białkach Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Marcepanowe ciasteczka Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik na święta Piernik świąteczny Piernik świąteczny 2 Pierniczki Pierniczki- czerwone serca Pierniczki - mikołaje Piernik z marchewką Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Kompot z suszonych owoców Łosoś i pstrąg
Aga w kuchnijest, by karmić go piersią, bo mleko mamy jest najlepsze:) A co za tym idzie... oczywiście dieta mamy... wszędzie tylko słyszę, że powinnam jeść gotowanego kurczaka i marchewkę, ale ile można? Czemu nikt nie mówi o szpinaku? Postaram się każdej świeżo upieczonej mamie urozmaicić menu i zaproponuję Wam kilka przepisów, oczywiście z ograniczoną ilością przypraw :) Składniki
Aga w kuchniSpróbowałam wykonać ponownie tym razem z dynią. Wiadomo jesień, a na nią sezon jest w pełni. Składniki: 100g ryżu do risotto 100g dyni (po obraniu) cebula 600ml bulionu warzywnego (marchewka, pietruszka, seler) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z masłem lub olejem dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dynię. Smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy ryż
Truskawkowa FiestaSkładniki : 8 nóżek z królika 2 duże cebule 2 marchewki 1 duży kalafior 7 ziemniaków 50 ml oleju 100 ml mleka sól pieprz Przygotowanie: Kalafior i ziemniaki myjemy, osuszamy, oczyszczamy i wkładamy do garnka z osoloną (1 łyżka soli) wrzącą wodą, i gotujemy do miękkości. W innym dużym garnku smażymy na rozgrzanym tłuszczu w pół-talarki pokrojoną cebulę
Kuchnia Łukaszasmaczna. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tej superowej przekąski. Składniki: 500 g białej kapusty duża marchew 2 łyżki octu 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę i marchewkę szatkujemy na cienkie plasterki. Dodajemy ocet i wyrabiamy wszystko, aż warzywa puszczą sok. Po tym kapustę i marchew myjemy w zimnej wodzie i odsączamy. Surówkę solimy , pieprzymy i dodajemy majonez
Kuchnia Łukaszajest bardzo lubiane i dlatego bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu. Składniki: Płaty do lazanii 100 g sera Sos: 700 g farszu wieprzowego 100 g cebuli 75 g marchewki 500 g pomidorów 2 łyżki sosu pomidorowego 0,5 szklanki bulionu sól, pieprz Beszamel: 100 g masła 2-3 łyżki mąki pszennej 1 l mleka sól, pieprz Przygotowanie
Kuchnia Łukaszaśmietanką, płatkami migdałowymi i świeżym selerem naciowym. Podajcie z grzankami z bagietki prowansalskiej i macie obiad jak w najlepszej restauracji ;-))) SKŁADNIKI NA ZUPĘ Z DYNI: - 1 seler naciowy - 2 marchewki - 1 cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 3 szklanki puree z pieczonej dyni - 500 ml wody - świeży imbir - chili W garnku rozpuść masło, zeszklij cebulkę i seler, zalej wodą
SMYKWKUCHNIrybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z kalarepki i marchewki
Monia miesza i gotujemyśl pomidorową mojej babci. Gęsta, tłuściutka, delikatnie kwaśna. Najlepiej smakuje po około godzinie od przygotowania :) Składniki: 2 l wody 1 ćwiartka kurczaka kawałek pora kawałek selera 2 marchewki 2 kostki rosołowe 1 pietruszka 200 g koncentratu pomidorowego 200 g śmietany 30% + do podania: biały ryż wedle uznania CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Do garnka
My Culinary ArtMuszelki spod Etny. Skladniki- -conchiglie rigate Malma -mieso mielone wieprzowe lub wieprzowo - wolowe w kawalku- zmielimy je na dosc duzych "oczkach" w domu -sos pomidorowy -pomidory z puszki -marchewka przepuszczona przez maszynke do miesa na tych samych "oczkach" co nasze miesko -oliwa z oliwek,sol morska,pieprz, czosnek, swieza bazylia. Wykonanie- Do garnka dajemy nasze mieso mielone, marchewke
Z Kuchni Do Kuchnikilka dni. Pyk do lodówki i święty spokój. Syci , jest zdrowa i..przede wszystkim sycąca. No i na parze! Sparujmy sobie co nam dusza zapragnie! U mnie -ziemniaki -marchewka -fasolka szparagowa kalafior -brokuł To powyżej wkładamy do parowaru i parujemy aż do miękkości! Schłądzamy ... A dodatkowo Oliwki w zalewie Ole! pomidory suszone Ole! Marynowane podgrzybki ogórek świeży listki botwinki rzodkiewka
Z Kuchni Do Kuchniszczypiorku,ale na prawdę malutko,od czasu do czasu troszkę zieleni przebija ze słoiczka... Ogórki umyć, obrać i pokroić na plasterki. Cebulę i paprykę pokroic w paski bądz piórka. Marchewkę obrać i pokroić w julienne lub jak ktoś nie ma takiej nasadki w robocie czy malakserze, to po prostu zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa wrzucić do dużego
Z Kuchni Do Kuchnikażdy ma swój smak w doprawianiu i niektórzy , tak jak ja, często, zrobią to NA OKO ! Składniki 2 kg ogórków 2 kg cukini, mlodziutkiej cukini baby 1,5 kg marchwi 2 kg cebuli 1 kg papryki zalewa: 1 szklanka octu 10% JAMAR 1 szklanka cukru 2 szklanki oleju 3 płaskie łyżki soli 3 łyżki pieprzu 2 łyżki mielonej słodkiej
Z Kuchni Do Kuchnikażdy ma swój smak w doprawianiu i niektórzy , tak jak ja, często, zrobią to NA OKO ! Składniki 1 kg ogórków 1 kg cukini, mlodziutkiej cukini baby 2 kg marchwi 1 kg cebuli 1 kg papryki seler naciowy 4 porcje zalewa: 1 szklanka octu 10% JAMAR 1 szklanka cukru 2 szklanki oleju 3 płaskie łyżki soli 3 łyżki pieprzu
Z Kuchni Do Kuchniłyżki papryki mielonej słodkiej KAMIS WYKONANIE: Najpierw wydrążyć w przekrojonych wzdłoż ogórkach gniazda nasienne aby powstały łódeczki, i pokroić w paski ,bądz w malakserze zetrzeć na tarczy do szatkowania. Marchewkę obrać i pokroić techniką julienne,czyli w słupki. Cebulę pokroić w pióra lub poszatkować w malakserze lub pokroić w półtalarki. Fasolkę ugotować al dente, czyli od momentu zagotowania wody
Z Kuchni Do Kuchni