mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:576/1172)

Restauracja Bulaj | Sopot – Miejsca ze Smakiem 222

drugie z menu na dany dzień, były to pierogi z kaczym mięsem oraz kurkami. Halibut był mięsisty – o ile można tak powiedzieć o rybie – i delikatny. Doprawiony bardzo delikatnie, aby nie stracił swojego wyjątkowego smaku. W połączeniu z fasolką szparagową, pomidorami i pieczonymi ziemniaczkami było to idealne danie obiadowe, którym można się dobrze najeść, a nie przejść

Kuchnia Bazylii
Pizza z rukolą, pomidorkami, mozzarellą i mascarpone 330

pół pomidorki koktajlowe (skórką do dołu). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C i piec około 10-13 minut. Na upieczonej pizzy rozłożyć rukolę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pizza Margherita → Pizza ze szpinakiem, ziemniakami, anchois i czarnymi oliwkami → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Oryginalny smak
Co dziś na obiad? Pierś z kurczaka z porami 690

pewno się przypiekły w środku tak jak trzeba. Posól mięso i przypraw je do smaku. Rozprowadź olej lub oliwę z oliwek w naczyniu żaroodpornym, następnie ułóż por i na niego pierś z kurczaka . Lekko polej oliwą z oliwek lub olejem.   Piecz pod nakryciem 25 minut. Dolej śmietankę do pieczonej piersi z kurczaka z porem i piecz kolejne

Rozdomowiona
Ziemniaki pieczone z koperkiem i kawiorem 181

znakomite, ależ one są pyszne. Takie ziemniaki to idealny dodatek do mięs, jednak znakomicie smakują jako samodzielne danie. Mają chrupiącą skórkę i są bardzo aromatyczne i wykwintne. Znalazłam przepis u FiK-a i skorzystałam z pomysłu i Wam też polecam. Ziemniaki pieczone z koperkiem i kawiorem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kebab z frytkami (pieczonymi) na talerzu - dietetyczny / fit 231

Frytki upiekłam a mięso usmażyłam na minimalnej ilości tłuszczu. Do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu i dużo warzyw. Pycha! Przepis na 2 porcje.  250 g filetów z kurczaka 500g ziemniaków, najlepiej odmiana do pieczenia 1/3 główki sałaty lodowej  1 ogórek 1 duży pomidor 1 papryka  1 cebula 100g sera feta  dobrej jakości ketchup  przyprawa

Szefowa kuchni
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i zielonym groszkiem 306

oraz pieprz, mieszamy. Podsmażony ryż przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Dodajemy ugotowane mięso oraz groszek. Całość zalewamy około 2 – 2,5 szklankami przygotowanego wywaru. Posypujemy tartym serem. Na wierzchu rozkładamy wiórki masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut (pieczemy bez przykrycia). Możemy zaostrzyć smak polewając danie ketchupem lub podać z wyrazistą surówką

Smaki Na Talerzu
Burgery ze śledzi z kaszą gryczaną i ogórkiem 230

Kupiłam tuszki śledzi, miałam je upiec, ale jakoś zupełnie nie miałam ochoty na pieczone śledzie. Tego dnia, wydawały mi się takie ościste i obłe. Wiedziałam, że powstanie z nich coś innego. Nieumiejętnie wyfiletowałam tuszki starając się pozbawić je jak największej ilości ości i wrzuciłam mięso do rozdrabniającego pojemnika blendera, który zmiksował mięso (razem z cieniutkimi ośćmi) na delikatny

Dietolog
z młodej kapusty gołąbki... 246

solonej wodzie, przyprawami na każdy liść nałożyć porcję mielonego mięsa, zawijać ciasno liście, układać w brytfannie wyłożonej niepotrzebnymi liśćmi wlać sok pomidorowy, 2 szklanki wody z parzenia liści i pod przykryciem w piekarniku nagrzanym na 220C, grzanie góra/dół piec około 45-50 minut z 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie i na termoobiegu dopiec do końca czasu(...)gołąbki w naszym domu są ulubionym daniem w każdej wersji smakowej, również pieczone, gotowane i smakują nam też na zimno.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
KURCZAK Z PIECZARKAMI I CEBULKĄ 178

dwie połówki. Udka wstawić do lodówki,najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.Obłożyć je obranymi pieczarkami,które wcześniej posypałam solą pikantną i pokrojoną w plastry cebulą. Wstawić do piekarnika na 180 st.C na ok 60 min. W trakcie pieczenia mięsko obracać. Na 15 min przed końcem można zwiększyć temperaturę  i dodać kilka pomidorków

Niespełnione zdolności kulinarne
Wegański pasztet z soczewicy – przepis krok po kroku 239

stopni. 6. Kaszę, soczewice oraz pomidory z cebulą i czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na gładką masę. 7. Zmielone składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Oczywiście śmiało możemy kosztować naszą masę przed upieczeniem 8. Masę pasztetową przekładamy do formy do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut. Do pieczenia pasztetu możemy użyć naczynia

Okiem Blondynki by McBlondi
SZYNKA PEKLOWANA Z PIEKARNIKA 240

przestygnie. Ostudzić. Umytą szynkę włożyć do przygotowanej marynaty na 5-6 dni,codziennie obracając mięso,aby się równomiernie peklowało. Szynkę wyjąć i osuszyć. Nasmarować papryką i majerankiem. Do środka można powciskać ząbki czosnku.Osznurować szynkę by nadać jej ładny kształt. Włożyć szynkę do woreczka do pieczenia razem z przyprawami z marynaty,wlać 1,5 szklanki wody i związać woreczek

Niespełnione zdolności kulinarne
Schab w sosie własnym z warzywami 230

warzywa lekko zmiękną przekładam je do schabu. Dodaję na wierzch 2 łyżki masła. Piekę pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu przez 2 godziny. Wyjmuję schab a warzywa i powstały sos przekładam do rondelka. Dodaję 1/2 szkl wody, blenduję wszystko, gotuję. Dodaję 1 łyżeczkę śmietany. Podaję mięso polane sosem. Do tego puree z ziemniaków i sałata z jajkiem i śmietaną.   Artykuł

MojaQchnia.pl
Rolada z indyka z grzybami leśnymi i suszonymi pomidorami 218

uszkodzić mięsa. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Do mielonego mięsa dodajemy jajko. Grzyby, pomidory i pietruszkę siekamy. Dodajemy do farszu. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Równomiernie wykładamy na rozbitego fileta i zawijamy roladę. W naczyniu do pieczenia wykładamy 3 plasterki szynki. Na szynkę kładziemy roladę i ponownie szynkę. Spinami wykałaczkami. Pieczemy w nagrzanym

Smaki Ewy
Gołąbki z bulgurem i dynią 162

kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy. Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy. Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy

R'n'G Kitchen