Malinowa chmurka

Malinowa chmurka

Malinowa chmurka

O tym cieście słyszałam już tyle razy, że w końcu musiałam spróbować i mogę powiedzieć jedno jest rewelacyjne i warte każdej chwili poświęconej na jego przygotowanie. Nie będę pisać nic więcej, po prostu musicie je zrobić sami jeśli jeszcze nie robiliście. Spód: 1 lekko szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 3 żółtka szczypta soli  Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.