Boczniaki - jeszcze mało popularne u nas grzyby. Można je dusić, smażyć , gotować, zapiekać - wykorzystać jak tylko chcecie. Są smaczne chociaż nie wszystkim odpowiada ich charakterystyczny smak. Ponieważ kapelusze boczniaków są dość duże więc świetnie nadają się na sznycle. To było chyba pierwsze danie jakie jadłam z tych grzybów wiele lat temu. Sznycle z grzybów to świetny zamiennik mięsnych kotletów - nawet Żarłoczek takie lubi. Boczniaki większość z Was zapewne zna tylko ze sklepów czyli w wersji hodowlan... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
jej muszą być smaczne!z serem nigdy nie robiłam,ale boczniaki uwielbiam pod każdą postacią :)
Niestety nigdy nie jadłem dzikich boczniaków, ale hodowlane są super! Naprawdę szkoda, że wciąż mało popularne.
Uwielbiam boczniaki i często robię je w taki sposób. Ostatnio zakupiłam sobie balot i już pojawiły mi się na nim pierwsze grzybki :)
Kiedyś wyhodowałem boczniaki. Takie sznycle są też dobre, gry zrobimy je z dużych kapeluszy podgrzybków.
wszystko wygląda tu tak pysznie!zapraszam do mnie a może wymienimy się kilkoma przepisami http://jemyzdrowosmacznie.blogspot.com/ :)