratunku obiad
Ryż a'la pilaw z gotowanym indykiem 262

przypomina indyk to nie jagnięcina czy baranina. Przypraw niektórych brak. Ale ważne , ze zasada przygotowania jest podobna- ryż obsmażany , a potem duszony na bulionie z dodatkami. Robię często w wersji wegetariańskiej jak i z mięsem. Podaje sam lub nadziewam nim warzywa i takie gotuję na parze lub zapiekam. Potrawa idealna na wykorzystanie ,,różności" z lodówki. Ten zrobiłam

Buniabaje w kuchni
Karkówka w sosie grzybowym 150

jednocześnie pyszne danie. Lubię pieczoną karkówkę choć niektórych przerażają przerastające ją tłuszczyki- ale to właśnie one decydują o soczystości mięsa. Karkówka jest mięsem wszechstronnym. Nadaje się na pieczyste, gulasz, roladki, kotlety. Ja robię ją jeszcze duszoną w grubych plastrach w różnych sosach. Najsmaczniejsza jest w grzybowym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Spaghetti bolognese 183

pomidorów krojonych olej do smażenia 1 opakowanie przyprawy do  spaghetti bolognese Kamis ser żółty do posypania Na patelni podsmażyć mięso mielone, gdy mięso zmieni kolor dodać krojone pomidory z puszki oraz przyprawę Kamis. Wszystko razem dusić ok 10 minut. Makaron ugotować, wyłożyć na talerze i polać sosem (można też makaron wrzucić do sosu i razem wymieszać). Posypać startym serem

Monia miesza i gotuje
Greckie wakacje cz. 1 - Kulinarny pamiętnik z wyjazdu na Kos 136

taki grecki kebab;) W naszej tawernie podawany był z pitą, frytkami, sosem tzatziki i sałatką. Bardzo popularne danie i jedne z tańszych, szczególnie w wersji ulicznej na wynos, gdzie mięso wkładane jest do bułki z warzywami i sosem tzatziki (można kupić za 3-4 euro). Souvlaki ( Σουβλάκι ) Suwlaki to kawałki wieprzowiny lub kurczaka, nadziewane na szpadkę i pieczone na ruszcie(...)czyt. juwetsi) Jest to mięsko (wołowina, kurczak lub jagnięcina) duszone w sosie pomidorowym, podawane z drobnym makaronem, przypominającym orzo. Gemista  ( γεμιστά - czyt. jemista ) Gemista to pomidory i papryki faszerowane nadzieniem z ryżu, a następnie pieczone. Zazwyczaj jest to potrawa wegetariańska, ale moje danie zawierało maleńkie kawałeczki mielonego mięsa w farszu. Saganaki ( σαγανάκι )  oraz tzatziki (   τζατζίκι

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz wołowy z grzybami po katalońsku 153

oliwy i podsmażamy na na niej zamarynowane mięso – robimy to do momentu aż mięso delikatnie zbrązowieje , cały czas mieszając , by nie dopuścić do przypalenia ( ok. 10 minut ) – mięso nie może być surowe. Wyciągamy na osobny talerz , oliwy nie wylewamy z patelni. Grzyby dokładnie myjemy , odcinamy końcówki trzonków , kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchew kroimy(...)angielskie , a następnie dusimy na średnim ogniu przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory wraz z sokiem i wino. Dusimy ok. 10 – 12 minut a następnie doprawiamy sola i pieprzem. Na sam koniec dodajmy usmażone mięso i wszystko razem mieszamy podgrzewając kilka minut na bardzo wolnym ogniu. Podajemy bardzo gorące posypane odrobiną świeżego rozmarynu

Ostra na Słodko
SATAY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY + test patelni WOLL SZAFIR INDUKCJA 142

pryskaniu, ale też sprawiła, że sos absolutnie nie przywierał do dna, mięso, nawet pozostawione dłużej z jednej strony absolutnie się nie przypiekało i nic ie przywierało do dna. 300g mięsa usmażyło się na łyżce oleju kokosowego, co w zupełności wystarczyło. Patelnia tak samo rewelacyjnie spisała się w przypadku przygotowywania gulaszu oraz dań kuchni tajskiej, do których to najczęściej używałam woka(...)trwały i bardzo elegancki. Świetnie spisze się zarówno w kuchnia prywatnych, jak i dużych kuchniach dla profesjonalistów. Idealnie nadaje się do smażenia, duszenia oraz zapiekania – z łatwością można przyrządzać na niej wszelkiego rodzaju gulasze, dania jednogarnkowe , mięsa, omlety a nawet zapiekanki! Jest ciężka – co jest dla mnie zdecydowanie na plus, gdyż właśnie na takich patelniach najbardziej lubię działać. Cena mimo

Ostra na Słodko
Udka kurczaka duszone w piwie z musztardą i miodem / Chicken thighs stewed in beer with mustard and honey 325

Połączenie piwa, musztardy i miodu nadaje mięsu niezwykły aromat i wspaniały smak, któremu trudno się oprzeć nie jednemu smakoszowi. Składniki - 1 kg udek kurczaka - 1 średnia cebula - szklanka jasnego piwa - 2 łyżki miodu - 2 łyżki ostrej musztardy - sól, pieprz - szczypta pieprzy cayenne - szczypta zmielonego kminku  - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)sobą piwo, miód, musztardę, pieprz cayenne i kminek.  Tak wymieszane składniki wlać do patelni z udkami. Gdy całość się zagotuje, zmniejszyć ogień, przyprawić solą i pieprzem i dusić ok. 30 minut. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał  Patentowo  gdzie

Świat Smaku
Udziec sarny z sosem z grzybów 128

dodatkiem szczypty soli, do miękkości. Dodać rozdrobnione suszone grzyby oraz tymianek. Podsmażyć razem około 5 minut. Wlać wino i dusić do miękkości grzybów, w razie potrzeby dolewając wodę. Do grzybów dolać 3-4 łyżki sosu wytworzonego podczas pieczenie mięsa, doprawić solą i pieprzem, zagotować , zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki zimnego masła, dokładnie wymieszać. Pieczony udziec z sarny

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania