wracamy. Taka potrawka od zawsze kojarzy nam się z sosem śmietanowym, marchewką i groszkiem. Pyszna klasyka. Tym razem postanowiliśmy troszkę poeksperymentować i wyszło mega! Polecamy. Składniki 500 g pieczonego mięsa z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 1/2 słoika selera konserwowego 1 szklanka mrożonego groszku 1/3 kalafiora 3 łyżki oleju rzepakowego 500 ml rosołu drobiowego 1 łyżka
R'n'G Kitchenkostkę) masę doprawić solą, pieprzem, dodać zioła i wymieszać z dynią foremkę wysmarować olejem. Wyłożyć warstwę mięsa, ułożyć połowę fasolki szparagowej, następną warstwę mięsa i resztę fasolki, na wierzchu mięso piec w 190*C 45 minut podawać na gorąco z dodatkiem warzyw lub w plastrach na zimno jako przekąskę. Podałam z duszoną kapustą pekińską z pieczarkami i czerwoną papryką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Żeberka w piwie z piekarnika to jeden ze sposobów na obiad, przy którym nie ma wiele pracy. Początkowo trzeba
Kolorowy Przepisownikminut na każdej ze stron. Po usmażeniu mięso zdjąć z patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć naczynie z usmażonym mięsem. Piec przez około 20 minut, następnie wyjąć z piekarnika i podawać Artykuł Podudzia kurczaka jak z KFC pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNEszybką w wykonaniu. Gotujemy tylko jajka, a reszta ze słoików lub puszek, a i jeszcze świeże jabłko. Można podać ją ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do pieczonego mięsa. Doskonale sprawdzi się dla niespodziewanych gości, bo z gotowaniem jajek wykonamy ją w pół godzinki. Bardzo lubię takie sałatki. Jeśli macie ochotę na taką sałatkę to kupcie składniki, zróbcie
IzabelawkuchniGrecji niemal na każdej ulicy znajdziemy budki serwujące jedną z najpopularniejszych przekąsem – pitę z gyrosem. Ta przekąska to specjalny grecki chlebek wypełniony marynowanym i pieczonym mięsem. Całość podana z dodatkami – pomidorem, ogórkiem i sosem tzatziki. Czasem spotkacie również wersję z frytkami :) Wcale nie trzeba jechać do Grecji aby zjeść to danie. Pokażę Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!może stanowić nie tylko dodatek do obiadu, ale również zastąpić Wam np. drugie śniadanie. Mam więc nadzieję że moja kolejna propozycja też przypadnie Wam do gustu. Idealna do pieczonego mięsa lub jako dodatek do potraw z grilla. Znana i lubiana, sałatka z serem feta. To bomba witaminowa, którą możemy przyrządzić już w kilka minut. Pyszna sałatka w greckim stylu
Fit Food Brunetkikaszą. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie setki przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone, smażone, gotowane, w sosie, w zapiekankach itp. Jeśli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 500 g schabu bez kości
O kuchni z uczuciemtzatzików? Chyba nie na takiego człowieka w Polsce, który by do grilla nie podał tzatzików. To sos rodem z Grecji z jogurtu, ogórków i przypraw. Idealny do pieczonych mięs, klopsików, czy jako dip do sałatek i przekąsek. My go uwielbiamy, a wy? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPapryka po chorwacku to przysmak, który podaje się jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pieczywa lub można użyć jako farsz. Papryka tak przygotowana jest ostra i lekko słodkawa w smaku. SKŁADNIKI : 12-15 dużych, czerwonych, mięsistych papryk musztarda 250 -300 g ( sarepska i delikatesowa ) 150 ml oleju 1 łyżka miodu
Kulinarne Fantazje Mariolikilka godzin do lodówki. * Do naczynia wkładamy mięso oraz pokrojone w plasterki marchewki. Masło ścieramy na tarce o duzych oczkach, posypujemy wierzch mięsa. Pieczemy pod przykryciem 1 godz. , kilkakrotnie mieszając zawartość. * Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami i miksem sałat
Z Majeczką w kuchniSałatka szwedzka to klasyk sałatek, pasteryzowanych z ogórków. Bardzo smaczna, słodkawo - kwaśna, idealna do obiadu, pieczonych mięs lub podjadania. Osobiście bardzo ją lubię. SKŁADNIKI : 2/5-3 kg ogórków 2 marchewki 1 litr wody 1/2 szklanka soli
Kulinarne Fantazje Mariolibardzo łatwo się zagęszcza. Moja konfitura jest w smaku lekko kwaskowa. Taką lubimy. Doskonale nadaje się do dań słodkich typu naleśniki czy placuszki, jak i dodań wytrawnych typu pieczone mięsa, czy wędliny. Polecam :) Składniki - 1 kg czerwonej porzeczki - 60 dag cukru - sok z jednej cytryny Wykonanie Porzeczki dokładnie płuczę pod zimną bieżącą wodą. Przekładam na sito, jak woda
Kuchnia z widokiem na ogródSałatka z kapusty i papryki jest kolejną propozycją na przygotowanie smacznych i tanich przetworów na zimę. Sałatka może być dodatkiem do dań obiadowych lub pieczonych mięs. Zobacz również inne moje przepisy na słodko-kwaśne przetwory: sałatka z ogórków na zimę , sałatki z cukinii i papryki , ogórki curry , m arynowane grzyby , cukinia w zalewie curry , diabelskie ogórki , pikantna sałatka
Codziennik Kuchennymożna zrobić samemu, w domu, mięsną konserwę ? Oczywiście, że można. Mięso piecze się w zamkniętych słoikach, z których nie ucieka ani odrobina smaku czy zapachu. Później można takie mięsiwo w słoiku zabrać ze sobą na wycieczkę , piknik czy po prostu mieć je w spiżarni jako awaryjne smarowidło do kanapek. Wieprzowina w sosie własnym czyli domowa konserwa mięsna w słoikach ROZWIŃ
Smaczna Pyza