Danie jest jeszcze lepsze z jajkami sadzonymi lub maślanką. P.S. Można je też przed podaniem krótko podpiec w piekarniku. Składniki: 70 dag ziemniaków 2 łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki ziaren gorczycy 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżego tartego imbiru 1 łyżka soku z cytryny ostra papryka 2-3 łyżki oliwy 3 łyżki masła 1 paczka mrożonych liści szpinaku
Qlinarnie i Qlinarnieporanku jest obłędny. W końcu nauczyłam się go programować na konkretną godzinkę... I czasem pakuję do niego składniki i już. Robi się. Dziś powstał chleb ziołowy. Składniki 350 ml maślanki 1 łyżeczka soli 2 łyżko oleju kokosowego 1 łyżka cukru 200 g ekologicznej mąki z kasztanów jadalnych Symbio 340 g mąki z amarantusa natka świeżej siekanej pietruszki- mała garść
Z Kuchni Do KuchniTakie placuszki na śniadanie to fajny początek dnia. Ja zrobiłam na śniadanie ale mogą także posłużyć jako deser. Są bardzo wilgotne i delikatne, polecam. Placuszki z jabłkami na maślance. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewięcej zachodu niż w przypadku zwykłych ziemniaków z wody, ale naprawdę warto. W tej formie można podać je do mięsnego obiadu, ale równie dobrze mogą stanowić samodzielne danie. Kubek maślanki będzie dla nich świetnym uzupełnieniem. 12 średniej wielkości ziemniaków 1/2 kostki sera feta 1 pęczek koperku 3 gałązki szczypiorku 50g żółtego sera pieprz 1. Ziemniaki gotujemy
Szefowa kuchnibędzie pysznie Do mięska polecam pyszny sos czosnkowy . Drukuj Chrupiące kąski z kurczaka Składniki Podwójny filet z kurczaka 1 duże opakowanie krakersów 300 gr jogurtu lub maślanki papryka, pieprz Wykonanie Mięso oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Krakersy rozdrabniamy według uznania. Mięso doprawiamy, zanurzamy w jogurcie i obtaczamy w okruchach krakersów. Kładziemy na blaszce posmarowanej lekko olejem. Wstawiamy do nagrzanego
Mieszam w Garnkugodziny. Ziemniaki na dnie i po bokach naczynia powinny się dość mocno przyrumienić. Podajemy od razu po upieczeniu, jako samodzielne gorące danie. Ja lubię popijać je kefirem lub maślanką, ale piwo smakuje tutaj równie dobrze :) SKŁADNIKI na naczynie o pojemności 4 litrów 2,300kg ziemniaków, typ użytkowy A lub B 350-400g kiełbasy śląskiej 150g wędzonego boczku 60g wędzonej
Karo in the KitchenŁatwe do zrobienia,ciasto nie sprawia problemu ,polecam. Składniki: 240 g mąki pszennej 140 g masła,chłodne szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki dobrego kakao 90 ml maślanki lub zimnego kefiru Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto ,uformować kulę zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na 30 minut.Można ciasto podzielić na pół i tylko
Ladylaura.był już koktajl pomarańczowy i koktajl buraczkowy , które bardzo mi smakowały, tak więc dzisiaj kolejny przepis, jakże zdrowy i pyszny! Bazą jest jogurt naturalny, który możecie zastąpić np. maślanka lub jogurtem greckim, do dzieła, bo zima może być piękna, kolorowa i smaczna, a takie koktajle to najlepszy początek dnia. Kilka chwil i gotowe, przelejcie taki napój do buteleczki
Moja smaczna kuchniakremówki 30-36% cukier puder według uznania (dałam 3 łyżki) Składniki powinny być bardzo mocno schłodzone, by powstał krem. W przeciwnym razie możemy otrzymać produkt odwrotny - czyli masło i maślankę ;) - inaczej mówiąc krem się zważy i rozwarstwi. Kremówkę ubić na bardzo sztywno, łyżka po łyżce stopniowo dodawać serek. Masę miksować kilka minut by stała się wyraźniej gęstsza w swej konsystencji
Poezja Smaków - blog kulinarnyrosołu zostaje wam mięso. Jeśli nie macie pomysłu do czego go wykorzystać to proponuję zrobić pyszne kluski śląskie z mięsem okraszone zrumienioną cebulką. My lubimy je jeść z dodatkiem maślanki lub kefiru. Kluski podane na Porcelana Bogucice z kolekcji Rodos Platin. Składniki: Farsz: 300 g mięsa gotowanego 4-5 łyżek bulionu Kluski śląskie: 900 g ziemniaków 1 jajko
Ala piecze i gotujekolejna propozycja na słodkości do rączki została zaczerpnięta od gruszkazfartuszka . Składniki: ciasto na muffinki: 3/4 szklanki maślanki 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 jajko
Amatorka kuchennaPrzyprawa neutralna w smaku apetycznie je zabarwiła. Polecam kurkumę od Przyprawy Świata Gdynia . Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży 2 jajka 50 ml oleju 200 ml maślanki 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kurkumy, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia 1 łyżeczka soli Farsz: 1 filet z kurczaka 1 puszka meksykańskiej mieszanki warzywnej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól
Szefowa kuchnipieprzem. Formę wyłożyć papierem, wylać masę i piec godzinę w temp 180 st. Wyjąć z piekarnika. Lekko przestudzić w formie i wyjąć z formy na deseczkę. Podawać z jogurtem, maślanką lub śmietaną. Można też polać skwarkami . W wersji oryginalnej dodajemy tłustą śmietanę, tłusty ser i skwarki z tłuszczem do środka
Gotowanie jest łatwesię raczej słone i ostre przekąski, dlatego nie miałam nawet w planach pieczenia nie wiadomo jak okazałych ciast i ciasteczek. Wręcz przeciwnie, poszłam na totalną łatwiznę. Upiekłam ciasto na maślance oraz ciasteczka uwiecznione na zdjęciach poniżej. Przepis jest banalnie prosty, potrzebne są: 200g kwaśnej śmietany 2,5 szklanki mąki kostka margaryny
Wrzosowa Polana