Pieczone meksykańskie pierogi

Pieczone meksykańskie pierogi

Pieczone meksykańskie pierogi

Pieczone pierogi są świetną przekąską. Można zrobić ich większą ilość i zaraz po ostygnięciu zamrozić. Rozmrożone smakują jak świeże, stanowią świetny dodatek do warzywnych zup a zabrane do pracy uszczęśliwią nas bardziej niż zwykłe kanapki. :-) Swój intensywny, żółty kolor meksykańskie pierożki zawdzięczają kurkumie dodanej do ciasta. Przyprawa neutralna w smaku apetycznie je zabarwiła. Polecam kurkumę od Przyprawy Świata Gdynia . Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży 2 jajka 50 ml oleju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, kurczak, filet z kurczaka, zupa warzywna, papryka, do pracy, przekąska, kanapki, zupa, przekąski, kanapka, kurczak po meksykańsku, jajka z farszem, kurczak z papryką , zupa meksykańska, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, kuchnia meksykańska, kurczak pieczony, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.