Sałatka porowa z jajkami nie wymaga wielu składników, a jest zaskakująco pyszna. Idealnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs, albo samodzielny posiłek. Sprawdzi się również na świątecznym stole! Składniki: 5 jajek por (1 duży lub 2 małe) puszka kukurydzy średnie jabłko 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w półplasterki, zalewamy gorącą
e-PrzepisyKulinarnegrzanego wina, piwa albo cydru. A może lepiej bezalkoholowo - do gorącego soku jabłkowego? Można polać nim lody, bitą śmietanę lub inne desery. Można nawet użyć jako glazury do pieczonego mięsa. Dlaczego nie? A najlepszym pomysłem będzie podzielenie się nim z innymi i przeznaczenie na kulinarne świąteczne upominki. Trzeba tylko zawczasu zaopatrzyć się w odpowiednio dużą ilość buteleczek! :) Składniki
zadanie-gotowaniedystansem, a może wręcz z lekkim stresem podchodzę do pieczenia mięs. Uważam, że jest to jedna z bardziej niezwykłych umiejętności w kuchni. Nie chodzi mi wcale o smak, o przyprawienie, bo to zależy od indywidualnych preferencji, mam na myśli sztukę upieczenie w punkt, aby mięsko było idealne, soczyste. Każde mięso wymaga innego podejścia, przygotowania, które zależy nie tylko od przepisu
PichceniomaniaSzynka w staropolskim wydaniu będzie niewątpliwie ozdobą świątecznego stołu. Zapach jałowcowych nasion i liści laurowych roztacza się przy pieczeniu mięsa. Szyneczka po staropolsku znakomicie smakuje z sosem żurawinowym (kliknij tutaj ), albo jako kanapkowy dodatek. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieWczoraj zamieściłam wpis dotyczący sosu żurawinowego, doskonałego do mięsa wszelakiego. Dziś więc wypada, by dodać przepis na mięso. Będzie to mięso pieczone, uprzednio dwa dni marynowane i tak zapaszyste i wpisujące się w święta, że trzeba je zrobić ☺ . Przepis znalazłam na blogu "Kulinarne rozkosze podniebienia" i żeby nie było tak samo dokonałam trochę zmian. Potrzebujemy: Czytaj
Tylko pysznietermoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Gotowe bułeczki wystudzić i jeść z masłem, smalcem, pastami i innymi ulubionymi dodatkami jak pieczone mięsa i warzywa Sprawdzą się także jako bułki do hamburgerów — BTW całości bez łupin i dodatków: 750 g, 817 kcal
Ola la LCHFLubimy wykorzystywać to, co aktualnie mamy pod ręką. Zupa wyszła mega pyszna, pełna smaku i cudownego aromatu. Świeży imbir cudownie rozgrzewa. Polecamy właśnie teraz. Składniki 300-350 g pieczonego mięsa gęsiego 5-6 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 łyżeczka przyprawy orientalnej
R'n'G Kitchenmarchew 1 cebula 150ml bulionu (najlepiej mięsnego) 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu pieczeniowego* sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka wędzona tymianek majeranek *wykorzystuje sos, który zostaje po pieczeniu mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, pokroić w 1-2mm półkrążki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Brokuły podzielić na małe różyczki. Kiełbasę pokroić
Obiad gotowytylko przyjdzie do głowy by za każdym razem stworzyć niepowtarzalne, pyszne danie. Taka ryżowa sałatka jest pożywna i może być samodzielnym posiłkiem albo dodatkiem do duszonych warzyw, pieczonego mięsa czy innych dań. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaonfitura z żurawiny doskonale pasuje do pieczonego indyka, ale także do każdego innego chudego pieczonego mięsa. Najsmaczniejsza konfitura będzie zrobiona z owoców zbieranych w lasach lub z własnego ogrodu, a nie z plantacji. Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Składniki zawarte w owocach żurawiny powstrzymują niektóre bakterie wywołujące wrzody żołądka. Składniki
Przepisy i porady kulinarneBardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia sos jajeczny. Zastosowanie: - dodatek do jajek faszerowanych - sos do mięs pieczonych - na wędlinę do kanapek - do pieczonej kiełbasy - dip do warzyw, kabanosów, krakersów - jako sos do polania na surówki i sałatki Czas przygotowywania: do 5 minut + gotowanie jajek Ilość sosu: około 300 g Składniki: • 3 średnie jajka ugotowane
AniaGotuje.plKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując ketchup w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu pomidorowego z domieszką ziół naszprycowanych samą chemią. W większości domach, ketchupu nie używają dorośli a właśnie nasze dzieci. Dlatego może warto spróbować przekonać domowników do domowego ketchupu. Jak go zrobić? Ketchup na bazie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wiele osób ceni je nawet bardziej od borowików. Do słoików przeznaczamy grzyby małe, takie na jeden kęs. Będą najbardziej jędrne i będą się ładnie prezentować jako dodatek do pieczonych mięs czy wędlin. Kołpaki go grzyby blaszkowe i miejscami dość pospolite. Można je nie tylko marynować, ale też dusić, gotować i smażyć. Zupa z płachetkami jest bardzo smaczna. Jednak kołpaki
Smaczna Pyzaowoców i warzyw wraz z dodatkiem rodzynek oraz octu. Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania słodko-kwaśnego sosu mirabelkowego, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do gotowanego lub pieczonego mięsa jak i sera. Składniki: 1 kg mirabelek (waga bez pestek) 1 kg cebuli (waga po obraniu) 1,5 szklanki zwykłego cukru (330 g) 1/3 szklanki octu jabłkowego
UgotowaćUwielbiam ziemniaczane sałatki - chyba to już niedawno pisałam? No to powtórzę bo naprawdę bardzo je lubię, szczególnie do mięsa pieczonego na grillu. Kiedy więc jechaliśmy do przyjaciół na grillowe spotkanie taką właśnie sałatkę przygotowałam. Ziemniaki i bób, w towarzystwie chrupiącej cebulki, sosu jogurtowego i zieleniny to pyszne danie. Ale możecie je przygotować nawet bez perspektyw na grilla bo zawsze
Smaczna Pyza