namoczoną bułką, jajkiem, dodać sól , pieprz, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Rozsmarować na schabie, zwinąć tak , jak roladę. Można wzmocnić sznurkiem do wędlin. Włożyć do worka na mięso. Piec ok 1, 5 godz. w temperaturze ok 200 st. C. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewydrobno posiekanym czosnkiem . Zioła ( same listki ) , mięso dodajemy do cebuli i krótko przesmażamy . Całość wykładamy na wysmarowaną tłuszczem płaską formę do zapiekanek.Przygotowane ziemniaki w woreczku wyciskamy na mielone mięso. Pieczemy w temp. 200 st.C 15-20 minut
Gorący kąsekpóźniej przewracamy je na drugą stronę. Nieco zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze około 4-5 minut. Podajemy je koniecznie na ciepło. Według Julii są idealnym dodatkiem do pieczonego mięsa, steku czy jajek w koszulkach. Smacznego
Kolizje Smakówbożonarodzeniowe, ale jego efektowny wygląd czyni je idealnym na przedświąteczne przyjęcia. Dzisiejszy pilaw to proste w przygotowaniu danie z ryżu, do którego możecie wykorzystać resztki gotowanego lub pieczonego mięsa , które zostało Wam z innych obiadów. Ja dodałam do niego mięso z piersi i udek kurczaka, ale równie dobrze sprawdzi się tu wieprzowina czy indyk. Danie jest jednak
Chilli Czosnek i Oliwacieszcie się smakiem lata! Sos ziołowy możecie przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku (np. zakręconym słoiku) przez tydzień i dodawać do różnych potraw, np. sałatek, kanapek, czy pieczonego mięsa. Wychodzi go nieco więcej, niż potrzeba do sałatki, ale na pewno się nie zmarnuje:) Ja zjadłam resztę ze świeżym pieczywem. Myślę, że sprawdzi się także jako sos do makaronu
Chilli Czosnek i Oliwatego produktu zauroczył mnie do tego stopnia, że nie mogłam odejść od słoiczka. Ostrość chrzanu połączona z pigwą daje nam produkt, który daje nam nieograniczone możliwości łączenia. Do pieczonego mięsa, do kanapek z szynką, a także do zabaw smakowych z łososiem. Firma Eterno? Mówią, że to co robią robią z pasją. Ja mogę napisać tylko, że po raz pierwszy
Blondynka Gotujeostra (po pół łyżeczki) rozmaryn (łyżeczka) majeranek (łyżeczka) Przygotowanie: Mięso dokładnie umyłam i osuszyłam. Przyprawy i czosnek wymieszałam z olejem i powstałą pastą natarłam dokładnie z każdej strony mięso. Piekłam w rękawie przez ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wędlinę kroiłam na cienkie plasterki dopiero po wystudzeniu
Kulinarny PamiętnikIdealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczonego mięsa. Można ją również wykorzystać jako pasta do kanapek. Składniki - 16 dag tartego chrzanu - 2 jabłka - 20 dag żółtego startego sera - 5 jajek - sól, pieprz - mały słoik majonezu Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed
Świat SmakuJest to idealny dodatek do mięs z grilla jak również do pieczonego mięsa czy kanapek Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - 5 – 8 ząbków czosnku - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurty naturalnego typu greckiego - pieprz ziołowy, ostra mielona papryka Wykonanie Czosnek bardzo drobno posiekać, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić pieprzem i papryką. Wstawić na kilka godzin
Świat Smakustopni na 40 minut. W tym czasie bulion w większości powinien wyparować a mięso powinno stać się dość kruche. Teraz czas na zwiększenie temperatury do 200 stopni. Mięso pieczemy 10-15 minut, obracamy co jakiś czas. Powinno nabrać koloru i mieć chrupiącą skórkę. Smacznego
Mango Papajablogów. Wynik moich poszukiwań jest następujący - każdy daje do kimbap'u to co ma w domu. Jedyne stałe punkty to ryż i algi. Można zrobić roladki z pieczonym mięsem, z omletem, z grzybami, tuńczykiem z puszki. Ja proponuję wersję wegetariańską. "Bap" po koreańsku znaczy gotowany ryż, a "Gim" to sprasowane algi. Kimbap podajemy
Przepisy AleksandryPierś z kurczaka pieczona w maśle, podana z pikantnymi warzywami i kaszą kuskus Pierś pieczoną w maśle po prostu uwielbiam :) Jest miękka, wilgotna i lekko... maślana. Do tego przyjemnie się ją przygotowuje, bo dzięki temu, że pieczemy zawiniętą w papierze do pieczenia, mięso przenika aromatem masła i przypraw bez dłuższego marynowania. Cały maślany "sos" pozostaje
Kraina Tysiąca SmakówMakaron fusilli, pesto z roszponki, pieczona pierś kurczaka, suszone pomidory, brokuł, groszek, kukurydza :) Jeśli chodzi o makaron to moją ulubioną potrawą jest i będzie zawsze makaron z jajkiem :) Jak już go gotuję, to zawsze więcej, żeby zostało właśnie do jajka na kolację. Tymczasem na obiad makaron jest zawsze opcją łatwą i szybką - wystarczy parę ulubionych dodatków i pyszne danie(...)soczystą piersią z kurczaka oraz warzywami , które z makaronem zawsze komponują się świetnie. Do tego pesto z roszponki i suszone pomidory . Całość polałam odrobiną maślanego sosu, który powstał przy pieczeniu mięsa. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówniej wytopi) i wstawiamy bez przykrycia do nagrzanego do 200*C piekarnika ( termoobieg) na 1 h. Po tym czasie brytfannę przykrywamy i pieczemy jeszcze 1h. Następnie całość wyciągamy z piekarnika. Najlepiej by lekko przestygło. (Ja podzieliłam sobie pieczenie na dwa etapy: pierwszego dnia podpiekłam indyczkę w piekarniku, pokroiłam ją następnie na kawałki i kilka minut podrumieniłam w garnku i wyłączyłam(...)przyrumienieniu podlewamy czerwonym winem i dusimy do miękkości ( ok.1-2h). Przyprawiamy także czosnkiem mielonym, najlepiej z młynka. Dodaję także pod koniec pieczenia świeży czosnek ok.3-4 ząbki i 1 łyżkę masła. Do gotowego ( miękkiego ) nadzienia dodajemy trochę tłuszczu z pieczenia mięsa ( nadaje mu smak) oraz resztę masła. Nadzienie z indyczki może nie wygląda zbyt apetycznie ale zapewniam Was, że w smaku jest
Smaczne Zdroweprzekładam do słoików i zalewam gorącym olejem. Pomidory wykorzystuję w zimie szczególnie jako dodatek do faszerowanych mięs. Dodatkowo olej z pomidorów wykorzystuję jako dodatek do surówek lub pieczenia mięsa, jest bardzo aromatyczny i ma ciekawy smak. Składniki: 2 kg pomidorów odmiany limo 3-4 ząbki czosnku rozmaryn sól ziołowa cukier olej rzepakowy Rapso listki bazylii Przygotowanie: Pomidory
Ala piecze i gotuje