mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:85/1172)

Sałatka norweska do grilla 27856

pieczonego mięska, kiełbaski i zimnego piwka:). Banalnie prosta, może być różnie modyfikowana, ale dzisiaj podaje najprostszy przepis, który według mnie jest najsmaczniejszy i najlepiej smakuje z pieczonym mięsem, na świeżym powietrzu. Składniki: 1 kg ziemniaków (u mnie młode) 6 ząbków czosnku solidny pęczek kopru 3/4 szklanki majonezu 1/2 szklanki jogurtu greckiego sól świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki

na moim stole...
Frytki z batatów 242

oliwek. Bataty pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200C przez ok. 30 minut. Frytki z batatów stanowią smakowity zamiennik zwykłych frytek ziemniaczanych. Uwielbiam je szczególnie w towarzystwie pieczonego mięsa (np. żeberek

Emcia Pichci
Sałatka z pieczonym kurczakiem, owocami i fetą 219

się do lunchboxa jako drugie śniadanie. Jeśli zostało Wam trochę pieczonego kurczaka z obiadu, to nawet nie zastanawiajcie się nad jego innym wykorzystaniem :) SKŁADNIKI (2-3 porcje) pieczone mięso z kurczaka (pierś, udko bez skórki) 1 pomarańcza 2-3 łyżki pestek granatu 1/2 czerwonej cebuli 1/2 kostki fety o obniżonej zawartości tłuszczu 2 łyżki płatków migdałowych

DefinicjaSmaku
Pęczak z burakami i serem kozim 183

Gwarantuję, że tak przygotowany pęczak je Wam zapewni. To świetny pomysł na wykorzystanie także nadmiaru kaszy ugotowanej do obiadu. Smakuje wybornie jako danie solo lub jako dodatek do pieczonego mięsa. Inspiracja: Kuchnia na wzgórzu Składniki na 2 porcje: 200g suchego pęczaku 100 g sera koziego (możecie zastąpić ricottą) 2 ugotowane buraki ( w lidlu możecie kupić już ugotowane) Sól Pieprz

Fabryka pomysłów
O sosie tatarskim słów kilka. 157

Święto majonezu, jajek i kiełbasy już za kilka dni! Nie ma czasu na rozpisywanie się, dzisiaj przepis na sos tatarski. Pasuje do wszystkiego! Do jajka, do pieczonego mięsa, do sernika i cytrynowej babki. Nie no, do ciast to może nie do końca, ale do mięsa będzie jak znalazł. I robi się go łatwo. I lepszy niż gotowiec ze słoika

wcinaj to
Pieczone żeberka z ananasem 141

Wiem, że nie wszyscy przepadają za takim połączeniem, ale ja bardzo lubię pieczone mięsa w towarzystwie owoców. Jednym z takich ulubionych owoców jest ananas. Przepisy z jego udziałem pojawiały się już wcześniej na blogu. Była wieprzowina z fasolką szparagową i ananasem oraz kurczak z mango i ananasem . I tym razem połączenie okazało się bardzo trafne. Żeberka są soczyste

Wiem co jem
Jesienna surówka z czerwonej kapusty 132

cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce. Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami

Wanilia i Kardamon
Pieczona łopatka z indyka z kuskusem oraz gotowaną marchewką z groszkiem 155

Bardzo lubię pieczone mięso. Często wykorzystuje je nie tylko do obiadów, ale również jako dodatek na kanapki. Ta opcja sprawdza się idealnie. Moja dzisiejsza propozycja jest jednak obiadowa. Smaczna, bo moja Córka podjadała też z talerza cioci ;) Składniki: kilogram łopatki z indyka łyżeczka czarnuszki 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka sosu sojowego łyżka soku z cytryny łyżka

ChilliJemy
Październikowe Wyzwanie Blogerek - Skrzydełka w piwnej marynacie 171

dnia mięso wyjąć z marynaty, delikatnie osuszyć i ułożyć na blasze. Posypać z wierzchu przyprawą do mięsa. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni rzez około godzinę czasu, aż skórka stanie się chrupiąca. Podawać z dowolnymi dodatkami - u mnie z surówką i pieczonymi ziemniaczkami

My simple kitchen
BABKA Z KASZ 147

tłuszczem i wysypanego bułką tartą.  Zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min w 180 stopni. Wyjąć na duży talerz, odwracając formę do góry nogami.  Podawać z pieczonym mięsem

pieprzny smaczek
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 222

Pierś kurczaka myjemy i nacieramy ziołami prowansalskimi, ostrą papryką oraz solą. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej będzie, kiedy pierś zamarynuje się kilka godzin wcześniej, aby dobrze przeszła przyprawami. Tak przygotowane mięso pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Upieczonego kurczaka odstawiamy do ostygnięcia. Pestki dyni prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Odstawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy i osuszamy

My Chcemy Jeść
Kurczak w sosie bolońskim 361

Pomidory blendujemy na gładki krem w blenderze. Dolewamy wodę, koncentrat pomidorowy, sos boloński Amino i przyprawy: oregano i ostrą czerwoną paprykę. Przygotowaną masą zalewamy kurczaka. Wierzch posypujemy liściem lubczyka. Mięso pieczemy pod przykryciem przez 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć, aby kurczak ładnie się przyrumienił

VioletoweKucharzenie
Chłodnik litewski 89

warzyw i przypraw, spożywana na chłodno. Dla zaostrzenia smaku dodałam również pęczek świeżej rzodkiewki. Składniki: 1 ½ litra kefiru lub maślanki, 250 ml śmietany, 1 pęczek botwinki, 10 dag pieczonego mięsa z kury, 2 świeże ogórki, 1 pęczek rzodkiewki, koperek lub szczypiorek, jaja na twardo, sól do smaku, 2 dag cukru, kwasek cytrynowy lub cytryna. Wykonanie: Botwinkę dokładnie opłukać, pokroić

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekane pulpeciki wieprzowe z ananasem i rabarbarem 135

pulpetach układamy podsmażoną cebulę. W szklance mieszamy śmietanę, curry i sól, polewamy nią pulpety. naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Nie dolewamy wody, ponieważ owoce puszczą sok. Mięso pieczemy przez 40 minut. Podajemy z kaszą lub ryżem, wedle gustu, posypane koperkiem

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak pieczony w pomidorach 168

oliwek Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą z oliwek.  Kurczaka dokładnie myjemy. Nacieramy pikantnym keczupem i przyprawą bosfordzką. W natłuszczonej foremce układamy kurczaka i pokrojone pomidory. Mięso pieczemy w piekarniku w funkcji grill w 200*C, od czasu do czasu obracamy. Czas pieczenia to około 60 minut

VioletoweKucharzenie