się też konsystencja na rzadszą. Pamiętam z dzieciństwa właśnie taki koktajl na truskawkach, kefirze i cukrze. Banan to zdrowszy dodatek. Można do koktajlu wykorzystać nie tylko kefir, ale też maślankę i mleko. Ja jednak nigdy takich koktajli nie robiłam. Jakoś tak nauczyłam się tego smaku i nie mam ochoty go zmieniać. A jeśli masz ochotę na shake'a truskawkowego
Anioszek w kuchniskładniki: ok.60 g szpinaku, świeżych liści 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 250 ml kwaśnego mleka lub maślanki 1 łyżka cukru 1 jajko 1 łyżka masła, rozpuszczonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli wykonanie: Szpinak myjemy, osuszamy, przekładamy do naczynia. Dodajemy jajko, kwaśne mleko, cukier, masło, sól i miksujemy blenderem, aż składniki się połączą. Dodajemy
Domowy Smak Jedzeniasztuk): 4 szklanki mąki 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru pudru opakowanie amoniaku (30 g) kostka zimnego masła (200 g) 2 jajka 2 żółtka pół szklanki maślanki wiórka i cukier do posypania 2 pozostałe białka do posmarowania ciasteczek tłuszcz do smarowania blachy Wiórka mielimy w młynku do kawy na mniejsze części. Masło siekamy nożem na kwadraty. Ze wszystkich składników
Kuchnia od dwojgaPRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 350-400 g truskawek, 1-2 kiwi, około 150 ml mleka (można zastąpić kefirem lub maślanką), 2-3 łyżki cukru trzcinowego (można zastąpić zwykłym, ale wówczas użyć mniej). Przygotowanie: Truskawki myję, obieram z szypułek. Kiwi obieram, kroję na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dokładnie miksuję za pomocą
JejKuchniatakich w lodziarniach, ale już wiem, że jest to hit tego sezonu! Nie spodziewałam się, że mleczko kokosowe tak idealnie połączy się smakowo z jeżynami, które zwykle miksuje z maślanką czy jogurtem naturalnym, zdecydowanie polecam na najbliższe upalne dni. Koktajl jeżynowy na mleczku kokosowym / 2 porcje Składniki: 1 puszka mleczka kokosowego 300 - 400 g mrożonych jeżyn cukier do smaku Przygotowanie
Moja smaczna kuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 400-500 g truskawek, 250 ml mleka (można też użyć maślanki, kefiru), 3 czubate łyżeczki jogurtu greckiego, 3 łyżki cukru trzcinowego (możecie zastąpić zwykłym, ale w mniejszych proporcjach). Przygotowanie: Truskawki myję, obieram z szypułek. Wszystkie składniki dokładnie miksuję za pomocą blendera. W razie potrzeby
JejKuchniawyszły zaskakująco puszyste i delikatne. Rodzince podałam je z musem malinowym i pomarańczą. Warto wyczarować sobie takie śniadanie, bo trwa to tylko chwilkę :) szklanka mąki ryżowej białej 3/4 szklanki maślanki 2 jajka pół łyżeczki sody 2 łyżeczki cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią (opcjonalnie) jabłko starte na papkę Wszystkie składniki na placuszki dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie
Mienta blogczosnkiem i natką Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Koktajl owocowo - warzywny Koktajl warzywny na maślance Surówka z młodej kapusty z truskawkami
Moja smaczna kuchniacukru (w oryginale) ja żyłam 1/2 banana i stewi - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki soli kuchennej (w oryginale) ja użyłam 1/2 łyżeczki -720 ml maślanki (w oryginale) ja użyłam jogurt naturalny - 6 łyżek masła klarowanego (w oryginale) ja użyłam oleju kokosowego - 6 jaj ekologicznych lub wiejskich - 240 ml mleka - do podania ciepły oryginalny syrop klonowy
SMYKWKUCHNIspecjał chłopski – tak proste, tak zwykłe danie, że…czuję, że właśnie na taki talerz miałam ochotę. Smażone ziemniaki z boczkiem, cebulką i ziołami, sadzone jajka oraz garnuszek maślanki. Pycha! Artykuł Specjał chłopski w pszczyńskiej „Frykówce” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaprzepis. Okroić go z kalorii, a najbardziej z cukru, który najlepiej wyeliminować. Pomyślałam i oto są.... szklanka suszonych daktyli 0,5 szklanki gorącej wody 0,5 szklanki maślanki 50 g serka lub twarogu 2 jajka 2 łyżki kakao łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka mocnej kawy (płyn) łyżka soku z cytryny 2 szklanki mąki
Dieta moja pasjagrzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu w 170 C piec z 15 minut pyszne, sycące danie z piekarnika nam smakuje z zimną maślanką...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWSPÓLNIE Z: MARCEPANOWY KĄCIK - Dżem z rabarbaru i bananów MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Babka z rabarbarem i żurawiną SŁODKIE OKRUSZKI - Proste ciasto z rabarbarem MOJE MAŁE CZAROWANIE - Ciasto na maślance z rabarbarem ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Drożdżowe z rabarbarem
Grunt to przepis!blogu, jak tylko buraczki troszkę podrosną. Pamiętam, że jak byłam mała, rodzice zawsze do takiej zupy botwinkowej dorzucali łyżkę masła. Zupę też zabielali często śmietaną lub jedzoną na zimno maślanką albo kefirem. A to dla mnie botwinka, bez jajka, za to warzyw tyle, że łyżka staje I po zdjęciach, doszła jeszcze garść koperku. Mniam. Drukuj Botwinka – zupa z młodych buraczków
Mieszam w Garnku