tort z kremem malinowym

tort z kremem malinowym

tort z kremem malinowym

składniki na biszkopt: 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Na końcu dodajemy w dwóch partiach wymieszane oraz przesiane mąki i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy (ok.22-25 cm średnicy) i pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 35 -40... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, biszkopt, ciasto, maliny, malinowe, mascarpone, ciasteczka, frużelina, ciastka kremówki, mus, deser, desery, krem mascarpone, krem z pora, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z malinami, ciasta z masa, deser z malinami, deser z mascarpone, łatwe ciasto

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.