mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:582/1172)

Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów 295

Łączymy ciecierzycę, kaszę jaglaną z grzybami i usmażoną cebulę z czosnkiem w dużym naczyniu. Wlewamy whiskey, połowę oleju i masę dokładnie blendujemy lub przepuszczamy kilka razy przez maszynkę do mięsa. Grube przyprawy – jałowiec, ziele, liście laurowe, kolendrę, rozmaryn – mielimy razem bardzo drobno w moździerzu. Już mielone przyprawy dodajemy do masy, dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę oleju, sos sojowy. Mocno masę pieprzymy(...)mocno solimy. Pasztet – i mięsny i tak samo ten – musi być przyprawiony ‘za mocno’ – spróbujcie surowej masy, wszystko powinno w niej być zbilansowane, ale mocno wyczuwalne. W czasie pieczenia i stygnięcia te aromaty zanikają i stają się słabsze. Pasztet dzielimy między dwie standardowej wielkości keksówki wyłożone papierem do pieczenia – pasztet da się łatwo wyjąc i odkleić od papieru. Wierzch masy

Karo in the Kitchen
Roladki wieprzowe z grzybami 290

wieprzowe zapiekane z pieczarkami i mozzarellą to delikatne danie, które zachwyca każde podniebienie. Mozzarella przykrywa pieczarki, pod którymi znajdują się miękkie i soczyste polędwiczki wieprzowe. Najlepiej podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Składniki: 5 plastrów schabu na kotlety 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 40 dag pieczarek 1 cebula 1 serek topiony Bazylia Sól, pieprz, chili 20 dag mozzarelli Sposób(...)Następnie do tego dodajemy pieczarki. Cały czas całość mieszamy i smażymy na dużym ogniu. Pieczarki powinny się delikatnie usmażyć. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa smarujemy delikatnie serkiem topionym. Na to nakładamy wcześniej przygotowany farsz pieczarkowy. Następnie posypujemy chili oraz bazylią. Na samą górę dodajemy mozzarellę. Każdą roladkę zwijamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pieczone burgery z marchewki i czerwonej soczewicy (Burger di carote e lenticchie rosse al forno) 192

Jeżeli lubicie warzywne kotleciki, czy jak kto woli wegetariańskie burgery ;) zapraszam Was na zdrowy fast food. Pieczone burgery z marchewki i czerwonej soczewicy z

La grande e la piccola cuoca
CHLEBEK ARABSKI (PITA, FLAT BREAD) 225

   Moje pierwsze chlebki arabskie, pity, jakie zrobiłam. Zapewniam iż nie ostatnie, bo były pyszne. Z grillowanym lub smażonym mięsem, dodatkiem warzyw i ulubionym sosem

Smaczne Zdrowe
Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą 244

Bakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po

Monia miesza i gotuje
GLAZUROWANE UDKA KURCZAKA Z GRILLA 218

GLAZUROWANE UDKA KURCZAKA Z GRILLA   Moi Drodzy, przedstawiam Wam dzisiaj przepis na udka z kurczaka pieczone na grillu. Udka te świetnie smakują z

Moja Książka Kucharska
Aromatyczna karkówka 183

Po chwilowej męsnej przerwie, znowu wróciłam do przygotowywania domowych wędlin na kanapki. Zastosowanie całonocnego leżakowania w marynacie i pieczenie jej w rękawie, sprawiło, iż karkówka jest

Zainspirowana w kuchni
Pieczony boczek w przyprawach 225

Wszędzie widać już zbliżające się święta, więc zanim skompletujecie listę dań, może i ja podrzucę Wam jakieś pomysły. Pieczony boczek, idealny do kanapek, jajeczka

Zainspirowana w kuchni
Pikantne skrzydełka z kurczaka 375

  Czasami nachodzi mnie ochota na skrzydełka. I jak już się tak zdarzy, to robię skrzydełka   a’la KFC albo pieczone w piekarniku

Passion of Cooking
Placki marchewkowe 293

Placki marchewkowe Składniki: - 250g mąki pszennej - 3 jajka - 4 duże marchewki - 1/2 kubka małego jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki soli dodatki: - olej

Kuchnia co dnia
Spaghetti z klopsikami 322

Makarony lubimy pod każdą postacią. Zarówno w wersji gotowanej jak i zapiekanej. Dzisiaj chcę Wam zaproponować spaghetti w sosie pomidorowym z klopsikami. Składniki: 0,5 kg

Ala piecze i gotuje
Skrzydełka diabelskie 421

Na skrzydełkach z kurczaka najczęściej gotuję wywar by potem zrobić pyszną zupę pomidorowa albo ogórkową . Nie wszyscy lubią obgryzanie takich pieczonych, ale warto spróbować bo

Smaczna Pyza
Rigati tricolore z sosem bolognase. 231

Składniki: 80 dag makaron trójkolorowy  10 dag parmezan 15 dag ser mozzarella Sos boloński: ½ kg  mięsa, mielone wołowe 2 cebule pokrojone w drobną kostkę 4 ząbki czosnku drobno pokrojone 2 marchewki starte na tarce 1 pietruszka starta na tarce ½ selera startego na tarce 1 puszka mała pomidorów pellati 1 szklanka soku  pomidorowego ½ szklanki bulionu ½ łyżeczki tymianku i bazylii(...)olej do smażenia. Wykonanie: Makaron wrzucić  do osolonego wrzątku i gotować 5 minut.  Zahartować zimną wodą, osuszyć  i posypać  startym drobno parmezanem. Okrągłą formę do pieczenia ( średnica 22 cm ), przesmarować olejem i ułożyć  pionowo makaron posypany parmezanem. Przygotować  sos  boloński i zalać nim makaron. Wymaga to trochę cierpliwości ,aby wypełnić  rurki . Zalany

Kulinarny karnet Christophera
Królik w sosie musztardowym z pieczonymi pikantnymi ziemniakami w ziołach prowansalskich 195

pieczone ziemniaki w ziołach. Zacytuję więc przepis z książki: 1 królik (1100-1500 g) 2 szalotki 250 ml bulionu drobiowego 4-5 łyżek musztardy gruboziarnistej 250 g śmietany 30% 2-3 łyżki oleju słonecznikowego 20 g masła 6 gałązek rozmarynu sól, pieprz Z tuszki króliczej usuwamy cały tłuszcz. Ze środka usuwamy podroby. Nożem do trybowania nacinamy mięso przy(...)Następnie nacinamy mięso pod łopatką, przecinamy staw, odcinamy górne nóżki. Tasakiem dzielimy górną część tuszki na mniejsze kawałki. Jeśli żebra są zbyt długie, także usuwamy je tasakiem. Mięso z obu stron doprawiamy solą i pieprzem. W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy 20 g masła, części królika z każdej strony smażymy w garnku na złoty kolor. Szalotki kroimy na ukos

Marder&Marder Manufacture
Tarta ze szpinakiem 251

robić tarty zarówno wytrawne, jak i na słodko. Niesamowicie szybko się piecze, a farsz można wykonać na tysiąc sposobów z tego co akurat znajduje się w lodówce. Moim absolutnym numer 1 jest tarta ze szpinakiem ! Zazwyczaj farsz robię taki sam jak podałam w przepisie (ew. dodaję jakieś mięso), natomiast spód lekko zmodyfikowałam. Będę nieskromna, ale smakuje obłędnie, a spód jest(...)spód wkładam do rozgrzanego piekarnika - 180 stopni na 15 minut. Następnie do farszu dodaję pomieszane białko z jogurtem, łączę dokładnie, wykładam na podpieczony spód, posypuję serem feta (kostka) i piekę jeszcze niecałe 15 minut. Gotowe ! Oczywiście najlepiej zjeść na ciepło, ale na zimno jest równie pyszna ! SMACZNEGO ! MIŁEGO WEEKENDOWANIA

Życie na widelcu