malinowe - 6058 przepisów (strona:45/404)

Malinowa delicja 402

Biszkopt : 4 jajka 75g cukru pudru 85g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao szczypta soli olej Warstwa malinowa: 500g malin 2 galaretki malinowe 600ml wrzątku Masa czekoladowa: 120g mlecznej czekolady 500ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix 1 łyżeczka kakao Poncz: 100ml wrzątku 3 łyżeczki(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie wystudzić i przekroić na dwa równe blaty. 2. Warstwa malinowa: Maliny umyć i osuszyć. Galaretki rozpuścić we wrzątku, pozostawić do lekkiego stężenia. Po tym czasie dodać maliny i dokładnie wymieszać. 3. Masa czekoladowa: Śmietanę ze śmietan-fix ubić na sztywno, dodać

Szalona Kuchnia Eweliny
Ptysie z bitą śmietaną i sosem malinowym 212

masła szczypta soli 200 g mąki pszennej tortowej 6 jajek Bita śmietana: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix Sos malinowy: 400 g mrożonych malin 100 g cukru Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ptysi WYKONANIE Ciasto parzone: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia(...)cukier waniliowy i cukier puder. Na koniec do ubitej śmietany dodać śmietan-fix i krótko zmiksować. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i włożyć na 30 minut do lodówki. Sos malinowy: Maliny odmrozić. Na patelnię przelać sok i przełożyć połowę malin. Dodać cukier i podgrzewać mieszając, aż odparuje nadmiar soku i całość zgęstnieje. Na koniec dodać pozostałe maliny, chwilę podgrzewać

Passions hobbies life
Deser bez cukru? Pieczone jabłka z kaszą i sokiem malinowym 215

Pomysł na prosty, lekkostrawny deser, bez mleka i bez cukru – cukier zastępują aromatyczne, pieczone jabłka i sok malinowy. Kasza manna ugotowana na wodzie może być też świetnym pomysłem na posiłek dla małych dzieci, nawet niemowląt, osób z problemami żołądkowymi, czy przy zatruciach a nawet dla osób będących na ścisłej diecie po pobycie w szpitalu. Co do dodatków – oczywiście można dosłodzić(...)kaszę cukrem lub ksylitolem, ale jeśli dodacie pieczone jabłka i sok malinowy tak, jak w przepisie, to nadal danie będzie przepysznym deserem. Z innych kwestii – do kupienia jest kasza manna tradycyjna i błyskawiczna, więc wróćcie uwagę, którą macie w spiżarni i dostosujcie długość gotowania do tej podanej na opakowaniu ;p *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć

Eat me! Fit me!
Różowy Shrek 186

gramów cukru waniliowego 4 łyżki cukru szczypta soli masa różowa : różowy sok Pysio albo Kubuś (900 ml) 3 śmietankowe budynie (bez cukru) malinowa pianka i wykończenie : pół litra zimnej kremówki (30 %) 2 różowe galaretki (u mnie malinowa) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie delicji (ja użyłam Paryskich(...)Biedronki :)) 1 galaretka różowa (u mnie malinowa) Wykonanie : Biszkopt : 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 20 x 20 cm (użyłam kwadratowej blaszki o wymiarach 25 x 25 cm). 3. Ubij pianę z białek i szczypty soli. Stopniowo dodawaj cukier i cukier waniliowy. 4. Roztrzep

cucinare
Biszkopt z malinową pianką i galaretką 108

Sezon malinowy uważam za rozpoczęty - poniżej prosty przepis na ciasto, które kusi wyglądem, urzeka smakiem a zarazem jest bajecznie proste w przygotowaniu. Przepis pochodzi z blogu Modne gotowanie z Life Latte Składniki na ciasto (na formę 25x35 cm) : 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 6 jaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli(...)Pianka : 2 galaretki malinowe 1 szklanka wody 400 gram smietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : dowolna ilość malin świeżych lub mrożonych i 3 galaretki malinowe Wykonanie : Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy mikserem pianę z białek ze szczyptą soli a następnie dodajemy cukier i ubijamy dalej. W trakcie ubijania dodajemy po żółtku

cucinare
Szybka kremówka z malinową konfiturą (bez pieczenia) 196

Szybka kremówka z malinową konfiturą (bez pieczenia) Są takie dni, w których nie mam ochoty lub po prostu czasu na tradycyjne wypieki. Wówczas stawiam na proste rozwiązania jakimi są ciasta bez pieczenia. Dziś przychodzę do Was z przepisem na szybką kremówkę z malinową konfiturą. Pyszny krem (a la karpatkowy), konfitura dla przełamania smaku i paluszki francuskie. Kilka prostych składników(...)łyżki mąki ziemniaczanej z górką / około 80g 300g masła / opcjonalnie można dodać ciut mniej 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Dodatkowo: 1 słoiczek malinowej konfitury /nie za słodka, ma ładnie przełamać smak 2 opakowania paluszków francuskich Brześć * coś do nasączenia paluszków francuskich – u mnie domowy syrop imbirowy z nutą cynamonu (z tego przepisu ), ale możecie

Słodkie okruszki
Czekoladowy tort z malinami 164

duże jaja 60g gorzkiej stopionej czekolady 1 płaska łyżeczka soli 1 niepełna szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczka sody Składniki na warstwę malinową: 500g świeżych lub mrożonych malin 0,5 szklanki wody 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozmieszana w 1/3 szklanki wody 1 galaretka malinowa rozpuszczona w 2/3 szklanki wrzątku Składniki(...)mieszamy do momentu rozpuszczenia cukru. Dodajemy obie mąki i sodę. Miksujemy delikatnie, a następnie przelewamy do formy o średnicy 20cm. Piec 40-50 minut w 180st C.  Warstwa malinowa : Maliny gotujemy z 0,5 szklanki wody przez ok 15 minut. Następnie do gotujących owoców wsypujemy cukier. Gotujemy i mieszamy 5 minut. Kolejno dolewamy rozmieszaną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Zagotowujemy

Słodki Zakątek
Dżem malinowy z odzysku 255

malin: http://kuchniawedwoje.pl/sok-z-malin-z-sokownika/ Rok temu proponowałem wykorzystać maliny do zrobienia nalewki: http://kuchniawedwoje.pl/malinowka/ A dzisiaj pokażę Wam jak zrobić z nich dżem malinowy. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: słoik 0,3 l Składniki: 300 g malin („odpadu” po przygotowaniu soku) 50 g cukru (opcjonalnie) Przygotowanie dżemu malinowego(...)Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji (około 10 min). Gorący dżem przełożyć do wyparzonego słoika i szczelnie zamknąć. Krok po kroku przepis na dżem malinowy z odzysku: 1. Przerwać wcześniej produkcję soku, aby w malinach pozostał sok i smak 2. Przełożyć maliny do garnka 3. Smażyć owoce przez 10 minut 4. Gorący dżem przełożyć

KuchniaWeDwoje.pl
FRUŻELINA MALINOWA 507

Frużelina malinowa jest moim ulubionym dodatkiem do tortów. Jej lekko kwaśny smak idealnie przełamuje słodycz kremów. Bardzo długo robiłam frużelinę z dodatkiem żelatyny. Jednak ostatnio zrobiłam ją tylko z mąką ziemniaczaną i jestem bardzo zadowolona z efektu. Frużelina z dodatkiem samej mąki ziemniaczanej ma konsystencję kisielu. Natomiast z żelatyną przypomina owoce w galaretce. Oba sposoby, które pokazuję nie są złe(...)zmniejszamy ogień i dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy i gotujemy, aż frużelina zgęstnieje. Gotowa frużelina będzie mieć konsystencję kisielu. Zdejmujemy rondelek z palnika i studzimy frużelinę malinową. Wkładamy do lodówki, aż stężeje (ok 4 godz.). Frużelina malinowa z żelatyną (do kremów): 150 g malin mrożonych/świeżych 2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) 1,5 – 2 łyżek cukru

Słodki Pomysł
Ciasto Pożegnanie Lata-z kremem i malinami 403

skończyło, przyszła jesień, więc i wszystkie pyszne dary lata powoli się kończą. Dziś chcę Wam przedstawić przepis na bardzo dobre ciasto, które nazwałam "Pożegnanie lata". Jest ono z  malinową galaretką, na kakaowym cieście oraz z kremem. Bardzo Wam je polecam, i zachęcam do jego upieczenia, póki jeszcze można dostać maliny :) Zapraszam Blaszka 25x25cm CIASTO KAKAOWE -4 jajka+2 białka(...)białka do ciasta) -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 cukier waniliowy -2 łyżki mąki pszennej -1 szklanka cukru -250g masła lub margaryny WARSTWA MALINOWA -400g malin -1 galaretka malinowa -1,5 szklanki wrzątku POLEWA -100g czekolady mlecznej -3 łyżki mleka -50g masła Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka wraz

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kostka malinowa 254

próbę, myślę, że będzie idealnie pasował do naleśników.  A Wy jakie przetwory robicie z dyni?  Rozpisałam się o dyni, a chciałam Wam dziś przedstawić przepis na kostkę malinową. Wiem, że całkiem niedawno była malinowa chmurka , ale galaretka malinowa tak mi posmakowała, że postanowiłam jeszcze coś z nią zrobić. I tak powstało to eleganckie ciasto, powstało z połączenia delikatnych(...)studzimy. Masło ucieramy na puch, a następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce budyniu. Budyń i masło powinny mieć taką samą temperaturę, wtedy krem nam się nie zważy. Galaretka malinowa: 3 czerwone galaretki (użyłam truskawkowych, bo akurat takie miałam) ok 1/2 kg malin Galaretki rozpuszczamy w litrze wrzątku. Gdy ostygną mieszamy je z malinami i czekamy aż zaczną tężec Polewa

Cynamonowe szczęście
Czekoladowy mus z malinami i jadalną ziemią 410

deserach i wypiekach wręcz wskazana J Urozmaica smak, gorących deserów, ciast, ciasteczek a także deserów na zimno. Czekoladowy aksamitny mus który Wam prezentuję   w połączeniu z musem malinowym z odrobiną rumu i jadalną ziemią z   pokruszonych czekoladowych ciasteczek   to uczta zarówno dla podniebienia jak i dla oka, polecam jest nieziemsko pyszny !  Doskonały deser na weekend(...)pieczenia. Ps. Jeśli komuś w musie malinowym przeszkadzają pestki, można maliny przetrzeć przez sitko przed dodaniem żelatyny, ale naprawdę nie ma takiej konieczności. Składniki na 4 porcje/ Malinowy mus: 25 dag świeżych malin ½ szklanki cukru-można mniej zależy jak słodkie są nasze maliny 50 ml rumu 2 listki żelatyny Czekoladowy mus: 1 szklanka schłodzonej kremówki 30% 5 dag gorzkiej czekolady

Wanilia i Kardamon
Malinowa chmurka 203

najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33) i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 170 st. C Galaretka malinowa: 600-700 g świeżych lub mrożonych malin 3 galaretki malinowe 4 szklanki wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia. Na ostudzonym spodzie układamy maliny, które polewamy tężejącą galaretką. Malinowa(...)kremówki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru  Miksujemy mascarpone z cukrem , następnie stopniowo dolewamy śmietanę i ubijamy aż masa będzie sztywna. Gotowy krem wykładamy na galaretkę malinową Beza 3 białka jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżki płatków migdałów Ubijamy białka na sztywno, a następnie stopniowo wsypujemy cukier. Gdy piana

Cynamonowe szczęście
tort z kremem malinowym 253

całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na trzy równe blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyż nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem malinowy: ok. 200 g malin 300 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie(...)przetarte maliny i mieszamy przy pomocy np. szpatułki na jednolity krem. składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny dodatkowo: frużelina malinowa lub dżem malinowy biszkopty świeże maliny żywe kwiaty wstążka wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu nasączamy, smarujemy dżemem, wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugim blatem, nasączmy go, smarujemy dżemem, wykładamy drugą część

Domowy Smak Jedzenia
Lody malinowe 209

Upały nie odpuszczają więc jest ochota na zimne lody. Do tego sezon malinowy w pełni więc z niego korzystam i robię spore ilości lodów malinowych. Samo przygotowanie lodów nie jest ani trudne ani zbyt czasochłonne. Kto lubi domowe lody zachęcam do skorzystania z przepisu. Składniki: 0,5 l śmietany kremówki 30% 200 g cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią(...)powrotem do garnka wsypać cukry i ponownie zagotować. Gotujemy do momentu aż cukry całkowicie się rozpuszczą. Powstały syrop odłożyć do schłodzenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Do zimnego syropu malinowego dodać 2 łyżki ubitej śmietany i delikatnie wymieszać. Następnie miksując na wolnych obrotach wlewać powoli syrop malinowy do śmietany i miksować do momentu połączenia się składników. Na końcu dodać całe

Ala piecze i gotuje