mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:578/1172)

Warstwowe gołąbki z sosem grzybowym 252

minut. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odsączyć z wody i wymieszać z mięsem. Farsz lekko przestudzić. Naczynie żaroodporne (28x16cm) grubo posmarować margaryną. Ułożyć podwójną warstwę liści kapusty, 1/3 farszu, podwójną warstwę kapusty, 1/3 farszu, znów kapustę i resztę farszu. Przykryć folią aluminiową i piec ok pół godziny w 180st. Po tym czasie zdjąć folię, posypać żółtym serem

Smakołyki Asi
Zapiekanka ryżowa gyros 304

plastry żółtego sera (można też ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Wyłożyć usmażone mięso, pokrojone ogórki i paprykę. Znowu wykładamy cienką warstwę majonezu i keczupu, na wierzch wykładamy plastry sera żółtego. 5. Całość zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut. Piec bez przykrycia. 6. Zapiekanka również świetnie smakuje następnego dnia po odgrzaniu. Smacznego!!! Źródło: Gotuj

Kuchnia domowa Ani
Bezglutenowe warsztaty z Kawą Inka ... i Tomaszem Jakubiakiem ! 198

się: *  żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem * kopytka z pieczonej dyni z estragonem i gulasz z gęsich serc i boczniaków * filety z pstrąga podane z dwiema sałatkami z soczewicy i świeżych warzyw * pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną i mięsem z indyka z sosem z rydzów Stół przy samym szefie Tomaszu został szybko zapełniony

kolorowotorcikowo
cukinie z farszem z królika 236

kwaśnej śmietany gęstej 1 łyżka masła sól pieprz szczypiorek Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso podsmażyć, przyprawić, wrzucić starty czosnek, dodać ryż i razem podsmażyć. Cukinie podzielić na połowy, wydrążyć gniazda nasienne, oprószyć solą i nadziać farszem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 30 minut. Kurki podsmażyć na maśle, posolić i zalać śmietaną. Doprawić do smaku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 459

odparują wodę. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka naciąć tworząc kieszonkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na dno każdej kieszonki włożyć złożony na pół plasterek sera a następnie pieczarkowy farsz. Ciasto francuskie rozwinąć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przekroić na dwa równe kawałki. Na środku każdego kawałka ułożyć nadzianą pierś kurczaka. Ciasto

Monia miesza i gotuje
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1139

uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy ciasteczkową masę i bardzo dokładnie uklepujemy do dna. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Twaróg przeciskamy kilkakrotnie przez praskę do ziemniaków lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa; mieszamy z serkiem mascarpone i odstawiamy na bok. W małym garnuszku umieszczamy śmietankę, aromat waniliowy

My Culinary Art
Calzone z mięsem i warzywami 230

stolnicy posypaną mąką na okrągły placek o średnicy 18 cm. Na połowie nałożyć mięso z czosnkiem i kukurydzą i posypać wszystko z tarkowanym żółtym serem. Ciasto zginamy w połowie i formujemy pieroga. Ważne, aby dobrze skleić brzegi. Calzone ułożyć na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia . Na talerzu roztrzepać jajko, posmarować ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i p iec w temperaturze

Smaczne Potrawy
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 233

Ciastka dokładnie kruszycie w robocie kuchennym, dodajecie masło, dalej mieszając. Foremkę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie pokruszone ciastka wymieszane z masłem, uklepujecie i odstawiacie. Bazylię myjecie, oskubujecie listki, robicie pesto w moździerzu (lub bardzo drobno siekacie nożem). Jakkolwiek to brzmi, ser przepuszczacie przez maszynkę do mięsa… Chyba że macie wiaderko gotowego twarogu do serników. Ten czy inny – koniec

GRUBY WAŁEK
Kaczka w sosie pomarańczowym z pieczonymi burakami 243

Dziś zapraszam na pyszną smażoną kaczkę podaną z pieczonymi buraczkami, świeżą rukolą i tymiankiem :) Zainspirował mnie przepis ze strony " O kuchni z uczuciem ". Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 2 duże piersi z kaczki 4 średniej wielkości buraki pieprz świeżo mielony i sól morska 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku Składniki na sos: 75 ml soku świeżego(...)ręcznikiem papierowym i zawijamy folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut. Po tym czasie wyciągamy, rozcinamy folię i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, a następnie kroimy w ćwiartki. 2. Skórę z piersi kaczki nacinamy w kratkę uważając, aby nie rozciąć mięsa. Nacieramy słodką papryką. Piersi z obu stron doprawiamy suszonym tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem

My Culinary Art
Gołąbkowa zapiekanka wg Marty 253

oliwie.  Następnie mieszamy: ugotowany ryż + ugotowana kasza gryczana + usmażone pieczarki + czosnek w plasterki + mięso mielone podsmażone na patelni + ugotowana kapusta poszatkowana (wodę od gotowania kapusty zostawiamy do sosu) - wymieszać. Całość nakładamy do wysmarowanej oliwą formy, nakładamy kawałki masełka na wierzchu i przykrywamy sparzonymi liścmi. Pieczemy ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni. SOS: W międzyczasie rozgrzać lekko olej

Tradycyjna kuchnia inaczej
Gołąbki z młodej kapusty 238

mięsne gołąbki z dodatkiem surowej salsiccia, coś nowego, coś pysznego! Gołąbki mega duże, pieczone na blasze podane z sosem kurkowym i młodymi ziemniaczkami. Nic tylko jeść! Gołąbki z młodej kapusty Składniki: 16 dużych gołąbków 1 duża młoda kapusta 400 ml ryżu 500 g mielonego mięsa 300 g surowej salsiccia 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku

codojedzenia
Naleśniki z płatkami orkiszowymi 187

Naleśniki, naleśniki, naleśniki...  z serem, owocami, warzywami, mięsem.  Któż ich nie lubi? A próbowaliście naleśniki z płatkami orkiszowymi i czarnymi malinami ? Są pyszne, spróbujcie. Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki płatków orkiszowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru 2 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 szklanka mleka Płatki orkiszowe miksujemy

Salonik smaków
Co na grilla 259

nowościami, mieszać warzywa z mięsem czy rybami. Proponuję również wzbogacić grilla o różne gatunki mięsa jak i dodatki do grilla. Bufet z grilla, w którym znajdują się przeróżne przystawki z grillowanych warzyw i owoców, smaczne domowe pieczywo to prawdziwa rozkosz dla biesiadników. W zeszłym roku piekłam podpłomyki do grilla przez całe lato. Wygląda na to , że w tym roku będzie

codojedzenia
Gołąbki z koperkiem w sosie pomidorowym 247

Teraz dodaj przestudzony ryż i cebulę, oraz posiekany koperek. W razie potrzeby dosól.Wymieszaj. Mięso formuj i zawijaj w podgotowane liście, ja te twarde kłyki wycinam. Gołąbki układaj na pozostałych liściach i nimi też przykryj ruloniki, aby się nie spaliły. Zalej wszystko połową szklanką wody. Piecz przez 1 godzinę w 180­°C. Po tym czasie, zalej je sosem pomidorowym, przygotowanym

Pasje Jolki