mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:93/1172)

Pieczone warzywa 165

Pieczone warzywa to pyszny dodatek do mięsa zamiast surówki. Są bardzo sycące więc można też zajadać same np. z sosem czosnkowym . Warzywa można wybrać dowolne. U mnie są to warzywa korzeniowe-marchewka, seler i pietruszka oraz cebula i ziemniaki. Do tego zestawu można dorzucić także bataty lub pasternak. Upiec można takżę dynię, cukinię, bakłażana czy paprykę

Monia miesza i gotuje
Kurczak bursztynowy z warzywami i czosnkiem kolorowym + niespodzianka 148

marchewka 1 pietruszka  Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać i następnie powstałą mieszanką natrzeć umytego oraz osuszonego kurczaka. Marchewkę z pietruszką obrać i pokroić w grubsze plasterki. Mięso oraz warzywa umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. (Jak mamy więcej czasu(...)godziny.) Po tym czasie całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 70-90 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od wielkości ćwiartek.) Pod koniec pieczenia worek należy rozciąć, aby mięso było zarumienione. (*) Do mojego kurczaka użyłam przypraw ze sklepu Smaki Natury i śmiało mogę je Wam polecić. Są wydajne i nie zawierają glutaminianu sodu. Chcecie spróbować? Świetnie

Di gotuje
Boczek pieczony z przyprawą do karkówki 193

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com  Prosta wersja na pieczony boczek, który idealnie smakuje na ciepło i po ostygnięciu - ze świeżym pieczywem. 1-1,5 kg boczku wieprzowego 3 łyżki oliwy 3-4 ząbki czosnku 1/2 opakowania przyprawy do karkówki 1 łyżka soli   Przyprawę do karkówki i sól - dokładnie połączyć z olejem. Umyty i osuszony boczek natrzeć przygotowaną(...)Mięso owinąć w folię aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, podlać odrobiną wody i umieścić w nim mięso (bez folii). Piec około 1-1,5 godziny w 180 stopniach. (Początkowo pod przykryciem, a pod koniec - bez, aby boczek stał się rumiany

Di gotuje
Pieczeń rzymska ze szpinakiem 182

przyprawy. Mieszamy dokładnie składniki i zabieramy się za podsmażenie szpinaku który doprawiamy wedle uznania. Na naoliwionym papierze wykładamy warstwę mięsa, szpinak oraz ser feta. Zawijamy w roladę i pieczemy przez około 1,5 godziny. Pieczeń podałem z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Przepisy Mikołaja
Karkówka z suszonymi pomidorami (pieczona) 207

przełożyć do naczynia żaroodpornego (z niewielka ilością wody na jego dnie) i przykryć folią aluminiową. Piec w 180 stopniach przez ok 2,5-3 godziny. (Pod koniec pieczenia zdjac folię, aby mięso zrobiło się rumiane.)   (*) Mięso można również natrzeć ulubionymi przyprawami i tak przygotowane odstawić na noc do lodówki. Następnie naszpikować je czosnkiem oraz pomidorami i dalej postępować

Di gotuje
Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupce 182

bułce z dodatkami. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Można dodatkowo skropić olejem - opcjonalnie.) Piec około 30 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależny jest od wielkości/grubości mięsa.)  Po upieczeniu - odczekać około 10 minut i dopiero wtedy można kroić

Di gotuje
Pieczeń z mięsa mielonego z nadzieniem grzybowym 206

natrafiłam na poniższy przepis, wiedziałam, że muszę go wypróbować. Myślę, że taka pieczeń idealnie sprawdzi się w święta, ponieważ pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pieczeń z mięsa mielonego z nadzieniem grzybowym Przygotuj miski, nóż i deskę do krojenia, patelnię, folię aluminiową, patelni, keksówkę. Przygotuj składniki: 1 kg mielonego mięsa, ½ kg pieczarek, 2 średnie cebule(...)folią aluminiową i szczelnie zamknij brzegi. Tak przygotowaną roladę przełóż do keksówki i piecz prze 1 godzinę w temperaturze 180°C. Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia folę aluminiową rozetnij – mięso ładnie się wtedy zarumieni

blog.moje-pasje.info
Boczek pieczony 409

jest tak dobry, że koty porwały kawałek i zjadły..:) Przyjmuję to jako komplement :)! Zapraszam na domową roladę z boczku… Boczek pieczony – składniki: 1 kg boczku 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka, majeranek   1. Mięso – bez skóry – opłukuję i osuszam. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Wcieram w mięso z obu stron. Posypuję solą(...)Wstawiam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na ponad godzinę. Kilka razy w trakcie pieczenia odwracam mięso, żeby się równo piekło. Przed wyjęciem sprawdzam patyczniem od szaszłyków czy jest miękkie. Po upieczeniu przykrywam folią i zostawiam do ostygnięcia. Smacznego Post Boczek pieczony pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Klops pod zieloną pierzynką w sosie paprykowym 242

miłośników kotletów mielonych :) W smaku kojarzy się trochę z gołąbkiem, całości dopełnia pyszny paprykowo-jogurtowy sos z pikantną nutą chilli. Przepis pochodzi z magazynu 'Moje Gotowanie - Sztuka Mięsa'. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 6 osób: 1 por 150 g mrożonych liści szpinaku 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 250 g pomidorów (3 średnie pomidory) 1 kg mielonej wieprzowiny 50 bułki tartej(...)pieprzem i listkami tymianku. Przekładamy do keksówki, uklepujemy i wygładzamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 90 minut.  3. W trakcie, gdy nasze mięso już się piecze, przygotowujemy sos. Paprykę oczyszczamy z pestek i białych błon, drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy paprykę i dusimy aż do miękkości - w między czasie możemy podlać

My Culinary Art
Kurczak pieczony na ryżu z warzywami 418

Kurczak pieczony na ryżu z warzywami Obiad jednogarnkowy, który praktycznie robi się sam. Przygotowanie dania zajmuje dosłownie chwilę, wystarczy przyprawić mięso, wsypać ryż oraz warzywa do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem, ułożyć mięso i piec. W ten o to prosty i szybki sposób uzyskamy pyszny i bardzo efektownie wyglądający obiad. Polecam!     Składniki: 3 nogi kurczaka 200g ryżu (użyłam(...)pieczemy (bez przykrycia) przez 1 -1,5 godziny – do czasu aż mięso będzie całkowicie miękkie (sprawdzamy widelcem lub patyczkiem) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Kurczak pieczony na ryżu z warzywami pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
kurczak cytrynowy czyli kotopulo lemonato 330

przepisów często korzystam gdy najdzie mnie ochota na coś w greckim stylu.Kurczak jest dobry ale tak na prawdę, mnie najbardziej smakują te cytrynowe, pieczone ziemniaki. A zaletą tego dania jest też to, że i mięso i ziemniaki w jednym garze i czasie się robią, a to bardzo wygodne w przypadku np gości.składniki 4 porcje5-6 średnich ziemniaków(...)mięso. Ziemniaki oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C). Piec pod przykryciem 45 minut (aż ziemniaki będą miekkie). W połowie czasu pieczenia, obrócić mięso, polać sosem Ostatnie 10 minut piec bez przykrycia, do lekkiego zrumienienia. Posypać siekaną natką pietruszki

Stare Gary
Jogurtowy dip czosnkowo-chrzanowy 121

Jest to szybki w przygotowaniu i stosunkowo mało kaloryczny dip, który nadaje się zarówno do surowych i pieczonych warzyw, mięs, faszerowanych warzyw pieczonych czy do jajek. Robi się go ekspresowo i znakomicie się przechowuje. Smakował doskonale nawet po kilku dniach przechowywania w lodówce w zamkniętym opakowaniu. Składniki: 1 mały kubeczek jogurtu greckiego 1-2 łyżki śmietany 18% - można

Ze smakiem bez glutenu
Szynka w glazurze miodowo-sojowej 195

Pyszna słodko-kwaśna szynka pieczona w sosie sojowym z miodem i powidłami to szybka i łatwa propozycja na uroczysty obiad. Gorąco polecam!   Składniki: 1,2 kg szynki - najlepiej 'kulka' marynata: 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 6 łyżek miodu 2 łyżki octu winnego 2 łyżki sosu Worcester 4 łyżki powideł śliwkowych (można pominąć) Sposób przygotowania: Szynkę umyć i osuszyć(...)Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego bez przelewania marynaty. Marynatę zostawić do podlewania. Do naczynia z mięsem wlać wody do wysokości około 1cm. Piec przez 80 minut. W trakcie pieczenia polewać mięso pozostałą marynatą, mniej więcej co 15 minut.    Mięso wyjąć w piekarnika, przykryć folią aluminiową i odstawić na 10 minut. Sos powstały z pieczenia przelać do małego garnuszka

Pyry na Gaz
Pieczone udka z kurczaka w marynacie miodowo-cytrynowej z czosnkiem 270

żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka należy piec w rozgrzanym piekarniku około 60-90 minut w 180 stopniach. W międzyczasie mięso obrócić na drugą stronę, a pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby skórka nabrała złocistego koloru

Di gotuje