zasadzie może być traktowana jako samodzielna potrawa. My jemy ją z omastą zrobioną na boczku i słoninie, dzięki czemu cebula przejmuje smaki i jest lekko słodkawa. Do tego maślanka lub kefir. Do szczęścia nie wiele trzeba, a smak często przypomina nam dzieciństwo i naszych krewnych, których z nami już nie ma. Składniki 1 kg ziemniaków 5 łyżek mąki
R'n'G KitchenSzybki deser bannoffee przechowywać w lodówce do 2 dni. Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Szarlotka ucierana na maślance Tarta grejpfrutowa .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4
Pociąg Do KuchniŚwietnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki na dwie babeczki: 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 białko lub całe jajko szczypta cynamonu 2 łyżki jogurtu lub maślanki 2 łyżki twarożku 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka budyniu waniliowego Zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim foremkę silikonową tworząc koszyczek. Zostawiamy troszkę ciasta na wieczko. Twarożek łączymy z jogurtem
Chocolate Muffin Blogpołączenie truskawek z jeżynami albo malinami. Truskawkowa rozkosz :)...k oktajl truskawkowo-jeżynowy Składniki: -0,5 l owoców świeżych lub mrożonych -1 l kefiru lub maślanki - 1 szklanka mleka - 1 cukier waniliowy - cukier trzcinowy wg. uznania u mnie ok 2,5 łyżki - parę listków mięty Koktajl truskawkowo-jeżynowy Po rozmrożeniu owoce
Aromatyczne Podróżegrubości 0,5 cm 1/3 szkl cukru 100 g miękkiego masła 0,5 szkl. cukru 2 jajka 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu (kefiru, maślanki, kwaśnego mleka lub śmietany) 2 białka szczypta soli 0,5 szkl cukru Dwie godziny przed robieniem ciasta przygotować rabarbar. Odciąć końcówki rabarbaru (nie obierając go z włókien) i pokroić
Posadzone i zjedzonełyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl. cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii składniki mokre: 60 g rozpuszczonego, przestudzonego masła 1 jajko ½ szkl. jogurtu naturalnego (lub kefiru, zsiadłego mleka, maślanki lub kwaśnej chudej śmietany) oraz 10 truskawek pokrojonych w ćwiartki pół tabliczki białej czekolady pokrojonej na drobne kawałki Piekarnik nagrzać do 180°C . Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Suche składniki wymieszać
Posadzone i zjedzonemoje imieniny więc zaserwowałam sobie takie oto placuszki na śniadanie. Pyszne, puchate i zniknęły szybko, do porannej kawy smakowały wybornie. Polecam serdecznie wszystkim smakoszom placuszków. Placuszki z serkiem i maślanką z czereśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektórych będzie zdecydowanym plusem), to nie ma również wartości odżywczych. Dlatego zwykłą wodę można z powodzeniem zastąpić wodą kokosową, dowolnym mlekiem (roślinnym, orzechowym, owsianym lub zwierzęcym), maślanką, jogurtem, kefirem, a także sokiem owocowym lub popularnym ostatnio napojem aloesowym (dobrze, jeśli nie będzie dosładzany). 3. Kompozycja składników Można oczywiście tworzyć koktajle ze wszystkich grup produktów, o których wspomniałam, ale nie trzeba
Ratunku obiadłyżeczka cynamony 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (proszek) 2 duże jajka 1 szklanka cukru 125 g miękkiego masła pół szklanki oleju (125ml) 150 g jogurtu naturalnego lub pół szklanki maślanki 3 szklanki obranej , pozbawionej gniazd nasiennych i utartej na grubej tartce cukinii . Pół tabliczki (50g) drobno posiekanej gorzkiej czekolady Wykonanie : Mąkę , kakao, sodę , proszek do pieczenia , cynamon
Malinowa Kawiarenkapokrój na paseczki i udekoruj wierzch). Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 2 godzin. Podawaj z sosami albo z jogurtem naturalnym, kefirem lub maślanką. GOTOWE
Kulinarna (nie)codziennośćzrobić coś dla siebie Składniki: 3 łyżki płatków owsianych górskich ¼ szklanki ciepłej, przegotowanej wody 2 łyżki soku z połowy cytryny 1 łyżka miodu ¼ szklanki mleka (lub jogurtu, maślanki...) świeże owoce: jabłko, maliny, borówki, śliwki... orzechy włoskie suszone owoce: morela, żurawina... Wykonanie: Miód wymieszałam z wodą, zalałam płatki owsiane i pozostawiłam na noc. Jabłko obrałam, starłam
Kuchnia u Krysiinnych naczyń żaroodpornych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Pieczona owsianka z brzoskwiniami to pomysł na śniadanie. Można do niej dodać jogurt lub maślankę. Bardzo dobrze smakuje na zimno i może być daniem na wynos. O brzoskwiniach i ich właściwościach zdrowotnych można przeczytać w przepisie na tartę brzoskwiniowo-kokosową
My Chcemy JeśćKoktajl brzoskwiniowo-marchewkowy Orzeźwiający koktajl truskawkowy z miętą Koktajl witaminowy z brokułem, truskawkami, żurawiną i bananami Owocowy miks z maślanką truskawkową Koktajl ananasowo-truskawkowy Zimowy koktajl witaminowy z kiwi Koktajl arbuzowo-truskawkowy Koktajl pomarańczowy Koktajl malinowo-bananowy Koktajl z nutą ogórka Koktajl
Passions hobbies lifeminut. Smażyć z dwóch stron na średnim ogniu. Podawać z dowolnymi powidłami lub konfiturą. Placuszki jabłkowo-cynamonowe, 16 sztuk 4 małe (ok. 130-150 g) jabłka 1 niepełna szklanka maślanki (ok. 200 ml) 1 szklanka mąki 1 opakowanie (ok. 150 g) naturalnego serka homogenizowanego 1 jajko 1 łyżka cynamonu 2 łyżki ksylitolu lub innego słodziwa 2 łyżki otrębów orkiszowych (można
Kucharzycasuchym miejscu, z dala od bezpośredniego źródła ciepła. Suszonych owoców nie piec razem z orzechami, gdyż zawierają sporo cukru, szybko się przypalą i będą gorzkie. Spożywać z mlekiem, jogurtem, maślanką lub dowolnym sokiem owocowym, kto z czym lubi. Świetna jest do podjadania na sucho przed telewizorem
Kuchcik gotuje