mięso duszone - 8529 przepisów (strona:219/569)

Duszona cukinia w sosie śmietanowym 303

Duszona cukinia w sosie śmietanowym Prosty , a jak smaczny przepis . Teraz, kiedy cukinia jest u większości posiadaczy ogródków w nadmiarze, często klasyczne placki , kotlety itp

Ogrodnik w podróży
Mięso mielone z cukinią, marchewką i pomidorami 841

Cebulę i pomidory obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cukinię i marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone. Dodajemy cebulę i marchewkę a po kilku minutach cukinię i pomidory. Wszystko dusimy do miękkości, podlewając co jakiś czas wodą. Na koniec przyprawiamy do smaku

Szefowa kuchni
Chili con carne 159

łyżce oliwy, szklimy pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy mięso i przyprawy, przesmażamy całość do momentu, aż mięso zmieni kolor i ładnie się zarumieni. Do zawartości patelni dorzucamy pomidory, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę razem z zalewą, kukurydzę, jeszcze przez parę minut całość podsmażamy, doprawiamy do smaku. Artykuł

NiePieprz.pl
Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem. 394

oleju sól, pieprz, słodka i ostra papryka   Przygotowanie; Mięso płuczemy i kroimy  w większą kostkę. Na patelni podgrzewamy olej, wrzucamy mięso i chwile smażymy z każdej strony. Następnie dolewamy ok. pół szkl. wody i dusimy kilka minut. Dorzucamy groszek i uzupełniamy wodę aby była na równi z zawartością garnka, gotujemy do miękkości. Na końcu dodajemy przecier

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczona kaczka w miodzie i musztardzie 302

miodzie i musztardzie w proporcji 2:1 (dwie łyżki musztardy na jedną miodu). Dodajemy również posiekany świeży rozmaryn. W czasie, gdy mięso się marynuje, przygotowujemy mus z gruszki. Owoce obieramy, kroimy w drobną kostkę i dusimy na niewielkiej ilości oliwy z białej trufli. Czekamy, aż gruszka zmięknie i blendujemy na mus. Kaczkę smażymy od strony skóry przez ok. 7 minut

MarcinChef
Musaka po mojemu 185

warzywniaku pełno cukinii to na trochę o nich zapominam. Bakłażany podobnie jak cukinię można przygotować na wiele sposobów. Można je smażyć, dusić, grillować i zapiekać. Dziś polecam pyszną musakę czyli sycącą zapiekankę z bakłażanów i mięsa mielonego. składniki: 3 bakłażany ( po ok 450 g) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka koncentratu

Monia miesza i gotuje
Zupa gulaszowa z warzywami 224

kostkę. Posypać solą, papryką, podsmażyć na smalcu, przełożyć do garnka. Pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażyć, przełożyć do mięsa. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, majeranek i zalać 2 L gorącej wody, zagotować. Dusić przez 40 minut.  Paprykę pokroić w paski, a cukinię w kostkę. Razem krótko podsmażyć i przełożyć do garnka. Marchewkę, ziemniaki obrać

magiczna kuchnia Kasi
Wieprzowina z bakłażanem, cukinią i porem 148

międzyczasie wieprzowinę pokroiłam w kostkę, cebulkę, por i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyłam mięso z cebulą i czosnkiem. Do podsmażonego mięsa dodałam cukinię, bakłażana i por. Dodałam 100 ml wody, przyprawy i ocet. Wszystko dusiłam pod przykryciem ok 40 min. Wspaniale smakuje z ryżem

nietadieta
Bigos staropolski 175

moczyły oraz przyprawy. Następnie dodać pokrojone mięsa, upieczony boczek i kiełbasę. Pokrojoną kiełbasę można również przesmażyć na patelni. Wlać sos z pieczenia mięsa do bigosu i dodać czerwone wino. Dodać pokrojone w paski wędzone śliwki. Całość dusić pod przykryciem około 1 godziny, a najlepiej przez kilka dni. Bigos z biegiem czasu nabiera smaku i aromatu. Najsmaczniejszy jest po kilku dniach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chili con carne 199

mieszamy i podsmażamy razem przez 5 minut. Dodajemy wołowinę, rozdrabniamy ją dokładnie (najlepiej za pomocą drewnianej szpatułki), mieszamy i smażymy. Gdy całe mięso będzie ścięte dodajemy pomidory, przecier i cukier. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, po czym dusimy na małym ogniu przez 20 minut (od czasu do czasu mieszając).  Dodajemy fasolę, kukurydzę i przyprawiamy solą i pieprzem (ostrożnie

Moje Kuchenne Rewelacje
Cycki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym 183

pietruszkową nadziewamy fileta, przykrywamy chowamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny aby dobrze przeszło smakiem. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy, przekładamy mięso, smażymy fileta z obu stron na złoty kolor, następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy do miękkości. Smacznego

kgwjanczewo
Duszone polędwiczki wieprzowe ze smażonymi warzywami 141

Duszone polędwiczki wieprzowe ze smażonymi warzywami to ciekawy przepis na podanie innowacyjnego obiadu – by w ten sposób przygotować obiad skłoniło mnie chęć eksperymentowania w

Magiczny Garnek
syty kociołek z kluseczkami 164

łyżki oleju na kluseczki: 1 jajko 2-3 łyżki wody 3-4 łyżki mąki Cebulę zeszklić na oleju. Wrzucić pokrojone w kostkę mięso i obsmażyć. Zalać 3-4 szklankami wody, wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Dusić około 30 minut. Dodać pokrojone warzywa i groszek. Gotować do miękkości. Następnie przyprawić, dodać czosnek i przecier pomidorowy.  Mąkę, wodę i jajko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem i burakiem naciowym 128

umyć, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę na plasterki,czosnek posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i warzywa i podsmażyć. Dodać przyprawy, pokrojonego pomidora, drobno posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem. Buraki naciowe przepłukać i posiekać niezbyt drobno. Dodać do sosu, jeszcze dusić ok 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Gotowanie jest łatwe