obiecuję tort prawdziwie wystrzałowy; no, ale do tego zostało jeszcze parę chwil. Kruchy spód bez jajek jest niesamowicie kruchy i nie nasiąka wilgocią, co jest jego dużym plusem. Kisiel malinowo-hibiskusowy jest kwaskowy i wyrazisty, świetnie równoważy go delikatny i słodki krem z białej czekolady. Całość smakuje wybornie, połączenie smaków jest wyjątkowo harmonijne. Dekoracja to urocze mini makaroniki i świeże(...)maliny - prosta, a jednocześnie efektowna. Na C. zrobiła wrażenie; mam nadzieję, że i Wam się spodoba. Tarta malinowo-hibiskusowa z kremem z białej czekolady Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 65 g cukru 150 g zimnego masła 2-3 łyżki zimnej wody kisiel malinowo-hibiskusowy: 185 g malin 1 łyżka suszonych kwiatów hibiskusa
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚwiąteczne stoły uginają się od wszelakich rarytasów, słodkości dań tradycyjnych, tych odmienionych i całkiem nieznanych, robionych pierwszy raz. Wszystko po to, aby oczarować gości i spędzić
Malinowe PocałunkiKruche babeczki z malinowym nadzieniem i mlecznym kremem. Normalnie miód malina i poezja smaku. Nie powiem brzydko gdzie język ucieka...:). Nic więcej tu zachwalać nie będę, po prostu trzeba je upiec. Do babeczek użyłam nadzienia malinowego Lauretta . Po raz pierwszy miałam okazję go wypróbować i powiem, że jest rewelacyjne. Zawartość malin 60%, rewelacyjny smak, aromat i konsystencja. Składniki: Ciasto(...)mleka 2% Łowicz 125 g masła 1 łyżka cukru waniliowego 1 szkl cukru pudru 1,5 szkl mleka w proszku 3-4 łyżki spirytusu Dodatkowo: nadzienie cukiernicze malinowe Lauretta morele, żurawina, migdały, pistacje Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Uformować kulkę włożyć do woreczka i schładzać 2-3 godziny w lodówce
Ala piecze i gotujeW okresie przedświątecznym w wielu kuchniach jest pachnąco i kolorowo. A to za sprawą takich malutkich aromatycznych ciasteczek. U mnie też oczywiście ich nie brakuje
Malinowa KawiarenkaŚniadanie - najmilsza, część dnia. Świetne uczucie, kiedy można razem z rodziną spokojnie usiąść za stołem i nie spiesząc się nigdzie oddać się rozkoszy płynącej ze
Malinowe PocałunkiCzasami sama nie jestem w stanie ogarnąć swoich pomysłów, one w większości przypadków potrafią zaskoczyć nawet i mnie. Magiczna aura, która towarzyszy piciu tego drinka naprawdę
Malinowe Pocałunkiczęści jogurtem naturalnym i śmietaną, co również dało ciekawy efekt. Gotowe naleśniki podałam z nadzieniem tradycyjnym, bo twarogiem, ale za to z dodatkowym akcentem w postaci sosu malinowego. Sprawił on, że ze zwykłej potrawy zrobiła się niezwykła i bajecznie pyszna. Mój półtoraroczny syn był oczywiście innego zdania, bo wcinał same naleśniki, bez żadnych dodatków :-) SKŁADNIKI Na naleśniki: 3 jajka(...)łyżki oleju rzepakowego 180 g jogurtu naturalnego 200 ml mleka 150 ml śmietany 30% 150 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej Na polewę malinową: 280 g mrożonych malin 100 g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant Na masę twarogową: 250 g twarogu półtłustego 50 g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant 180 g jogurtu naturalnego WYKONANIE Naleśniki
Passions hobbies lifeUwielbiam makaroniki, jednak nie koniecznie one mnie kochają ;). Czasami zdarzy się, że po prostu uwezmą się na mnie i nie wyjdą takie jak wyjść powinny.
Malinowe PocałunkiKolejne danie, które jest idealne jesienią. Kolorystyka napawa nas mega optymizmem, a smak dodaje wigoru i od razu nabieramy chęci do dalszego działania.
Malinowe PocałunkiJesienią każda forma rozgrzania jest na wagę złota, jeżeli dochodzi do tego przepyszny smak nie mam nic przeciwko. Uwielbiam ten przepis z prostego powodu.
Malinowe PocałunkiIdealna i słodka przekąska, którą można pałaszować chwilę po przygotowaniu, jak również zatopione w czekoladzie. Jest świetnym dodatkiem do deserów. Robi naprawdę wielkie wrażenie
Malinowe PocałunkiJesień nie jest uwielbianą u mnie w domu porą roku. Jednak pomimo swoich wad jakimi są wstrętna pogoda i wszędobylskie zimno, ma swoje zalety.
Malinowe PocałunkiZbliża się, a raczej już się zaczął okres jesienno-zimowy gdzie na pierwszy plan wychodzą HERBATY. Malinowa, zielona, czarna, czerwona, biała, miętowa... dla każdego coś dobrego. Moja propozycja to herbata MOCNO ROZGRZEWAJĄCA z ogromną ilością imbiru, soku z cytryny oraz miodu. Doskonale z nią komponują się również naturalne soki z pigwy oraz sok malinowy z lipą. Co ważne - soki(...)zakupić na www.sokiswiata.pl Składniki na jedną herbatkę: 1 saszetka lub 1 łyżeczka herbaty zielonej 2 łyżeczki soku z cytryny 1/2 łyżeczki startego imibru 2 łyżeczki soku malinowego z lipą 1 łyżeczka soku z pigwy 2 łyżeczki miodu Przygotowanie: Herbatkę parzymy przez ok. 3-4 minuty. Dodajemy sok z cytryny, imbir, sok malinowy i pigwowy. Gdy herbata
CzarnawisienkaWreszcie doczekałam się takiej ilości malin w moim ogródku, żeby wystarczyło na duże ciasto. Zrobiłam kruche kakaowe z malinową masą i bezą oprószoną migdałami. Maliny troszkę przełamały słodycz bezy więc całość była idealnie wyważona, nie za słodka. Polecam na rodzinne przyjęcia, nada się doskonale. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła(...)cukru pudru łyżka ciemnego kakao 2 żółtka na masę malinową: 600 ml śmietanki kremówki opakowanie masy malinowej (dodatku do śmietany) 2 szklanki malin (lub pół na pół z jeżynami) na bezę: 4 białka 3/4 szklanki cukru 2-3 łyżki migdałów w płatkach Składniki ciasta zagnieść, schłodzić przez godzinę w lodówce. Około łyżkę ciasta odłożyć, resztę podzielić na połowę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCo może łączyć tak pospolity owoc jakim jest jabłko z przepiękną Szwajcarią? Otóż np Wilhelm Tell - legendarna postać bohatera narodowego. Według tradycji został on
Malinowe Pocałunki