marchewka - 20163 przepisów (strona:1086/1345)

Torcik marchewkowy i urodziny Chrupka ! 195

właśnie wczoraj Chrupek obchodził swoje pierwsze urodziny. Dostał mały tort i zjadał aż mu się uczy trzęsły. A dla opiekunów i gości był tort słodki - oczywiście też z marchewką :D Chrupek jak zwykle merdał wesoło ogonkiem i przytulał się do każdego kto tylko zechciał go pogłaskać bo to straszny pieszczoch. Mam nadzieję, że dobrze mu tu gdzie jest

Smaczna Pyza
Ciastka dla psa 171

mogę tak naprawdę niewiele bo tylko czy aż kochać całym sercem. Mogę też mieć zawsze w zanadrzu coś dobrego żeby dać mu smakołyk gdy nas odwiedzi. Jego ulubiona marchewka jest u nas zawsze, kupione w sklepie psie smakołyki też a jeśli zostaje na dłużej to kupuję mu dobre mięso. Przeczytałam jednak, że psie ciastka można upiec w domu samemu

Smaczna Pyza
Sznycle z boczniaków 278

bardziej mięsiste i wyraziste w smaku - kto jadł ten zna i docenia różnicę. Zobacz też przepis na Filet z kurczaka z duszonymi boczniakami i Dorsza z boczniakami, orzechami oraz marchewką ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Ryba, boczek i mięta. Pstrąg z pieca. 205

przełożyć na talerz. Pstrąg upiekł się doskonale - mięso było delikatne, soczyste i aromatyczne. Wolisz inaczej przyrządzonego pstrąga ? Zobacz przepis na Chrupiącego pstrąga z kurkami albo Roladki z pstrąga z marchewką i masłem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Cukinia w zalewie 146

kilku słoikach i tak wszystkim posmakowało, że w tym roku produkcja będzie zdecydowanie większa :) Składniki: - cukinie (ja w zeszłym roku próbowałam też z patisonami i efekt ten sam) - cebula - marchewki - liście laurowe - ziele angielskie - gorczyca Na zalewę: - 1 szklanka octu - 2,5 szklanki wody - 1 szklanka cukru - 1 łyżka soli Przygotowanie: Cukinię kroimy w platry (razem z łupą). Na dnie

Zainspirowana w kuchni
Ciasteczka marchewkowe - carrot cakes 256

łyżki cukru pudru. Wykonaie: Ubijamy śmietanę, dodając cukier puder. Na koniec serek mascarpone. Masa po ubiciu powinna być sztywna. Rękawem cukierniczym udekorowałam marchewkowe ciasteczka. Z masy marcepanowej zrobiłam marchewki :) Gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Muffiny- piknik charytatywny dla Mateusza Bednarczyka 256

zrobienia mufinów: Muffiny z brzoskwiniami znajdziecie tutaj Muffiny z jagodami znajdziecie tutaj Marchewkowe znajdziecie tutaj Z rabarbarem znajdziecie tutaj Z truskawkami - przepis jak na marchewkowe, ale użyłam truskawek zamiast marchewki :) Pozdrawiam I zachęcam do odwiedzenia strony Mateusza Bednarczyka

Smaki Edyty
Zupa spalająca tłuszcz 112903

każdych ilościach :)  Jest syta I pyszna. Polecam . Zaczynamy:  Składniki: 1 główka kalafioru mała kapusta 1 paprika - ja użyłam czerwonej 6-8 łodyg selera 2-3 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny szczypior natka pietruszki 1-2 łyżeczek kminku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam

Smaki Edyty
Dorsz pod czerwoną pierzynką 230

samej blaszcze- zaczęłam od warzyw, I dodałam po 10 min rybę. Zaczynamy Składniki: ok 1 kg dorsza ok 150 gr czerwonego pesto- przepis tutaj warzywa- mlode ziemniaki, marchew I brokuły  Wykonanie: Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj. Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C , pieczemy

Smaki Edyty
Zupa spalająca tłuszcz z brokułami 3278

możecie jeść w każdych ilościach :) Dzisiaj z brokułami I z porem. Polecam. Zaczynamy: Składniki: 1 brokuł mała kapusta 1 papryka - zielona 5-6 łodyg selera 4 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny 1 por natka pietruszki, kolendra 1-2 łyżeczek kminku, tymianku, rozmarynu 2 ząbki czosnku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi

Smaki Edyty
Marynowana wołowina z warzywami 238

czosnek przez praskę, dodajemy do miski wszystkie składniki- mieszamy do połączenia Składniki: 500 gr wołowiny 3 łyżki oleju sezamowego 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka sosu sojowego brokuły 3 marchewki ok 150 gr fasolki szparagowej 150 ml bulionu wołowego ryż lub makaron chinski- noodle Wykonanie: Kroimy wołowinę na cienkie paseczki. Dodajemy marynatę . Dokładnie mieszamy, przykrywamy folia, odstawiamy

Smaki Edyty
C - Zdrowa Pomidorowa - czyli zupa pomidorowa z płatkami owsianymi 219

przecier - jeżeli korzystamy ze świeżych pomidorów uprzednio je sparzamy, obieramy ze skórki,  gotujemy  w odrębnym rondelku, przecieramy przez sitko i dodajemy do rosołu. Włoszczyznę i mięso wyjmujemy, marchewkę kroimy w kostkę, mięso  rwiemy na kawałki i dodajemy z powrotem do zupy, którą doprawiamy pieprzem według uznania i świeżą zieleniną  (np.natką pietruszki).   Płatki (bądź

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zupa z charakterem czyli rybna z chili 173

filet tołpygi i przystąpiłam do dzieła! Zupa rybna z chili Składniki: ok. 1 kg ryby (u mnie tołpyga, może być dowolna inna, ponoć wskazane są słodkowodne) 1/2 cebuli 2 marchewki 2 pietruszki średni por 3 pomidory pęczek natki pietruszki 1 łyżka suszonego lubczyku 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 papryczka chili ostra papryka w proszku 2 łyżki przecieru pomidorowego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
No to mamy KLOPS... W dodatku z warzywami:) 210

warzywami Składniki: 1 kg mięsa mielonego  (wieprzowo-wołowego lub drobiowego) 1- 1,5 szt świeżej papryki (w tym rozdaniu użyłam po połowie czerwonej, żółtej i zielonej) 2 średnie marchewki 1 cebula 2 jajka 4 ząbki czosnku 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżka suszonego oregano (opcjonalnie) sól, pieprz, ewentualnie curry Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Marchew brać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Jajko galaretka czyli niespodzianka w skorupce / Egg jelly or surprise in the shell 310

przelewamy delikatnie wrzątkiem i zostawiamy do osuszenia. W kolejnym kroku są już gotowe do wypełnienia przygotowanymi składnikami do galaretki (u mnie w tym rozdaniu ugotowane mięso drobiowe i warzywa: marchewka, brokuł, groszek, pietruszka, zalane drobiowo-warzywnym wywarem z dodatkiem żelatyny). Napełnione skorupki pozostawiamy do zastygnięcia. Przygotowane galaretki obieramy ze skorupek przed podaniem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania