mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:584/1172)

Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 192

takie małe jajeczne omleciki pieczone w foremce na muffinki, nazywane również jajecznymi muffinkami. Robi się je banalnie prosto. Wystarczy foremkę na muffinki wypełnić dowolnymi składnikami, zalać rozbełtanym jajkiem i upiec z piekarniku. Jako nadzienie do frittaty możesz wykorzystać to, co zostało Ci z obiadu - warzywa gotowane czy takie z patelni, kawałek ryby czy mięsa, a nawet ryż(...)warzywami. Frittaty możecie więc traktować nie tylko jako sposób na zużycie resztek z obiadu, ale też jako metodę na wyczyszczenie lodówki z niechcianych produktów. Mi z obiadu został ryż, pieczony łosoś oraz gotowane brokuły: Mini frittaty mają wiele zalet. Robi się je prościej niż tradycyjną dużą frittatę. Nie musisz mieć specjalnej żeliwnej patelni czy martwić się odwracaniem omleta

Chilli Czosnek i Oliwa
Ziemniaki zapiekane z klopsikami 167

ziemniaków i w szystko razem wymieszać, włożyć na blaszkę.  Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną bułką i przyprawy.Wyrobić na jednolitą masę i  kształtować kulki, zwilżając dłonie zimną wodą.  Na rozłożonych ziemniakach ułożyć kulki mięsne.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec około 45-50 minut z opcją termoobiegu. Pod koniec pieczenia temperaturę można trochę

Moje domowe kucharzenie
Kotleciki z indyka i kaszy owsianej 155

pokroić i podsmażyć na patelni na oleju kokosowym. Na osobnej patelni lekko podsmażyć mięso mielone. Połączyć z cebulą i pieczarkami, ostudzić. Przesypać do miski, dodać kaszę/ryż, duże jajko, otręby i przyprawy, wszystko wymieszać i wyrabiać kotleciki*, które układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 18 0ºC przez około 15-20 minut. Surówka: Cukinię

Healthy food explorer
Kurczak idealnie upieczony. 174

znaczy, że kurczak jest idealnie upieczony?  To oznacza dopieczone mięso na udkach i soczystą pierś. Nie zawsze udawała mi się taka sztuka. Ponieważ nóżki i pierś kurczaka zbudowane są z innych włókien, i wymagają innych temperatur o idealnego upieczenia. Kurczaka początkowo piekę w 120 stopniach a następnie w 180. Aby skórka była ładnie zrumieniona pod koniec pieczenia smaruję

Codziennik Kuchenny
Barszcz czerwony z grzybami i śliwkami 171

prawdziwki), 100 g śliwek wędzonych, 400 – 500 ml kwasu buraczanego , sól, cukier, Z mięsa, obranej włoszczyzny, przypraw i grzybów ugotować wywar. Następnie go przecedzić. Grzyby drobno pokroić. Śliwki pokroić w paski, zalać zimną wodą, ugotować do miękkości. Buraki umyć, obciąć końce, zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości (około 1,5 godziny). Buraki ostudzić

królestwo garów
Schab ze śliwką. 165

może być za szerokie. W rozcięty środek powpychać ciasno śliwki. Następnie natrzeć mięso przyprawami. Tak przygotowany schab włożyć do naczynia, najlepiej zamykanego, delikatnie polać olejem i wstawić na dobę lub dwie do lodówki. Po tym czasie przełożyć schab do rękawa foliowego lub torebki do pieczenia. Zamknąć szczelnie i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Agusiowe smakołyki
Dietetyczny szaszłyk 209

kroimy na 3 kawałki, pieczarki obieramy i usuwamy nóżki. Na patyczek  nabijamy mięso, pieczarkę, kawałek papryki i cebulę - powtarzamy kolejność. Szaszłyki posypujemy z każdej strony ostrą papryką i ziołami. Wkładamy do piekarnika na środkowy ruszt wyłożony folią aluminiową. Grillujemy 10 min, następnie obracamy i pieczemy kolejne 10 minut. Szaszłyka zajadamy z pomidorem doprawionym solą i pieprzem oraz pieczywem Wasa

Alutka-Gotuje
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 243

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 196

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z kaszą jęczmienną na żeberkach – kuchnia podkarpacka 273

wywar zachowujemy. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na słoninie lub innym tłuszczu. Kaszę, cebulę, mięso, grzyby i surowe jajko mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz zawijamy w przygotowane liście, układamy ciasno w brytfance wyłożonej pozostałymi liśćmi i zalewamy wywarem z grzybów wymieszanym z rosołem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni przez 1,5 godziny. Gołąbki z kaszą

Trzeci talerz
Pierś z kurczaka , szybko , prosto i smacznie 183

Pierś z kurczaka , szybko , prosto i smacznie Długo mnie nie było na blogu , nawet nie wiem czy ktoś oprócz mnie to odczuł , ja tęskniłam za pisaniem

Ogrodnik w podróży
Prosty i szybki warzywny pasztet 197

łyżki mąki ryżowej/pełnoziarnistej. Sposób przygotowania: - ugotowane warzywa z rosołu zmiksować z mięsem; - wbić jajo i 2 łyżki mąki - wszystko dobrze wymieszać i można ponownie zblendować; - masę przełożyć do prostokątnej foremki lub do takich jak na zdjęciu uprzednio wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia; - piec ok. 30-40 minut aż się zarumieni w temperaturze 160 stopni. Pasztet doskonale

MintTaste
Pieczone podudzia w remuladzie duńskiej 142

Folwark     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski, dodajemy sos, dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy   na noc do lodówki. Następnego dnia, kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przez pierwsze 20 min pieczemy w 200°C, później na 25 min włączamy termoobiegu. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Polędwiczki z warzywami w sakiewce 115

filo rozłożyć na blacie i dobrze posmarować roztopionym masłem. Na środku ułożyć porcję mięsa, ziemniaków, papryki, cebuli, troszkę groszku i kilka plasterków marchewki. Na wierchu ułożyć plaster pomidora i fety. Zawinąć w sakiewkę albo paczuszkę, natłuścić ciasto masłem. Przenieść delikatnie pakunek na blachę wyłożona pergaminem. Piec w temperaturze 190 stopni przez 30 min. Artykuł Polędwiczki z warzywami w sakiewce pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Kiełbasa ogniskowa 267

klasa 16 mm -2 klasa 8 mm -3 klas 2-3 mm Łączymy mięsa dodajemy wodę i wyrabiamy do kleistości. Napełniamy jelita i odkręcamy odcinki o długości 12-15 cm. Kiełbaski wędzimy w temp 50 stopni do momentu uzyskania koloru jaki nas zadowala. Studzimy i pieczemy na ognisku. Smacznego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pieczone udka z kurczaka 192

pieprzem. Następnie przygotować marynatę, mieszając wszystkie składniki ze sobą. Natrzeć dokładnie każdy kawałek mięsa z obu stron. Piekarnik nagrzać do 220°C. Ułożyć udka (skórką do góry) w naczyniu żaroodpornym razem z całą marynatą, na wierzchu można położyć wiórki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec bez przykrycia przez 40 - 45 minut (udźce) i ok. 1 godziny i 15 minut

Świat Domowej Kuchni
Roladki ze szpinakiem, serem camembert, boczkiem w sosie pomidorowym 184

każdej strony. Doprawiamy sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy sporo szpinaku oraz kilka plastrów sera camembert. Zwijamy ciasno w rulon. Roladkę owijamy wędzonym boczkiem. Każdą roladkę układamy w naczyniu z sosem.  Formę wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut. Kolejne 10 minut zapiekamy bez przykrycia

VioletoweKucharzenie
Sałatka Cezar 181

łyżka kiełek rzodkiewki (ok. 15 g), - przyprawy: sól, pieprz Cayenne. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka kroimy w paski, marynujemy w oleju, soli, ostrych przyprawach i smażymy na patelni teflonowej. 2. Bułkę kroimy w kostkę, polewamy oliwą połączoną z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i pieczemy w 180 stopniach C aż się zarumieni. 3. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z musztardą

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami 482

kolację wigilijną. Aby smakował równie dobrze jak świąteczny z mięsem, należy go napakować dużą ilością grzybów suszonych i śliwek wędzonych. Muszą być koniecznie wędzone, a nie suszone. W każdym domu robi się go inaczej, ale mój robi się praktycznie sam, bo piekę go bez mieszania i zaglądania do niego. Można przygotować już kilka

To co kocham
Zapiekanka poniedziałkowa porosołowa 155

położyć na spodzie naczynia do zapiekania. • Mięso kurczaka pokroić w kostkę i położyć na ryżu. • Posypać na wierzchu odcedzonym zielonym groszkiem i czerwoną fasolą. • Wymieszać śmietanę z jajkiem, sosem sojowym, curry. Doprawić solą i pieprzem i zalać zapiekankę. • Piec w temp. 200 st.C przez 30 minut

To co kocham
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 944

ułożyłam ( można zobaczyć na filmiku jak ja to robię ). Na boczku rozłożyć równomiernie mięso mielone. Następnie poukładać paprykę konserwową ( czym mniejsze kawałki papryki, tym łatwiej roladę zwinąć ). Następnie na całości równomiernie wyłożyć ogórki z natką pietruszki. Zwinąć roladę. Roladę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z rolady zdjąć folię spożywczą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez

W kuchni u Moniki
Kaczka w ziołach i grzybowo - śmietanowym sosie.. 165

świeżego tymianku 4 ząbki czosnku groszek łyżka oleju kokosowego śmietana kilka pieczarek Przygotowanie: Mięso przyprawić ziołami, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skórę ponacinać i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka min z każdej strony ok 4,5.. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w 170 st C ok 30 min. Ziemniaki ugotować z ząbkiem czosnku, szczyptą kminku

Gaździnka warzy
Szybka zapiekanka z gulaszem 236

dente, naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem. Gulasz przekładamy do miski i rozdrabniamy mięso na mniejsze kawałki. Dodajemy makaron, 100 ml wody i 50 g sera. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego , wierzch posypujemy pozostałym serem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, podajemy z ogórkiem kiszonym

Kulinarne życie
Wołowe mini pizze 248

rozgrzanej patelni. Pieczarki kroimy w plastry, dokładamy do cebuli. Następnie dodajemy mielone mięso i pokrojonego w kosteczkę pomidora i wędlinę. Wszystko dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.  Farszem napełniamy mini pizze. Wierzch obsypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na dużej blaszce piekarnikowej w 210*C przez 12-15 minut

VioletoweKucharzenie
Soczysta Pierś z Kurczaka (Soczysty Kurczak) 538

minuty  każdej strony). Jedynie wierzch mięsa podsmażamy, środek nadal pozostanie surowy. Następnie mięso przekładamy do brytfanki lub naczynia żaroodpornego zalewamy pozostałą marynatą, posypujemy czosnkiem, przykrywamy (wieczkiem naczynia lub folią aluminiową) i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni na ok. 40 minut (długość pieczenia zależy od wielkości piersi). Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywę i jeszcze chwilę pieczemy

Słodka Strona
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i mięsem 173

podsmażamy razem z posiekanym miąższem z cukinii. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, kaszę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy na gładką masę. Cukinie napełniamy farszem i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy ok 40 min w 180 C, 10 minut przed końcem posypujemy startym żółtym

e-PrzepisyKulinarne
Roladki rybne ze szpinakiem 354

farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego!         Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda Rozmaryn Gruszka Oliwa z białej trufli Ser halloumi Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso myjemy i suszymy, nacinamy skórę, solimy i przyprawiamy pieprzem. Ważne, by mięso

MarcinChef
POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE FRANCUSKIEJ 154

myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oliwę mieszamy z musztardą, miodem i przyprawami. Marynatą smarujemy mięso, zostawiamy w lodówce na 2 godziny albo na całą noc. Następnie na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju obsmażamy polędwicę ze wszystkich stron. Następnie przekładamy polędwicę do formy żaroodpornej wysmarowanej olejem i pieczemy ok.20 min w 180 stopniach (stopień upieczenia zależy od naszych upodobań.) Polędwiczkę podałam

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania