mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:570/1172)

Wieprzowina z selerem i piwem 175

ząbków czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule szczypta rozmarynu jasne piwo Przygotowanie Mięso posypać przyprawami i odstawić do lodówki na noc. Mocno podsmażyć na patelni z każdej strony i przełożyć do brytfanki na seler, cebulę i czosnek. Podlać piwem (pół butelki wystarczy). Piec ok 1,5 godziny w 160 st C.. Smacznego

Gaździnka warzy
Cottage pie - zapiekanka z mięsa mielonego i purre ziemniaczanego 222

minut, a potem dorzucamy resztę warzyw i dusimy do miękkości. Do warzyw dodajemy mięso,   passate, wywar warzywny i mąkę, wszystko razem mieszamy i dusimy około 10 minut. Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wkładamy farsz mięsno-warzywny a na to układamy równą warstwę puree. Pieczemy w 180 stopniach do czasu zarumienienia się wierzchu ziemniaków, czyli około 30-40 minut

Jadło i czytadło
Roladki drobiowe z żurawiną i oscypkiem 177

gałązkę). Całość zwinąć ciasno w roladkę i nakłuć wykałaczkami w miejscach gdzie mięso może się „rozejść”. Smażyć na rozgrzanej oliwie, chwilę z każdej strony (do zarumienienia). Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać winem, tłuszczem z patelni oraz dodać posiekany rozmaryn (pozostałą 1 gałązkę). Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia (około 8 minut przed końcem

Bullio
KURCZAK W SOSIE BANANOWYM Z PIECZONYMI BATATAMI 242

dodatkiem curry i mąki ziemniaczanej. Jednego banana kroję w kostkę. Wszystko dodaję do mięsa, mieszam, aż zgęstnieje. Na koniec wrzucam świeży majeranek. Ziemniaki kroję w paski (wielkości mniej więcej, jak na frytki), zalewam oliwą wymieszaną z posiekanym czosnkiem, imbirem i przyprawami, dokładnie mieszam. Piekę w 200 stopniach około 30-40 minut

JejKuchnia
Bakłażany faszerowane orkiszem 278

Pyszne danie wegetariańskie, które posmakuje również miłośnikom potraw mięsnych. Przepis zainspirowany warsztatami z Dominiką Wójciak. 3 małe bakłażany Orkisz Oliwa 2 ząbki czosnku Sok z połowy

MarcinChef
Po co mi ten blog… 226

jest odosobniony przypadek. Pulled pork: „Użyłam chudej szynki do i rano po pieczeniu była wiórem (piekłam bez przykrycia”. Karmel: „Postawiłam cukier na kuchence i się przypalił.” Kurczak: „Do pieczonego paprykowego kurczaka na dno włożyłam pieczarki zamiast ziemniaków, puściły wodę i ugotował się, beznadziejny przepis.” Chleb: „Wstawiłam chleb do zimnego piekarnika i nie urósł.”   Widzicie w powyższych jedną prostą(...)piekłam, szukałam tylko lepszych i lepszych cukierni, torty i ciasta na imprezy zawsze przynosili znajomi. Wszystko się zmieniło gdy w kuchni pojawiła się elektryczna waga – pieczenie stało się powtarzalne, przewidywalne, po prostu przyjemnie satysfakcjonujące.   Nie wymyślisz niczego nowego w przepisie na biszkopt czy ciasto ptysiowe, ale może sos do kaczki będzie dobry też do ciemnego mięsa kurczaka? A jeśli

Karo in the Kitchen
Zapiekanka Gyros-Kebab 36053

naczynia żaroodpornego. Mieszamy majonez z ketchupem i połowę wylewamy na wierzch ryżu z mięsem, posypujemy połowa startego sera. Kroimy paprykę i ogórki w grubszą kostkę,mieszamy z odsączoną kukurydzą, wykładamy na naszą zapiekankę,na to reszta sosu majonezowo-ketchupowego  i pozostały ser. pieczemy w 170 stopniach przez 20-25 min (żeby ser porządnie się roztopił) Smacznego

Swojskie jedzonko
PIECZONE BURGERY Z INDYKA 224

Składniki na 6 sztuk: 450 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 duże jajko ok. 70 g ze skorupką 1/3 czerwonej papryki ok. 100 g 3

Vroblewska-fitlife
Perliczka z kurkami 193

przeciąć skóry. Wyciągnąć korpus przez kuper. Cały czas należy ostrożnie przecinać błony tak, aby mięso pozostawało przy skórze a nóż cały czas ocierał się o powierzchnię kości. Wyjąć kości nóg i skrzydełek. (Luzowanie, jak wspomniałam można pominąć, ale... ja wolę poświęcić troszkę czasu przed pieczeniem, aby później łatwiej jeść). Żółtka zmiksować z wątróbką, dodać bułkę tartą, wymieszać, odstawić. Kurki oczyścić

królestwo garów
DOMOWE LONGERY 412

bułki naciąć na górze, aby powstało charakterystyczne wyżłobienie. Posmarować odrobiną mleka i posypać sezamem. Piec 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu, studzić na kratce. Stripsy Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić na paski o grubości 2-3 cm. Mięso zamarynować w soli, pieprzu, papryce, czosnku i sosie sojowym, odstawić do lodówki na 1 godzinę

Kuchnia w opałach
Warstwowa sałatka z brokułem, fetą i słonecznikiem 305

znajdziecie poprzednią pyszną wersję. Tym razem mam dla Was sałatkę warstwową z mięsem, warzywami, serem feta i chrupiącym słonecznikiem. Jest naprawdę pyszna! Świetnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi, rodzinnej imprezki czy po prostu bez okazji :)   Składniki:   brokuł ok. 400g,  300g domowej pieczeni (u mnie pieczony schab),  pomidor,  puszka kukurydzy,  120g sera

Z miłości do słodkości
surówka z modrej kapusty 375

surówki nie ma obiadu, jak dla mnie to w zasadzie mogłoby nie być mięsa ale surówka musi być. Jeśli chodzi o czerwoną kapustę to najbardziej lubię właśnie taką w wersji na surowo. Dodaję do niej różne dodatki, obowiązkowo jabłka. Najczęściej podaję ją do pieczeni z sosem.  Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 2 marchewki 2 jabłka cebula ząbek czosnku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Papryka faszerowana indykiem i kaszą jęczmienną 185

papryką mięso z indyka i całość podsmażyć. W międzyczasie ugotować kaszę jęczmienną, dodać do mięsa. Kukurydzę oraz startą mozzarellę przełożyć do reszty, doprawić suszoną papryczką chili, solą oraz pieprzem i wymieszać. Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i nafaszerować nadzieniem. Wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 15-20 minut

Kraina Miodem Płynąca
Bitki wieprzowe zapiekane z jabłkami w garnku rzymskim 220

zrumienienia. Jabłka pokroić na plastry, w garnku rzymskim ułożyć na przemian jabłka i mięso. Podlać ok pół szkl wody. Przykryć. Wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temp 220 st  i tak pozostawić aż do pełnego nagrzania, po czym temperaturę zmniejszyć do 200 st i piec 30 min. Po tym czasie pokrywę zdjąć i przyrumienić przez kolejne ok 15 min. Podawać

Gotowanie jest łatwe
Buraczki na zimę 368

przez około 90 min. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków, większe będą piec się 90 min, a mniejsze około 60 min. Buraki lekko przestudzić, jeszcze ciepłe obrać ze skórki, odkroić ogonki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ja użyłam maszynki do mielenia mięsa z przystawką do tarcia. Przełożyć do dużej miski, dodać cukier, ocet i sól, dokładnie wymieszać, najlepiej ręką

moj przepis na