mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:83/1172)

Sałatka jajeczna z rzodkiewką w majonezowym sosie chrzanowym. 693

delikatną nutą chrzanową doskonale pasuje na zbliżające się Święta Wielkanocne, u mnie na pewno będzie powtórka i to z podwójnej porcji. Sałatka doskonale pasuje do wędlin, kiełbasek i pieczonego mięsa. Polecam :) Składniki - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 czerwona cebula - puszka groszku konserwowego - 1 małe kwaskowe jabłko - 4-5 rzodkiewek - 2-3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego od Folwark

Kuchnia z widokiem na ogród
Zielona sałata z rzodkiewką 159

umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem. Podawać z ziemniaczkami i pieczonym mięsem

Smakołyki Asi
Pieczeń 159

Pieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno.     Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski przyprawiamy

Maminek kulinarny
KALLE, czyli kapusta z mięsem 120

pomidorowego 3 szklanki wrzącej wody sól pieprz Przygotowanie Obrać cebulę i pokroić cebulę i paprykę w kostkę. Rozgrzać oliwę w garnku i dodać je. Wymieszać i zrumienić. Dodać mięso i piec, aż mięso będzie brązowe. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Zamieszać i dodać poszatkowaną kapustę. Dusić około 20 min. na wolnym ogniu. Wlać najpierw 2 szklanki wrzącej wody i dalej

Tureckie Przepisy
Schab pieczony w rękawie 111

mięso i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnie mięso wkładamy do rękawa, podlewamy pół szklanki wody (lub bulionu jeśli mamy) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Mięso pieczemy około półtora godziny, pod koniec pieczenia można rozciąć worek, żeby się ładnie zarumieniło

e-PrzepisyKulinarne
Schab pod pierzynką 156

Zalać śmietaną wymieszaną z puszką pomidorów oraz doprawioną solą i pieprzem. Następnie ułożyć podsmażone kotlety. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać i ułożyć na wierzch mięsa. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 1h . Od czasu do czasu w trakcie pieczenia uciskać widelcem marchewkę, aby była zanurzyć ją w sosie. Po upieczeniu posypać natką pietruszki

O kuchni z uczuciem
Kurczak w sosie chranowo koperkowym z kukurydzy 133

ogniu. Można podawać z makaronem lub z kopytkami czy też kluskami śląskimi albo po po prostu z ziemniakami. Sos idealnie nadaje się do pulpetów, można nim polać również pieczone mięso

Piekielna Kuchnia Pati
ALOO GOHBI – curry ziemniaczano-kalafiorowe z Pendżabu – kuchnia indyjska 192

Pięć rzek Pendżabu to rzeki dorzecza Indusu: Bjas, Ćenab, Dżhelam, Ravi i Satledź.   Aloo gohbi to typowe, pożywne danie z tego regionu. Najczęściej podaje się je z mięsem pieczonym w tandoor oraz c hlebkami naan , chapati lub roti. Można przygotowywać je z zielonego lub fioletowego kalafiora, a wówczas smak będzie jeszcze bardziej zaskakujący! Jest świetnym pomysłem na rozgrzewający

Ostra na Słodko
Karkówka duszona w wiśniach 162

cienkie plastry, rozbijam.  Dodaję Pieprz i Sól. Mięso Obtaczam w Mące. Mięso Smażę. Mięso Przekładam do Naczynia Żaroodpornego.  Karkówkę przekładam Wiśniami.   Mięso przekładam warstwowo. Mięso piekę ok 60 min w 180 stopniach, góra- dół.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Rolada schabowa z pieczarkami. 357

najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc).  Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą tak około 5 mm, na patelni rozpuszczamy masło i polewamy nim mięso. Pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu z pozostałości z naczynia żaroodpornego można zrobić przepyszny sos: Przelewamy wszystko na patelnię dosypujemy przez sitko około 1 łyżeczkę mąki

Moje-pitraszenie
Hummus 140

jasna, smak.  Gotowy hummus przechowujemy w lodówce. Spokojnie może tam stać przez kilka dni. Idealnie smakuje do świeżego, chrupiącego  pieczywa, a także z dobra wędliną czy pieczonym mięsem. Polecam Wam, sami spróbujcie. Każdemu, kto lubi ciecierzycę polecam moja ulubioną zupę z ciecierzycy z dodatkiem awokado . Brzmi pewnie egzotycznie, ale naprawdę wspaniale smakuje

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sos tatarski 125

Doskonały dodatek do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego. Składniki: 1 szklanka majonezu 5 ogórków konserwowych mały słoik grzybów marynowanych 1 mała cebula 1 łyżka musztardy sok z cytryny cukier puder sól,pieprz Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę,sparzamy na sicie wrzątkiem,hartujemy zimną wodą i odstawiamy do odsączenia.Ogórki konserwowe i grzyby marynowane kroimy w drobną kostkę

Bajeczna Kuchnia
biała surówka z rodzynkami 152

Bardzo lekka i soczysta surówka, pełna witamin. Ma wyraźny smak, przeplatają się w niej słodycz rodzynek i ostrość chrzanu. Doskonała do pieczonego mięsa.  Składniki: 3 jabłka 1/2 dużego selera 3 łyżki rodzynek 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka chrzanu ze słoika łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru szczypta soli Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler na mniejszych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z pieczonych buraczków 132

pieczone buraczki 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki cukru (Buraczki piekę zawsze w większych ilościach, podczas pieczenia mięsa czy ciasta) Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier i ocet balsamiczny. Sałatkę wymieszać i odstawić na ok godzinę. Podawać do mięs

Gotowanie jest łatwe
Omlet z papryką 160

Dzisiaj  omlet . Fajne danie bo można wrzucić do niego praktycznie wszystko . Począwszy od warzyw a kończąc na wędlinie i mięsa pieczone . Jednak ja preferuje warzywa , bo lubię i trochę   zdrowiej ( mam taką nadzieję) Składniki na 2 porcje 2 jajka 1papryka ( lub po 1/2 różnych kolorów) 1 srednia cebula sól ,pieprz, majeranek ,bazylia  do smaku

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania