FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami

FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami

FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami

Kolejny przepis z dodatku Krew i Wino do gry Wiedźmin 3: Dziki Gon. W ostatnim wpisie wspominaliśmy o ogromnej ilości kulinarnych wzmianek podczas zwiedzania Toussaint. Króluje tam styl mocno inspirowany francuską kuchnią, a jednym z typowych dla niej daniem, które pojawia się grze, jest flamiche. Można kupić ją praktycznie od każdego karczmarza, znajdującego się na terenie Touissant, zwłaszcza w karczmie Kuroliszek czy oberży Bażanciarnia. Flamiche to potrawa słynna na pograniczu francusko-belgijskim, wg legendy jej po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nerds Kitchen

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.