mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:94/1172)

Pieczone pierożki z farszem z kaczki 196

żurawinowy: garść suszonej żurawiny 125 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu gałązka rozmarynu pieprz czarny Dodatkowo: 1 jajko 50 ml mleka Przygotowanie: FARSZ Do farszu użyłam 3 pieczonych kaczych udek. Mięso wraz ze skórą oddzielamy od kości, mielimy, dodajemy przyprawy i bulion. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, szklimy na łyżce masła, łączymy z farszem. CIASTO Masło siekamy(...)farszu, brzegi smarujemy rozbełtanym jajkiem z mlekiem, zaklejamy. Pierożki wykładamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190ºC na 30 – 35 minut. DIP ŻURAWINOWY Żurawinę wcześniej namaczamy w wodzie. Odcedzoną łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy przy pomocy blendera. Artykuł Pieczone pierożki z farszem z kaczki pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
Pieczony indyk – co zrobić by nie był suchy i bez smaku. 153

pieczenia. Pamiętaj, że skóra podczas pieczenia się kurczy dlatego warto jest to zrobić bardzo dokładnie. Wstaw do nagrzanego piekarnika (200 º C) na 3 godziny. Jeżeli mięso będzie się za bardzo przypiekać przykryj je folią aluminiową. Po upieczeniu odstaw mięso na około pół godziny aby lekko przestygło. Jeżeli zaczniesz kroić od razu po upieczeniu mięso będzie się rwało na kawałki(...)tego nie chcemy. Dodatkowo możesz przygotować sos z soków które wyciekły z mięsa dodając mąki kukurydzianej. Swojego indyka podałam z sosem żurawinowym, pieczonymi ziemniakami, puree z pietruszki, marchewką i fasolką szparagową

wysmienity
Kaczka zapiekana z jabłkami w żurawinie 149

jest w tym naprawdę dobra:) Temperaturę należy dopasować do tego, co dzieje się w piekarniku, często polewać naszą kaczkę wytwarzającym się sosem, a pod koniec pieczenia sprawdzać ostrym nożem, czy mięso jest miękkie i czy przypadkiem nie wypływa z niego różowy sok.    Składniki: 1 kaczka +/- 2 kg przyprawy: majeranek, sól, pieprz, papryka słodka świeże gałązki rozmarynu cytryna(...)układam na niej kawałki masła. Pieke na środkowej półce bez termoobiegu. Gdy się zrumieni, a tłuszcz wytopi zmniejszam temperaturę do 180 C i przykrywam folią aluminiową. Piekę do czasu, aż mięso będzie miękkie, do 2 godzin. Przez cały czas pieczenia co dziesięć minut polewam mięso wytworzonym sosem. Pół godziny przed wyjęciem dokładam do kaczki  jabłka

Zasmakuj Kuchni
Obróbka termiczna różnych rodzajów mięs 119

ogół wymaga dłuższej obróbki termicznej niż pozostałe rodzaje mięs. Przy jej przygotowaniu musimy pamiętać, żeby solić ją tuż przed obróbką (taką jak smażenie czy pieczenie) , ponieważ jeśli zrobimy to zbyt wcześnie, to mięso stanie się suche i twardsze, a smak soli nie przeniknie tak bardzo do głębi mięsa. Wołowinę powinno się również mrozić w większych kawałkach – mniejsze szybciej wysychają(...)cenionych metod (zwłaszcza w sezonie letnim) jest grillowanie, aby mięso było odpowiednio soczyste musimy mieć je pod stałą kontrolą, w przeciwnym razie możemy je przesuszyć. Pieczenie jest również bardzo popularne, zanim jednak poddamy mięso tej metodzie warto je najpierw zamarynować, aby ubogacić jego smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso drobiowe – jak sprawić, by było smaczne? Wszystkie rodzaje mięsa drobiowego świetnie nadają

Kulinarne Przeboje
Pieczeń rzymska wg Aleex 166

zapraszam na pyszną pieczeń rzymską, której w ogóle nie planowałam zrobić. Przygotowałam za to pyszne mięso mielone na kotlety. Kiedy chłopcy wstali rano, pokręcili się po kuchni i zapytali, co będzie na obiad. Gdy powiedziałam, że zrobię kotlety mielone, zobaczyłam „byle jakie” miny. Znaczy się – kotlety nie zostały zaakceptowane. Nie to nie, zrobiłam co innego, ale mięso mielone zostało(...)przyprawiłam je troszkę mocniej, owinęłam plastrami boczku i upiekłam. W takiej wersji mięso zostało zjedzone błyskawicznie. Smakowało. I to jak! Wprawdzie w tradycyjnej pieczeni w środek mięsa mielonego włożone jest jajko na twardo, które podczas krojenia, daje efekt „oczka”, ale ja zrobiłam wersję bez dodatków. Pieczeń możecie także wzbogacić podsmażonymi, pokrojonymi na kawałki grzybkami lub kawałeczkami papryki. Wszystko zależy

W mojej kuchni
Szynka pieczona 137

dzięki marynowaniu mięso jest kruche i soczyste. Skorzystałam z tego przepisu ( klik ) i mogę Wam go szczerze polecić. Jeśli bardzo Wam zależy również na efekcie wizualnym, możecie przed włożeniem mięsa do marynaty ładnie je związać i nadać mu pożądany kształt. Ja tego nie uczyniłam, gdyż mój kawałek szynki był dosyć podłużny. Jak widać również na zdjęciu, swoją pieczoną szynkę(...)lodówki. Następnie mięso umieścić w rękawie do pieczenia. Do środka wlać 1,5 szklanki wody, dodać kostkę pieczeniową i ząbki czosnku z marynaty. Szczelnie zamknąć i umieścić mięso na blaszce. Szybkę piec w temperaturze 190 stopni przez około 1,5 godziny. Na ostatnie 15 minut pieczenia można rozciąć rękaw aby skórka z wierzchu ładnie się zarumieniła. Po wyjęciu z piekarnika

My simple kitchen
Kurczak pieczony z marchewką i cebulą o smaku wędzonym 127

plasterki. Kurczaka umyć, ja dodatkowo przecinam na dwie części i po osuszeniu porządnie natrzeć przyprawami. (Możecie użyć dowolnych przypraw, ale nie zapomnijcie o soli wędzonkowej.) Mięso z warzywami umieścić w rękawie do pieczenia, a następnie worek szczelnie związać i schować do lodówki minimum na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie(...)całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w 230 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Następnie temperaturę obniżyć do 180 i kurczaka piec do miękkości. (Pod koniec pieczenia worek można przeciąć, aby mięso się zarumieniło

Di gotuje
Boczek pieczony z suszonymi śliwkami i morelami 191

której przebywały. Tak przygotowany boczek przykryć folią aluminiową (niezbyt szczelnie) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 2 h w temperaturze 180-190 stopni. Pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby mięso odrobinę się zarumieniło

Di gotuje
Łopatka pieczona w soli z glazurą jabłkową 181

kostkę i usmażyć na patelni. Gdy całkowicie się rozpadną dodać do nich musztardę, sok z cytryny oraz pieprz i dokładnie wymieszać. Na 2 godziny przed końcem pieczenia wysmarować mięso glazurą.  Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem. Smacznego!  Przed W trakcie Gotowe

Zapiski Młodej Żony
Pieczone warzywa 148

Pieczone warzywa to pyszny dodatek do mięsa zamiast surówki. Są bardzo sycące więc można też zajadać same np. z sosem czosnkowym . Warzywa można wybrać dowolne. U mnie są to warzywa korzeniowe-marchewka, seler i pietruszka oraz cebula i ziemniaki. Do tego zestawu można dorzucić także bataty lub pasternak. Upiec można takżę dynię, cukinię, bakłażana czy paprykę

Monia miesza i gotuje
Kurczak bursztynowy z warzywami i czosnkiem kolorowym + niespodzianka 134

marchewka 1 pietruszka  Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać i następnie powstałą mieszanką natrzeć umytego oraz osuszonego kurczaka. Marchewkę z pietruszką obrać i pokroić w grubsze plasterki. Mięso oraz warzywa umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. (Jak mamy więcej czasu(...)godziny.) Po tym czasie całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 70-90 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od wielkości ćwiartek.) Pod koniec pieczenia worek należy rozciąć, aby mięso było zarumienione. (*) Do mojego kurczaka użyłam przypraw ze sklepu Smaki Natury i śmiało mogę je Wam polecić. Są wydajne i nie zawierają glutaminianu sodu. Chcecie spróbować? Świetnie

Di gotuje
Boczek pieczony z przyprawą do karkówki 168

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com  Prosta wersja na pieczony boczek, który idealnie smakuje na ciepło i po ostygnięciu - ze świeżym pieczywem. 1-1,5 kg boczku wieprzowego 3 łyżki oliwy 3-4 ząbki czosnku 1/2 opakowania przyprawy do karkówki 1 łyżka soli   Przyprawę do karkówki i sól - dokładnie połączyć z olejem. Umyty i osuszony boczek natrzeć przygotowaną(...)Mięso owinąć w folię aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, podlać odrobiną wody i umieścić w nim mięso (bez folii). Piec około 1-1,5 godziny w 180 stopniach. (Początkowo pod przykryciem, a pod koniec - bez, aby boczek stał się rumiany

Di gotuje
Pieczeń rzymska ze szpinakiem 171

przyprawy. Mieszamy dokładnie składniki i zabieramy się za podsmażenie szpinaku który doprawiamy wedle uznania. Na naoliwionym papierze wykładamy warstwę mięsa, szpinak oraz ser feta. Zawijamy w roladę i pieczemy przez około 1,5 godziny. Pieczeń podałem z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Przepisy Mikołaja
Karkówka z suszonymi pomidorami (pieczona) 187

przełożyć do naczynia żaroodpornego (z niewielka ilością wody na jego dnie) i przykryć folią aluminiową. Piec w 180 stopniach przez ok 2,5-3 godziny. (Pod koniec pieczenia zdjac folię, aby mięso zrobiło się rumiane.)   (*) Mięso można również natrzeć ulubionymi przyprawami i tak przygotowane odstawić na noc do lodówki. Następnie naszpikować je czosnkiem oraz pomidorami i dalej postępować

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania