mięso duszone - 8529 przepisów (strona:219/569)

Kot duszony w tymianku. 130

pikantne. Za to sporo papryki do koloru. Po procesie marynowania gotujemy wszystko w wodzie z przyprawą do zup i papryką. Gotujemy krótko, bo "mięso" musi być lekko żylaste, a nie puszyste. Następnie kroimy w kostkę i dusimy z półplasterkami cebuli na małym ogniu do momentu aż cebula zmięknie. Dodajemy tymianek i dusimy jeszcze 2 minuty

Kryzysowa Książka Kucharska
Nogi gęsie duszone w syropie z czarnego bzu i granatu z pieczarkami 147

było jeśli nie miałby go wcale. Ja miałam syrop z czarnego bzu z "Nasze Domowe". Sok z granatu nada mięsu delikatności i soczystości, spróbujcie koniecznie. Pomysł podsunął mi Tomek Jakubiak. Nogi gęsie duszone w syropie z czarnego bzu i granatu z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
pikantny gulasz z wieprzoewj łopatki 131

momentu aż zacznie się rozpadać). Teraz możemy dodać drobno posiekany czosnek i drugą łyżeczkę słodkiej papryki Do przesmażonego warzyw dodajemy kawałki mięsa, oraz pokrojone w cząstki pomidory. Całość  zalewamy  bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 40 minut. Po czym dodajemy drpbno posiekaną ostrrą papryke, oraz sól i całośc dusimy jeszcze 10 minuy

Miód i pieprz
Zapiekany makaron z sosem bolońskim 163

kosteczkę, czosnek drobno siekamy i szklimy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso mielone (jak już będzie się podsmażało dzielimy je na mniejsze kawałki). Jak mięso będzie już podsmażone, dodajemy passatę pomidorową, przyprawy i całość jeszcze przez chwilę dusimy. Połowę makaronu układamy na dnie naczynia żaroodpornego, polewamy sosem bolońskim, posypujemy połową startego parmezanu i przykrywamy drugą częścią makaronu i posypujemy resztą parmezanu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kluski śląskie z szarpaną karkówką 143

gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez praskę. Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek, smażymy chwilę, wrzucamy mięso i zalewamy bulionem. Do całości dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy przez 30 min na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną w zimnej wodzie (100 ml). Zagotowujemy. Doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
KRÓLIK W MUSZTARDZIE DIJONE 151

łyżki śmietany kremówki sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tuszkę królika opłukać,osuszyć i podzielić na 6 części.Dokładnie rozprowadzić musztardę z oliwą,posolić i popieprzyć.Kawałki mięsa posmarować marynatą z musztardy,obsmażyć na maśle.Następnie zalać 125 ml.wody,i dusić do miękkości.Wyjąć królika i przełożyć go w ciepłe miejsce na ogrzanym półmisku.Do sosu wlać wino i mieszać drewnianą łyżką do niemal

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Fasolka Szparagowa z Kurczakiem a la Gulasz 217

momentu ponownego zagotowania gotuję 3 minuty. Następnie fasolkę odcedzam. W tym czasie na patelnię przekładam pierś z kurczaka i smażę do miękkości mięsa około 20 minut. Gdy smaży się pierś w garnku rozgrzewam olej i duszę pod przykryciem na niewielkim ogniu paprykę, cebulę, papryczkę chili i podgotowaną fasolkę szparagową około 15 minut. Następnie dodaję usmażoną pierś z kurczaka, pomidory

Uwaga Babcia Gotuje
Makaron z Indykiem w Sosie Szpinakowym !! 190

podsmażamy poszatkowania cebule wykorzystując program SLOW COOK P-1 czyli przez 5 min temperatura 130. Po zakończeniu do misy dodajemy pokrojone w kostkę mięso z indyka i włączamy program SLOW COOK P-2 i zmieniamy czas duszenia na 30 min przy temperaturze 95. Gdy duszenie się zakończy dodajemy rozdrobniony szpinak (ja wrzuciłem zamrożony brykiet) następnie za pomocą praski wciskam

Bartek Gotuje
SCHAB W SOSIE CEBULOWYM Z PIURE Z BATATA 109

wysokiej patelni lub garnka, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Cebulę kroimy w talarki, podpiekamy na oleju, na którym piekliśmy mięso aż lekko się zeszkli, dodajemy ją do kotletów, wlewamy bulion i całość dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie konieczności dolewamy wody. Kotlety wyjmujemy na duży talerz, sos zagęszczamy odrobiną mąki wymieszaną z wodą, doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pulpety wieprzowe z młodą kapustą 171

maśle pokrojoną w paski kapustę. Dodajemy do niej sos ostrygowy sól i pieprz a na koniec smażenia podlewamy przecierem pomidorowym. Z mięsa formujemy kulki mniej więcej wielkości orzechów włoskich.  Pulpety układamy na kapuście i dusimy wszystko razem pod przykryciem około 20 minut

Qchnia po prostu
Spaghetti z sosem pomidorowo pieczarkowym. 151

patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy cebule i marchew, chwile smażymy następnie dodajemy zioła (bazylie i zioła prowansalskie) mieszamy i dodajemy mięso mielone. Smażymy aż nabierze jasnego koloru. Następnie dodajemy pomidory w puszce i dusimy. Pieczarki obieramy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, startym czosnkiem oraz odrobina cukru. Dodajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak pepper masala. 133

dosyć mocno łyżką. Na oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka, następnie dodajemy przecier pomidorowy, roztarte przyprawy a także kurczaka. Mieszamy wszystko dokładnie aż mięso będzie idealnie pokryte powstała pastą. Następnie dolewamy około szklanki wody, przykrywamy i dusimy aż kurczak będzie miękki ,od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec dodajemy imbir i starty czosnek na tarce. Doprawiamy obficie pieprzem

Radość kipiąca uśmiechem.
Zapiekane krokiety po meksykańsku z tortilli 226

podsmażamy na patelni, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy jeszcze chwilę. Pomidory miksujemy z czosnkiem i oregano. 2/3 pomidorów dodajemy do mięsa i papryki. Dodajemy również kukurydzę (można także dać czerwoną fasolę) i przyprawy. Dusimy jakieś 15 minut, aż sos pomidorowy się zredukuje. Na placki tortilli nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu

e-PrzepisyKulinarne
CZERWONE CURRY Z KURCZAKIEM ( kuchnia tajska ) 155

kurczaka nacieramy 1 łyżką pasty curry oraz pieprzem – odstawiamy na ok. 30 minut. Na głębokiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju kokosowego, przesmażamy mięso wraz z marynatą, podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i na wolnym ogniu dusimy do miękkości. W osobnym rondelku rozgrzewamy pozostały olej. przesmażamy posiekaną trawę cytrynową, obrany i pokrojony imbir, posiekaną papryczkę chili oraz liście limonki. Dodajemy

Ostra na Słodko
ZAPIEKANKA Z PUREE ZIEMNIACZANO-KALAFIOROWYM 181

dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. 2. Nadzienie: Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy razem z marchewką, następnie dodajemy mięso - smażymy do miękkości. Dodajemy pomidory, fasolę i ketchup, przyprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy 15 min.  3.Nadzienie wykładamy na ziemniaki. Wyrównujemy powierzchnię. Pozostałe purre przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy różyczki. Całość zapiekamy

słodki bratek