jest to tarta bez ciasta,ale... na spodzie z kaszy gryczanej. Taka wersja fit powiedziałabym. No i szybsza zdecydowanie! Składniki -torebka kaszy gryczanej prażonej -ziemniaki -papryka czerwona i żółta -marchewka -cebula -masło -oliwa z oliwek, sól,pieprz -2 jaja -łyżka parmezanu lub grana padano -ziarenka od Ziarenkowo Słoneczne Pola Formę do tarty posmaruj masłem, międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni
Z Kuchni Do Kuchnirosole. Czysty wywar warzywny..a całośc zabielana TOFU Polsoja ! To był eksperyment z mojej strony ,który się powiódł. Składniki -mieszanka warzywna mrożona z dużą ilością kalafiora -marchewka w kosteczkę -ziemniaki w kosteczke -czosnek -papryka -cebula -oliwa z oliwek, sól, pieprz -tofu tradycyjne Polsoja -mielone siemię lniane Wsypałam mrożonki do garnka i podlałam wodą, następnie dodałam pozostałe jarzyny, przyprawiłam i ugotowalam
Z Kuchni Do Kuchniłagodniejsza -ziemniaki z upraw bio- u mnie ziemniaki, które sama zbierałam na wykopkach u babci na podkarpaciu -przyprawy – sól morska z okolic Trapani -Kuchmistrz od Skworcu- suszone warzywa-marchew, pietruszka,cebula,pasternak,korzeń lubczyku,kurkuma,pieprz -Karahi Chicken Masala – kolendra mielona, czerwone chili,kurkuma,kminek,sól,czosnek,czarnuszka,cynamon,imbir,gałaka muszkatu,gozdziki,pieprz czarny -oregano- te zbierałam sama
Z Kuchni Do Kuchnismaczek, prawda? Składniki -kaczucha lub kawałek kaczuchy- ta jeszcze niedawno biegala sobie po ogródku u pewnej pani na wsi kuchmistrz Skworcu pomidory suszone, z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim Skworcu marchewka szczypior pietruszka- korzeń Kaczucha została poporcjowana, umyta, dołożyłam wszystkich jarzynek. Doprawiłam przyprawami i wlałam filtrowanej wody. Całość przykryłam szczelnie pokrywką i położyłam na najmniejszy palnik.Gotowalam prawie pół dnia. Zebrałam łyżką
Z Kuchni Do KuchniNajpierw zacznijmy co to jest minestrone. Najlepiej Wam to wytłumaczy ...Wikipedia ! Minestrone - zupa na bazie warzyw , głównie cukinii , fasolki szparagowej, marchwi , zielonego groszku oraz szpinaku . Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem , ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra (zupa). Najbardziej popularna i najczęściej
Z Kuchni Do Kuchnibakłażan -czerwona papryka-faszerowana-toskania-test.html-cebula biala i czerwona -suszone pomidory -przyprawy od Skworcu- użyłam mieszanki czarnuszka,suszony pomidor i czosnek niedzwiedzi oraz mieszanki Kuchmistrz -biała i fioletowa cebula -powinna być marchewka starta na dużych oczkach i..jej nie dalam bo zabrałam się za robotę i zapomnialam na śmierć ,że mi się skończyła- poszła cała do lasagne...ale o tym kiedy indziej
Z Kuchni Do Kuchnipatelni rozpuszczamy masło. Rozbitą pierś z kurczaka obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce. Smażymy po 4 minuty z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami (ziemniakami, puree, marchewką, sałatą itd...) Smacznego
My Culinary Artziemniaki i fasolkę pokroić Na wrzątek wrzucić wpierw fasolkę, gdy będzie pół miękka, wrzucić ziemniaki, wodę posolić Startą marchew przesmażyć na kilku łyżkach oleju, ( mieszać ),gdy olej przybierze kolor marchewki przełożyć ją do zupy, podobnie zrobić ze startą pietruszką- smażyć oddzielnie, dołożyć do zupy Dodać do zupy pokrojonego w drobną kostkę selera i pora w półpierścienie- wymieszać, zagotować
Proste Potrawypapryka jest o wiele bogatsza w różne dodatki :) Składniki na 1-2 porcje: 1 duża papryka lub 2 mniejsze 20 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 ząbek czosnku 1 mała marchewka 1 mała cebula Kilkucentymetrowy kawałek cukinii i dyni 1 torebka ryżu (100g) 100 ml passaty pomidorowej 60 g mozzarelli (pół kulki) Przyprawa włoska Słodka papryka w proszku Sól Pieprz Olej
Fabryka pomysłówzawiera duża białka, więc śmiało mogą ją jeść wegetarianie. Nie chciałam, aby zupa była taka prosta - dodałam dynię. Smak był bardzo wykwintny z nutą pikantności. ;) Składniki: 2l bulionu warzywnego (marchew, pietruszka, seler) 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 startej dyni Hokkaido 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 2 średnie ziemniaki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne pieprz
Truskawkowa Fiestadorasta i zaczyna się doceniać jej walory smakowe o wiele poźniej. Polecam , bo jest naprawdę prosta w wykonaniu i oddaje nam wszystko co najlepsze :) Zaczynamy: Składniki: 6 ziemniaki 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 3/4 kubka kaszy jęczmiennej 2-3 udka kurczaka sól, pieprz, liść laurowy, natka pietruszka 400 ml bulionu kurczakowego Wykonanie: Gotujemy udka z kurczaka, doprawiamy liściem laurowym
Smaki Edytyrozgrzewające zupy i potrawki. To już ten moment, kiedy tak bardzo odczuwam brak czyjegoś ciepła. ZUPA Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ. /własny;/ na 2 porcje 1/2 szklanki zielonej soczewicy 2 marchewki 1 pietruszka 1 bardzo duży ziemniak (lub 2 mniejsze) 1/2 cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki niecały 1 litr bulionu warzywnego liść laurowy 2 ziela angielskie 3 ziarenka pieprzu 2 łyżki
W kuchni Karmel-itkiwsadzamy do nagrzanego piekarnika. Temp 190 stopni, 40 min. Dodatek wody sprawi, że filet dojdzie i nie będzie suchy jak wiór. SOCZEWICA ZIELONA pół szklanki soczewicy na osobę jedna marchewka jedna pietruszka pół selera korzeniowego dwie gałązki selera naciowego jedna cebula ząbek czosnku mały kawałek dyni liść laurowy dwa ziarenka ziela angielskiego gruby plaster cytryny sól, pieprz olej 3 łyżki
ladykitchenDodatek do niedzielnego obiadu .Polecam. Pół główki kapusty pekińskiej poszatkować, zetrzeć jedną dużą marchewkę, dwa winne jabłka. Do tego dodać pół puszki kukurydzy. Zrobić sos z jednej łyżki jogurtu, dwóch łyżek majonezu.Do sosu dodać odrobinę curry. Wymieszać z kapustą .Gotowe SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewykolejności rozgrzałam woka, wlałam oliwę i na rozgrzaną wyłożyłam mięso mielone, które podsmażyłam. Dodałam przyprawy, wymieszałam i na mięso wyłożyłam mieszankę warzyw. Woka przykryłam pokrywką i dusiłam kilkanaście minut.Kiedy marchewka i papryka były już miękkie dodałam pomidory i ketchup. Wszystko wymieszałam i dusiłam chwilę, potem zdjęłam pokrywkę i zredukowałam sobie nadmiar wytworzonego płynu. Podczas przy gotowywania sosu makaron ugotowałam
Blondynka Gotuje