Papryka faszerowana indykiem i kaszą jęczmienną
Papryka faszerowana indykiem i kaszą jęczmienną
Na dworzu biało i mroźno, aż się prosi o obiad w słonecznych i wesołych barwach, dlatego też dziś zaserwowałam krwisto czerwoną paprykę nadzianą lekkim mięsem z indyka, pożywną kaszą jęczmienną, kukurydzą i natką pietruszki- dla przełamania kolorów- oraz mozzarellą, dzięki której farsz się 'trzyma kupy' ;))) Wykorzystałam paprykę Ramiro, która wyróżnia się podłużnym, 'łódeczkowym' kształtem, fakt troszkę mniej farszu do niej wchodzi, ale za to jest wygodniejsza w krojeniu i jedzeniu niż pospolita papryka. Moż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca
Autor
Kraina Miodem Płynąca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, mięso, kasza, indyk, tarta, ser, pierś, piersi, kurczak, obiad, pierś z indyka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z papryką , kurczak z serem, tarta na słodko, kurczak z czosnkiem, mięsa pieczone, kurczak w miodzie, obiad dla 2 osób, kurczak pieczony, dania z piersi indyka, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Kraina Miodem Płynąca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję