mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:574/1172)

Pomidorowa z serem feta i pieczoną cukinią 147

Moja ulubiona pomidorowa z dodatkiem słonego sera feta i pieczonymi plastrami cukinii. Do tego dodatek sytego ryżu i natka pietruszki - pycha! 1,5 litra wody 1 porcja rosołowa 2 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 3 marchewki 1 korzeń pietruszki Kawałek selera Kilka gałązek natki pietruszki 190 g przecieru pomidorowego 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej ½ cukinii(...)wywar jest już gotowy wyjmujemy warzywa i mięso. Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz wymieszaną śmietanę z mąką pszenną. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyka oraz ostrą czerwoną papryką. Ryż gotujemy do miękkości, dodajemy do zupy. Zupę nalewamy na talerze. Cukinię kroimy na bardzo cienkie plasterki, zapiekamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 10 minut w 190*C. Plastry cukinii

VioletoweKucharzenie
Pieczone młode ziemniaczki z lekką kołderką 382

mięs z grilla ale jak dla mnie pyszna są również jako samodzielne danie-polecam  Składniki: 4 duże młode ziemniaki 2 jajka pęczek rzodkiewek pęczek świeżych ziół np.natka pietruszki,szczypiorek,koperek,bazylia ,tymianek(co lubicie) 100 g twarożku śmietankowego  150 ml jogurtu naturalnego ząbek czosnku sól,pieprz Przygotowanie: Ziemniaki zawijamy każdy osobno w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku(...)stopniach ok 1 godz.,lub wrzucamy w rozżarzony  węgiel i pieczemy do miękkości. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w drobną kosteczkę,rzodkiewki pokrój w półplasterki,zioła umyj i posiekaj drobno. Twarożek utrzyj na gładką masę z jogurtem,dodaj jajko,rzodkiewkę,zioła i wyciśnięty czosnek,wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki rozwiń z foli lekko przestudź

Swojskie jedzonko
Pasztet z mięsa z rosołu 213

tartą, dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. 4 jaja ugotować na twardo. Z 2 surowych jaj oddzielić żółtka od białek. Białka ubić mikserem/trzepaczką na sztywną pianę. Do zmielonego mięsa z włoszczyzną dodać namoczoną bułkę tartą, żółtka z 2 jaj i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Posolić do smaku. Następnie do masy mięsnej dodać ubite białka jaj i delikatnie wymieszać. Formę keksową(...)dolna, 3 półka) i piec przez 55 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić pasztet w gorącym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Pasztet wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na formę keksową o wymiarach 22 x 10 cm. Szklanka = 250 ml. Pasztet ten to doskonały sposób na wykorzystanie mięsa i włoszczyzny pozostałego po ugotowaniu

Gospodyni Miejska
Udziec jagnięcy – doskonała uczta dla każdego grillomaniaka – ciąg dalszy 208

kupujemy? Mięso owiec z wiekiem staje się ciemniejsze. Jagnięcina będzie miała ładny różowy kolor, natomiast baranina będzie miała ciemną niemal purpurową barwę z wyraźnie wyróżniającą się białą kością i białym tłuszczem. Pamiętajmy, że jagnięcina ma silny aromat. Dlatego starajmy się go wzbogacać czosnkiem, oliwą z oliwek, winem, bazylią, tymiankiem, rozmarynem, pieprzem, itp. W przypadku pieczenia udźca jagnięcego sztuką jest zapewnienie(...)piekł się równomiernie. Jest to dosyć trudne do zrobienia ponieważ udziec jagnięcy z kością ma zarówno szeroki i chudy koniec. Oczywiście chudy piecze się szybciej. Problem wynikający z kształtu udźca jagnięcego można zminimalizować poprzez odpowiednie przycinanie i wiązanie udźca. Można to oczywiście zrobić samemu albo poprosić rzeźnika aby to zrobił za nas. O to co jest ważne jeśli zabieramy się

naRuszcie
Pasztet kapuściano-fasolowy 141

maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, odcedzoną fasolę i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać nasiona sezamu, słonecznika, mielony len i posiekaną natkę pietruszki. – Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. – Masę przełożyć do natłuszczonej keksówki lub jednorazowej, aluminiowej. – Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku przez

To co kocham
Makowiec świąteczny 790

łyżeczka proszku do pieczenia Na masę makową: 300 g maku 2 białka 1 łyżka powideł 1 szklanka cukru 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny garść rodzynek, kandyzowanej skórki pomarańczowej, posiekanych orzechów Mak opłukać na sicie, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Zostawić na całą noc.  Odcedzić mak, zmielić w maszynce do mielenia mięsa na najmniejszych oczkach(...)cukrem, dodać miękkie masło i olejek migdałowy i dalej ucierać. Dodać obie mąki i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę - połączyć z masą.  Na blachę z papierem do pieczenia wyłożyć i rozprowadzić równo 2/3 ciasta. Na ciasto wyłożyć mak, rozprowadzić i docisnąć lekko. Przykryć pozostałym ciastem.  Piec ok 45-55 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się

Kulinarne Inspiracje
Pomidory faszerowane 137

chętnie nadziewamy paprykę, cukinię, bakłażany, pomidory już rzadziej. A naprawdę warto, bo każdy farsz w słodko-kwaśnej pomidorowej otoczce  nie tylko świetnie wygląda, ale i smakuje nadzwyczajnie.Właśnie pieczenie pomidorów uwalnia z nich aromatyczną słodycz. Pomidory wypełniłam mieloną wołowiną wymieszaną z tartą cukinią, resztę cukinii pokroiłam w kostke i upiekłam z pomidorami. Pomidory podałam z makaronem, który wymieszałam(...)farszu mięsno-pomidorowego. Lekkie danie i bardzo łatwe do przygotowania. Było pysznie, polecam! Składniki na 4-6 średnich pomidorów: 4 duże pomidory 1 cebula 1 cukinia - 250g 250 g mięsa mielonego 3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka cukru oregano lub mieszanka ziół prowansalskich 100 ml bulionu warzywnego Wykonanie: z pomidorów ściąć czapeczki z ogonkami. Przy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekana bułeczki z jajkiem, kurczakiem i przyprawami 169

przygotować proste i smaczne śniadanie, kiedy kuchnia świeci pustkami, a w chlebaku znajdujemy tylko wczorajsze bułki? Nic prostszego. Wystarczy włączyć piekarnik, dodać jajko, ulubione przyprawy i kawałek mięsa. A już po chwili nasze otrzymamy pyszne śniadanie w postaci zapiekanych bułeczek. Spróbujcie, bo pomysł jest naprawdę prosty. Moje zapiekane bułeczki z jajkiem i kurczakiem doprawiłam do smaku przyprawą arabską od Rafex(...)grubsze plastry wędzonego kurczaka 1 duży plaster żółtego sera szczypiorek Przygotowanie Odcinamy dno bułeczek, następnie wydrążamy środek uważając by nie zrobić dziury.Bułeczki układamy na blasze do pieczenia. Plaster sera tniemy w drobne paski lub kostkę i posypujemy nim obficie wnętrze wydrążonych bułek. Następnie odcinamy z wędzonego kurczaka dwa grubsze plastry, które tniemy w kostkę. Tak przygotowanego kurczaka nakładamy

Słodkie okruszki
GOŁĄBKI ze szpinakiem bez mięsa – wegańskie! 264

sojowy, curry, majeranek, kminek, suszone pomidory, suszona włoszczyzna oliwa Sposób przygotowania: Na początek z kapusty usuń wierzchnie liście i wykrój głąb. W taką kapustę dobrze jest wbić widelec do mięsa (w miejsce głąba), a następnie włożyć do dużego garnka z gotującą się osoloną wodą. Staraj się tak manewrować kapustą za pomocą widelca, aby woda wpłynęła pod wierzchnie liście. Po kilku(...)czynność, aby zdjąć jak największą ilość liści. Następnie z każdego liścia skrój zgrubienia. Włóż je ponownie do gotującej się wody i gotuj około 15 minut – skróci to czas pieczenia gołąbków. Wcześniej lub teraz możesz przygotować farsz – czerwoną soczewicę, kaszę jaglaną, ryż lub kaszę jęczmienną, startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę czerwoną kapustę oraz szpinak (rozdrobniony lub drobno pokrojony

Via Gusto
Golas z Kaszy Gryczanej - Pieróg z Kaszy Gryczanej 200

białego sera 500 g ugotowanych ziemniaków 3 jajka 2 cebule (około 150 g) 4 łyżki oleju masło lub inny tłuszcz do wysmarowania foremki olej do smażenia foremka do pieczenia Link do filmu z przygotowania : Golas z kaszy gryczanej  https://www.youtube.com/watch?v=hLxrLvxnJ6o Przygotowanie : Kaszę gryczaną gotuję według przepisu na opakowaniu , po ugotowaniu odstawiam aby przestygła . Cebule kroję w drobną kostkę(...)maszynce do mielenia mięsa i dodać do kaszy gryczanej ) . Następnie dodaję przestudzoną cebulę , jajka , 4 łyżki oleju , doprawiam solą ( dwie duże szczypty ) i całość dokładnie mieszam , można łyżką lub ręką. Najłatwiej jest wymieszać ręką . Do foremki wysmarowanej masłem przekładam masę , delikatnie ugniatając . Górę smaruję olejem – biorę trochę oleju na dłoń i smaruję górę golasa olejem . Pieczenie golasa : Foremkę wstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Polędwiczki drobiowe ze szpinakiem i sezamem 232

czasem przesyt zwykłych kotletów, wystarczy trochę urozmaicić codzienny posiłek, aby nasycić również nasze oczy. Mięso drobiowe jest delikatne i kruche, więc nie należy przesadzać z przyprawami. Kochamy jeść, ale kochamy też delektować się jedzeniem zanim jeszcze go weźmiemy do ust. Po przyprawy do tego dania zapraszam na www.Skworcu.com.pl . Składniki: 3-4  duże piersi kurczaka 6-7 pieczarek 2 ząbki(...)pieczenia wykałaczki 1. Filety rozbić na jak największe, uważając żeby pozostały w całości, posypać z obu stron solą i pieprzem. 2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i posmarować każdy filet na środku. Na oliwie obsmażyć pieczarki. Na przygotowane kotlety posmarowane na środku czosnkiem położyć po jednym lub po dwa liście świeżego szpinaku, następnie pieczarki i marynowaną paprykę. Mięso złożyć

Apetyczna babeczka
sernik marcepan z kaszą manną na cieście babeczki XXL 132

rzepakowy 4 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżka cukier puder 1 szklanka, gorąca woda 1,5 łyżki, marcepan 1 łyżka, posypka kolorowa - ile potrzeba Marcepan włożyć do zamrażalnika na 40 minut i zetrzeć na tarce grubsze oczka. Twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku. Wszystkie składniki(...)mikserem dobrze połączyć składniki. Forma silikonowa 25x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć sernik, wygładzić wierzch sernika. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dól, ciasto piec około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić. Cukier puder, starty marcepan rozetrzeć z gorącą wodą i posmarować lukrem wierzch sernika,posypać kolorową posypką i schować w chłodne

W Mojej Kuchni Lubię
Tureckie chlebki z mięsnym farszem 162

Witam, dziś chciałabym przedstawić przepis na coś ekstra :-) Pyszne, chrupiące chlebki PIDE z rewelacyjnym farszem mięsnym.  Idealne na obiad, do piwa, czy jako przekąska.  Piekę dość często, bo jestem tym przepisem zachwycona i wszystkim bardzo smakuje. No to zaczynamy: SKŁADNIKI: CIASTO: -4 szkl mąki pszennej -4 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżeczka soli -2 łyżki cukru -300ml ciepłej(...)oleju, dodajemy zmielone mięso, paprykę, pieczarki, pokrojony czosnek, koncentrat, i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut.  Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę by nadmiar wody odparował. Następnie urywamy mały kawałek ciasta, rozwałkowujemy i składamy na kształt łódki. Następnie kładziemy na blaszce,  i dajemy farsz, można posypać jeszcze koperkiem. Chlebki pieczemy około 10 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapiekanka pasterska w wersji FIT 268

jeść zdrowiej, ale dalej smacznie Stąd przeróbka klasycznej zapiekanki pasterskiej pełnej ziemniaków i mięsa wołowego na lżejszą, mniej tłustą, ale równie smaczną! Proponuję więc zapiekankę pasterską na bazie mielonego mięsa kurczaka z przepyszną, kremową, kalafiorową pierzynką. Spróbujcie sami! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["Na nadzienie:\r","600g mielonego mi\u0119sa z piersi kurczaka\r","1 \u015brednia cebula(...)Zapiekank\u0119 wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230\u00b0C i pieczemy ok. 15 minut lub do zrumienienia kalafiorowej pierzynki. Po tym czasie studzimy zapiekank\u0119 ok. 20 minut przed pokrojeniem, inaczej rozpadnie si\u0119. Gotowe!"],"recipeYield":"6"} Zapiekanka pasterska w wersji FIT Yield: 6 Składniki Na nadzienie: 600g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 średnia cebula 2 łodygi selera naciowego

Mostek w kuchni