zupa meksykańska - 628 przepisów

Ale Meksyk – pyszna zupa meksykańska 213

Kolejny fantastyczny przepis Madzi na pyszną zupę. Zupa meksykańska ze względu na składniki jaki zawiera jest bardzo pożywna, a zawarta w niej odrobina ostrości doskonale ogrzeje nas w zimne wieczorne popołudnia. Wykonanie wcale nie jest trudne, zresztą zobaczcie sami :) Zupa meksykańska – składniki puszkę kukurydzy puszkę białej fasoli puszkę czerwonej fasoli (może być w sosie chilli) 3 duże cebule 500g(...)mięsa mielonego 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 papryczkę chilli 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 2 kostki rosołowe pieprz sól majeranek   Zupa meksykańska – przepis Na patelni na łyżce oleju szklimy drobno pokrojoną cebulę, a następnie podsmażamy mięso mielone. W dużym garnku musimy zagotować ok. 1,5 l wody, następnie dodajemy kostki rosołowe i czekamy aż się rozpuszczą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa meksykańska ze smażoną tortillą 165

Zupa meksykańska ze smażoną tortillą... Mocno pomidorowa zupa ze wstążkami smażonej tortilli. Wzbogacona ziarnami kukurydzy i fasolą. Doprawiona czosnkiem, oregano i ostrą papryką. Pyszna, intensywna w smaku i sycąca. Idealna na chłodniejsze dni. Komu talerz? Zapraszam! Składniki: 1kg pomidorów; 1 duża cebula; 2 ząbki czosnku; 2 łyżeczki oregano; Oliwa/olej; 1 litr bulionu warzywnego/drobiowego/wołowego - u mnie 2 kostki Rosołu

Gospodyni Miejska
Meksykańska zupa z batatami 209

Internet skrywa wiele ciekawy przepisów, a specjalistką w ich wyszukiwaniu jest Madzia :) Tym razem postanowiliśmy przygotować szybką – bo można ją przygotować w 25 minut zupę. Będzie to meksykańska zupa z batatami i kurczakiem. Jako, że ma być meksykańska to będzie delikatnie na ostro… ale dzięki temu świetnie rozgrzeje nas w chłodne, zimowe popołudnia. Poniżej znajdziecie listę składników oraz(...)bulionu 2 ząbki czosnku cebula oliwa śmietana papryczka chilli 1/2 łyżeczki kminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy pieprz Przepis na meksykańską zupę z batatami Batata i cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek drobno siekamy. Warzywa przesmażamy w garnku na odrobinie oliwy. Dodajemy soczewicę i całość razem przesmażamy przez ok. 2 minuty. Dodajemy bulion

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa meksykańska 396

Jeśli nie macie pomysłu na obiad to mam dla Was rozwiązanie:) Zupa meksykańska! Gęsta, treściwa, pożywna i bardzo rozgrzewająca. Można ją podać na bardzo ostro z papryczką chili (ja ze względu na dzieci nie dodaję jej) albo na pikantnie z dodatkiem pieprzu cayenne. Ja właśnie taką wersję lubię najbardziej. Zupa jest w sam raz:) Wyrazistości nadaje jej dodatek sera, dlatego

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa meksykańska z klopsikami wg Gordona 4002

Klopsiki w meksykańskiej zupie Gordona, na które trafiłam oglądając Tvn w sobotę program " Kurs gotowania z Gordonem Ramseyem ". Fajny program, niby nic, dania proste, ale i tak bardzo inspirujące. Akurat był odcinek o klopsikach, które można podać na rozmaite sposoby, wykorzystać nie tylko do ziemniaków. Mnie zainteresowała jego wersja zupy meksykańskiej i postanowiłam ja zrobić

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa meksykańska rozgrzewająca 159

ZUPA MEKSYKAŃSKA SKŁADNIKI: 0,5 kg-mięso mielone 0,5 kg-pieczarek pokrojonych w paski 2-papryki słodkie 2-słoiki sosu meksykańskiego 2-puszki fasoli czerwonej wegeta pieprz papryka ostra liście laurowe ziele angielskie majeranek 1-marchewka pokrojona w kostkę 1-pietruszka pokrojona w kostkę 0,5-selera pokrojonego w kostkę 0,5 pora pokrojonego w piórka 1-łyżka masła(...)manną, starannie wyrobić. Z mięsa formować małe kuleczki i wrzucać na wywar, gotować 5 minut. Papryki pokroić w kostkę, dodać do wywaru, potem odsączoną fasolę, sos meksykański.  Przyprawić do smaku przyprawami. Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut. Podawać na gorąco/ (function

Kuchnia Danusi
Zupa meksykańska 328

Składniki: 250 gram mięsa mielonego dwie czerwone cebule  dwa ząbki czosnku papryczka chili pół puszki kukurydzy papryka czerwona puszka czerwonej fasoli w sosie chili lub

Mango Papaja
Zupa meksykańska 198

Pyszna, wyjątkowa, sycąca, rozgrzewająca.... To tylko nieliczne przymiotniki, jakimi można opisać tę zupę. Swoim rodowodem nawiązuje do klasycznego chili con carne czyli tradycyjnej meksykańskiej potrawy. Połączenie prostych składników takich jak cebula, ziemniaki, fasola, papryka, mielone mięso, kumin sprawia, że jest ona niepowtarzalna w smaku. Składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1 marchew 1 cebula pokrojona w piórka\ 2 ząbki czosnku(...)rozgnieciony w moździerzu kmin rzymski i paprykę w proszku. Smażymy przez chwilę, po czym wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Zrumienione mięso dodajemy do zupy. Zupę gotujemy około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. Zupę podajemy z tartym serem, posypaną natką pietruszki. Jako dodatek świetnie się sprawdzą gorące grzanki

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa meksykańska 130

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Zupa meksykańska 196

Pikantna zupa wspaniale rozgrzewa i zaostrza apetyt - w sam raz na początek większej imprezy. SKŁADNIKI: 2l rosołu drobiowego mięso z rosołu (u mnie 2 podudzia kurczaka

Kto ugości moich gości?
ZUPA MEKSYKAŃSKA 275

P ysznie sycąca i wspaniale rozgrzewająca.  Treściwa, gęsta od różnorodnych składników i pożywna dzięki sporej ilości mielonego mięsa.  Polecam, jeśli ktoś dotąd jeszcze nie

Walijskie Pichcenie
Zupa meksykańska 296

Kolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg

Kuchnia Pełna Pasji
Meksykańska zupa 160

Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, w sam raz na dzisiejszą niepogodę. Składniki: - 4 podudzia - 2 litry wody - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka fasoli czerwonej - 1 puszka

Zainspirowana w kuchni
Meksykańska zupa gulaszowa 289

dużo mięsa;) Smak zupy wzbogaciłam dodając sos ze słoika, oczywiście najlepsze są te domowej roboty:) Polecam, szczególnie na jesienne i zimowe obiady. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, lub gotowe mięso gulaszowe), 10 dużych ziemniaków, 2 cebule, pęczek włoszczyzny (bez kapusty), czerwona papryka, 2 łyżki masła lub margaryny, słoik sosu np. meksykańskiego (najlepiej domowego), łyżeczka ostrej papryki mielonej, słodka(...)były przykryte. Gotować na małym ogniu przez ok. pół godz.  Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut.   Na koniec dodać sos i doprawić zupę do smaku

Z miłości do słodkości