Ponieważ mam sporo orzechów włoskich z działki, to najczęściej one trafiają do środka. W dużych ilościach! Praktyczne i pyszne! Składniki: 5 jajek szklanka cukru szklanka miodu szklanka mleka lub maślanki 1/4 szklanki oleju 3 i pół szklanki mąki płaska łyżeczka sody oczyszczonej półtora szklanki orzechów włoskich (posiekanych grubo) 50 g suszonych śliwek bez pestek po 2 łyżki kakao i kawy
Ugotowane pozamiatanekażdy ziemniak posmarować marynatą, resztę marynaty wylać na ziemniaki piekarnik na 200C, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec z 30 minut - ziemniaki są pyszne, aromatyczne, chrupiące ismakują z maślanką...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięobranych owoców i wrzuconych do blendera. Dodaję do nich tylko wodę, dzięki czemu czuję smak owoców. Ale jeśli bardzo chcecie możecie dodać trochę jogurtu naturalnego, mleka lub maślanki. Do woli. Składniki: 3 pomarańcze 4 mandarynki 2 kiwi 4 banany 3 szklanki wody (szklanki 250 ml) Przygotowanie: Obrane owoce kroje w kostkę, wrzucam do głębszego garnka, dolewam 3 szklanki
Zasmakuj Kuchniprzewertowania tematu mizerii. Jak to z nią było i skąd ta różnorodność składników? Historia mówi.... Mizeria - rodzaj sałatki ze świeżego ogórka, w okresie letnim podawana z mlekiem, maślanką lub śmietaną. W późniejszych okresach także z innymi dodatkami, takimi jak cebula, czosnek, mięta, olej, pieprz a nawet cukier. Skąd i po co ta cebula, cukier, ocet, olej, mięta
Dieta moja pasjawykonanie: Ryż wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia całość przelewamy do naczynia blendera lub thermomixa i miksujemy aby uzyskać płynne „ciasto”, konsystencji maślanki. Dodajemy olej i miksujemy do połączenia się. Patelnię rozgrzewamy. Wlewamy ok. 1 łyżki oleju oraz porcje „ciasta” (przy kolejnych już nie trzeba dodawanie tłuszczu). Po wylaniu ciasta
Domowy Smak Jedzeniadyniowe z orzechami Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na formę o wymiarach 23 x 23 cm Składniki: 250 g pieczonej dyni 3 jajka 60 g oleju 1 szklanka maślanki 1 szklanka cukru 250 g mąki Puszystej Tortowej Lubella 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki orzechów 1/3 szklanki pestek dyni 1/2 łyżeczki cynamonu
Kulinarne przygody Gatityprzedstawione na nowo w książce, powodują, że każdemu przyjdzie na myśl rzucić wszystko i uciec w gotowanie ,by poczuć się jak w rodzinnym domu, pachnącym sianem, plackami i maślanką. Mieliśmy okazję przygotować kilka dań właśnie z tej książki!. Na ruszt wzięliśmy zatem tatar z sandacza z marynowanymi grzybkami tatar ze śledzia na grzankach tatar wołowy w omlecie tatar z jelenia
Z Kuchni Do Kuchniklasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy, jednakże w trochę zmienionej wersji. W maślance, z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej z miętową mizerią. Szczególnie to ostatnie brzmi ciekawie i wędruje do mojej listy do sprawdzenia. Desery – Ostatnim rozdziałem książki są desery, czyli
Mr. Tastedynia Flat white jest bardzo słodka nie dodałam cukru, jeśli użyjecie innej, mniej słodkiej dyni możecie dodać cukru, miodu czy innego słodzidła. Zapraszam na pyszne placuszki. Dyniowe placuszki z maślanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZiemniaczki smażone z dodatkiem boczku i świeżym chrzanem. Najlepiej smakują podane z maślanką, zsiadłym mlekiem albo kefirem :) Składniki na dwie porcje: ok 800 g ziemniaków 100 g wędzonego boczku kilkucentymetrowy kawałek świeżego chrzanu natka pietruszki świeżo mielony pieprz sól morska 1-2 łyżki masła klarowanego Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Na dużej patelni rozgrzać masło klarowane, następnie
Ze smakiem i z pasjąnaprawdę bardzo, bardzo lubię. :) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 200 g mąki pszennej 2 jajka 1,5 łyżeczki sody 150 g cukru trzcinowego 250 mil maślanki 250 mil wody gazowanej 200 oleju 3 łyżki kakao łyżeczka przyprawy korzennej 1/4 łyżeczki soli 3 gruszki cukier puder Mąki i resztę suchych składników przesiewamy razem aby napowietrzyć. Mokre składniki mieszamy razem
Dieta moja pasjamieszania i zmywania mamy wszystko w jednym Żadne zapachy nie uciekają,cała potrawa jest aromatyczna i tak powinno być. Do tego jakieś zsiadłe mleko lub maślanka i smacznego
Dieta moja pasjażurawina pistacje bez soli szklanka mąki pełnoziarnistej 0,5 szklanki ciemnego kakao 0,5 szklanki cappuccino 0,5 szklanki oleju płaska łyżka sody oczyszczanej 1/3 szklanki maślanki 2 łyżki soku z cytryny odrobina wanilii lub innego zapachu Marchewkę ścieramy na średnich oczkach na tzw wiórki. Mają to być dwie szklanki bez ubijania, takie na luzaka ile wejdzie
Dieta moja pasja