też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję tą pierwszą opcję. Polecam! (2-3 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu naturalnego/śmietany (może też być maślanka) papryka w proszku sól pieprz Panierka: 60g krakerów solonych Dodatkowo: olej Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kotleciki. Następnie mięso przełożyć do miski. Całość posypać przyprawami
Di gotujenaprawdę rewelacyjny smak! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 360 g M ix per Pane Nutrifree 100 g Mix per Pane Fibra+ Nutrifree 100 g mąki gryczanej Nutrifree 390 g kefiru lub maślanki 80 g letniego mleka 30 g świeżych drożdży 7 g soli 1 łyżka cukru Roztrzepane jajko lub oliwa do posmarowania pieczywa Z mleka, drożdży, cukru i 1 łyżki mieszanki
Kuchnia bezglutenowaplacuszków, gdyż nasycą Was aż do obiadu :) SKŁADNIKI NA PANCAKES (na 2 porcje, około 8 sztuk): 1 szklanka płatków owsianych + gorąca woda 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju (użyłam z pestek winogron) 1 jajko 2-3 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SKŁADNIKI NA JABŁKA W MIODOWO-CYNAMONOWYM
Słodko-Słony Świat IlonyJajko sadzone z ziemniakami, posypanymi cebulką i boczkiem. Koniecznie ze szklanką zimnej maślanki... znacie to?:) Przedstawiam przepis na danie z tych samych składników, ale w formie zapiekanki. 1 kg ziemniaków 300g wędzonego boczku 1 duża cebula 2 jajka 200ml jogurtu greckiego 150g sera cheddar 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu
Szefowa kuchnirabarbarem :-) Składniki: (blaszka 31cmx21cm) 2.5 szkl. mąki 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 0.5 szkl. cukru 0.5 szkl. oleju 300g jogurtu naturalnego, kefiru lub maślanki dowolne owoce Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 50 g cukru szczypta cynamonu dla smaku Wszystkie składniki posiekać, wyrobić do uzyskania konsystencji "mokrego piasku". Wykonanie: Mąkę
Walijskie Pichceniesuper :-) Robiłam sernik z rosą, na który przepis już niebawem, chatkę baby jagi, ciasto Cola, oraz katarzynkę :-) Oprócz tego oczywiście babka Kilka dni temu umieszczałam przepis na babkę na maślance, dziś chcę Wam przedstawić przepis na babkę piaskową. Jest dwukolorowa, pyszna, puszysta, i bardzo Wam polecam jej przygotowanie. No to zaczynamy: SKŁADNIKI: *podaję proporcje na 1 dużą babkę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprezenty pod choinką były wspaniałe. Dziś przychodzę do Was z jednym z najlepszych przepisów na chleb jaki mam :-) Jakiś czas temu wstawiałam przepis na chlebuś na maślance, tym razem mam przepis z samymi zdrowymi dodatkami, jest szybki, bez wyrastania. Pięknie wyrasta, długo pozostaje świeży i idealnie smakuje :-) Bardzo Wam polecam ten przepis, sama bardzo często piekę ten chlebuś
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuŁysiczka ceglasta Hypholoma sublaterinum nazywana była do niedawna maślanką ceglastą. To grzyb niejadalny, ale dość częsty w naszych lasach i według mnie łatwy do rozpoznania po czerwonawym kolorze kapeluszy. Niestety, podobno przez niektórych mylony z opieńkami bo tak jak one obrasta kępkami pieńki. Ja przyznam, że takie pomyłki nieustannie mnie zadziwiają. I po raz kolejny przypominam podstawową zasadę grzybiarza
Smaczna Pyzadodatkiem świeżych owoców. Ja lubię je jeść z dodatkiem jogurtu naturalnego wymieszanego z (sezonowo) malinami lub truskawkami bądź (całorocznie) bananami i kiwi. Składniki: 250 g mąki pszennej 250 g maślanki 2 jaja 50 g cukru łyżeczka sody oczyszczonej 50 g roztopionego masła klarowane masło do smażenia lub olej dodatki: syrop klonowy, miód, konfitura lub wszystko to na co macie ochotę
Zasmakuj Kuchnigóra/dół, temp. 200 C, wstawić naczynie na środkowy poziom i piec około 35-40 minut, kroić porcje jak lekko wystygnie, podałam z cząstkami pomidora, można podać z maślanką - ziemniaki z kurkami są tak smaczne, że w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzasadzie może być traktowana jako samodzielna potrawa. My jemy ją z omastą zrobioną na boczku i słoninie, dzięki czemu cebula przejmuje smaki i jest lekko słodkawa. Do tego maślanka lub kefir. Do szczęścia nie wiele trzeba, a smak często przypomina nam dzieciństwo i naszych krewnych, których z nami już nie ma. Składniki 1 kg ziemniaków 5 łyżek mąki
R'n'G KitchenSzybki deser bannoffee przechowywać w lodówce do 2 dni. Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Szarlotka ucierana na maślance Tarta grejpfrutowa .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4
Pociąg Do KuchniŚwietnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki na dwie babeczki: 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 białko lub całe jajko szczypta cynamonu 2 łyżki jogurtu lub maślanki 2 łyżki twarożku 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka budyniu waniliowego Zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim foremkę silikonową tworząc koszyczek. Zostawiamy troszkę ciasta na wieczko. Twarożek łączymy z jogurtem
Chocolate Muffin Blogpołączenie truskawek z jeżynami albo malinami. Truskawkowa rozkosz :)...k oktajl truskawkowo-jeżynowy Składniki: -0,5 l owoców świeżych lub mrożonych -1 l kefiru lub maślanki - 1 szklanka mleka - 1 cukier waniliowy - cukier trzcinowy wg. uznania u mnie ok 2,5 łyżki - parę listków mięty Koktajl truskawkowo-jeżynowy Po rozmrożeniu owoce
Aromatyczne Podróżegrubości 0,5 cm 1/3 szkl cukru 100 g miękkiego masła 0,5 szkl. cukru 2 jajka 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu (kefiru, maślanki, kwaśnego mleka lub śmietany) 2 białka szczypta soli 0,5 szkl cukru Dwie godziny przed robieniem ciasta przygotować rabarbar. Odciąć końcówki rabarbaru (nie obierając go z włókien) i pokroić
Posadzone i zjedzone